Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. července 2021 10:23

continuity dekuji,ale vyreseno.Jasne sem ji rekla,ze v sobotu neprijdu.Ze ona nema personal je jeji problem.Staci,ze tenhle cely tyden delam za jednoho a pul cloveka coz neni poprve a za normalni plat.Ja nejsem na ty praci existencne zavisla tak si muzu vyskakovat.Ale jak tam mava s tema co jsou.

odvolani z dovolene zcela bezne....to by na me zkusila jen jednou.

Online barbucha blogger
35726 příspěvků moje polička 08. července 2021 10:32
Reakce na Zarinya:

barbucha hele u me ztratila veskerou autoritu.V pondeli jedovate....no to jsem zvedava az budete zpatky jak corona....(pracujicimu ve spitale)

Ma tam same cizince a davala by dpvolenou po dnech....

a to jeste nevi,ze pokud tam budu tak pristi rok chci 4tydny.

​To je na prd... ale já myslela že ty 4 týdny jsi chtěla už před nástupem, ne?

Akorát chápu, že nemůže pustit všechny a kdykoliv, když by jí tam pak nikdo nezbyl. Bez některejch služeb se prostě neobejdeš... ale zas na druhou stranu musej pochopit, že člověk dovolenou prostě potřebuje. A v únoru to asi nebude úplně to pravý

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. července 2021 10:41

barbucha chtela,ale udelala jsem ustupek jako novy zamestnanec tri tydny.Ja to taky chapu,ale slibila mi to pred podpisem smlouvy,nemusela me brat.Takze pro me je to vyrizena vec,ze ted se cuka na to ji se.... pes.

Offline Lilly_Ku
4512 příspěvků moje polička 08. července 2021 10:41

Njn, to je nanic.

Ja na nejaky sliby vubec nehraju v praci. Naposledy mi slibili ze me preradi z marketingu na analytiku, a pak po par mesicich prej, no ona kolegyne jde na materskou, my te v marketingu potrebujem, tak snad nekdy pozdeji.

Obratem jsem si nasla jinou praci jako analytik a dala vypoved. A najednou to slo a mohli me preradit hned

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. července 2021 10:43
Reakce na marieu:

Jsem blbá, blbá, blbá, jako každý léto před dovolenou melu z posledního a odkývu každý zástup, který visí v práci a k tomu dvě noční služby . Neexistuje zaručenej kurz "jak se konečně naučit říkat