Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Potrefenáhusa
38869 příspěvků moje polička 21. června 2019 14:57

viktorka_od splavu já na to taky nejsem zvyklá a teď jsem se do takový rodiny nacpala, zejtra mě čeká svatba lidí, co jsem v životě neviděla a dostávám z toho panický ataky...

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 21. června 2019 15:00

Potrefenáhusa svatba mi nevadi, byt si teda nikoho nepamatuju atp.. ale proste jednorazovy davovy akce ok..(vcera jsem taky byla na podobne, moc fajn) ale nemit se kam schovat, nemit domov sama pro sebe, neprezila bych. jako uplne sama zit nedokazu a nechci, ale lidi me hrozne unavujou. muz je vyjimka, pac je jeste vetsi samotar nez ja.

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 21. června 2019 15:02

Potrefenáhusa Haha, tohle znám, přivdala jsem se na Slovensko!  Na cizí svatbě jsem se seznámila s celou rodinou, bylo to děsný, ale pomohlo mi, když jsem si uvědomila, že každý je zvědavý na nevěstu a ne na mě! 

Offline Lamicka
14197 příspěvků moje polička 21. června 2019 15:05

Potrefenáhusa to bude dobry, bud v klidu. Ja z takove rodiny pochazim a vetsinou nikdo nic neresi a prijimaji s otevrenou naruci:) muj muz z toho byl taky na prasky a zapadnul skvele, jen ho druhy den dost bolela hlava

Pak se par lidi v rodine rozhadalo kvuli dedictvi, vsechno to skoncilo a chybi mi to .

Offline Lamicka
14197 příspěvků moje polička 21. června 2019 15:11

Jinak ja velke seslosti miluju. Hodne jidla, hodne piti, tanec a konverzace, to je moje . Myslim, ze zaklady mam prave z te urvane italske familie, ze ktere pochazim

Offline Potrefenáhusa
38869 příspěvků moje polička 21. června 2019 15:35

Lamicka já budu z těch jižních Čech, jak Komárek píše v jedny knize (buď zápisky z Orientu, nebo z okcidentu) o Doudlebech (pamatuju si z toho, ze když na jižní Moravě zabíjej prase, ještě jedno dokoupi, aby pohostili celou vesnici a vetsina se během zabijacky se sousedy sežere, zatímco doudlebove tyden před zabijackou zacnou nenapadne trousit poznámky o července, prase zabijou potají a po zbytek roku ho pojídají v homeopatickych dávkách)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. června 2019 15:39

Lamicka Já vlastně z takové rodiny taky pocházím, ale moje mamka už do ní nezapadla. Vše držela moje babička od otce. Prostě hlídala o prázdninách spoustu dětí, mých bratranců a sourozenců. Měla 4 sestry a všechny u nás byly jak doma i s celé jejich rodiny. Vánoce ve 20 lidech. To jsem měla ráda a zapadl můj muž i tchán. Nikdo to neřešil. Vše bohužel skončilo, když babička umřela. Z těch sester byla poslední. My se pořád vídáme. Už méně, ale vím,  že se můžu na všechny obrátit, když něco potřebuju. Mojí mamce se naopak ulevilo a nikdy by v tom nepokračovala. Vnoučata vidí jednou za rok, i když bydlí 4 km od nás a jede jí sem tramvaj každé 3 minuty. Teď už o to teda nestojí ani děcka, ale já bych jim přála babičku, jak jsem měla já. 

Offline Lamicka
14197 příspěvků moje polička 21. června 2019 15:49
Offline Samantha
3295 příspěvků moje polička 21. června 2019 16:05

Renusatko To je smutný. Tak ale máš aspoň šanci svým (budoucím) vnukům dopřát babičku, jakou jsi měla ty

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 21. června 2019 16:08

Potrefenáhusa Moje babička byla typ, co když šla návštěva, tak byla schopná schovat husu - spíš asi kuře v tý době - pod postel. A vždycky jsem si říkala, že je to naučený, ale i když babička a děda moc rádi lidi neměli, skoro se všema byli pohádaný  a návštěvy neexistovaly, tak moje máma byla hodně společenská a vedle introverního táty tímhle trpěla - k nám návštěvy taky nechodily, jenom ty naše dětský.
Když pak táta nebyl, tak se u mamky dveře netrhly, pořád někoho zvala a hostila - já to teda po ní moc nechytla.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. června 2019 16:17

Samantha Doufám, jestli s tím dnešním přístupem ještě vnoučata budou

Nemám totiž ani tchýni, ta zemřela než jsme se s manželem poznali a tchán už se neoženil. Kluci si prababičku naštěstí pamatují, tak na ni často vzpomínají, protože babičku vlastně nemají ani jednu.

Offline Janulik03
20264 příspěvků moje polička 21. června 2019 16:20

viktorka_od splavu ale ono to chce mat svoju izbu. My teda teraz sme menej s rodinou mojej sestry. Ona ked sa ozve tak pride sama, s neterou som v kontakte cez telefon. Trosku mam dojem ze sestre vadilo ze Jej deti k nam chodili sami aj bez nich a neviem no. Proste vznikol problem, Ona sa mi zverila a potom asi lutovala ze nieco prezradila. No hadam sa to utrasie. Teraz na vikend mame ohlasene otcove dve sestry a muzmi ze idu pozriet babatko. Tak som dcere oznamila ze teticky uz idu na “opacky” ako sa u nas vravi. Ale nepojdu k mladym na byt ale k nam  su to uz vsetko od 70 do 80 ludia a dufam ze taketo stretnutia budu este trvat zopar rokov. 

Musim upratat a napiect

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 21. června 2019 17:04

viktorka_od splavu závist s děsem, to je přesný

Jinak u našich bych bydlet mohla, sice tam přecházím do módu "hodná dcera", ale s tím by se dalo něco dělat, pokud by bylo potřeba.

Zato u manželových rodičů ani omylem. S těmi bych měla problém i na týdenní dovolené. Kromě toho, že jsou blázni na pořádek (mají všechny ovladače zabalené v igelitu ) tak je ještě tchán hysterický cholerik, který se vzteká kvůli každý drobnosti. Vzhledem k mé cholerické povaze bych se asi dlouho neudržela. Ono takhle mě to stojí občas dost přemáhání na návštěvách a to ještě naštěstí obvykle nemá žádné námitky ke mě osobně, většinou prudí manželku nebo jen tak do éteru. 

Offline Gatita
8636 příspěvků moje polička 21. června 2019 17:35

Kokoska nasi se taky vzdycky dost stranili. Vztahy udrzovali korektni, ale skoro s nikym se nijak bliz nestykali. Rodina mala, zadne tety, strycove, ani kompletni sestava prarodicu. Nemeli ani zadnou partu, se kterou by se slavil treba Silvestr. Vzdycky mi to prislo jako desna nuda. A stejne jsem neco podedila - jsem pekne vyvalena z kolektivu, problemy jsem zadne nemela, ale treba takovy skolni vylet, kde byl clovek 3 dny v kuse mezi ostatnimi, vsem na ocich, me vzdycky uplne vysal:) 

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 21. června 2019 18:32

Mam byt! Je velky, na klidnem miste. Sice dost do kopce, ale aspon zpevnim postavu. :D

Je za skvele penize a tak vubec! A majitelkou je protentokrat pani ucitelka ze synovy skolky.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 21. června 2019 18:40

tv tak gratuluju a držím palce, ať to tentokrát vyjde

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 21. června 2019 18:47

Ignis Diky. Nasla jsem ctyrlistek, tak to musi klapnout!

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 21. června 2019 18:49

tv Ať jste tam spokojení!

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 21. června 2019 18:52

Pinot Noir Diky! Verim, ze budeme.

Offline Kokoska
34972 příspěvků moje polička 21. června 2019 20:21

Gatita no přesně. Dovolené zásadně jen rodiče s dětma, nebyli žádní jejich kamarádi, s kým by se jelo. Návštěvy k našim moc nechodily, oslavy včetně Silvestra doma v kruhu rodinném a když jsem v 16-17 chtěla jít slavit ke kamarádce s lidma ze třídy, to teda bylo, než mi to dovolili a ještě jsem musela být do půlnoci doma. Takže když jsem odešla na kolej, taky mi dost dlouho trvalo, než jsem se dokázala normálně bavit s lidma kolem sebe. Ty rodinné vzorce se vtisknou, aspoň u mě to platilo.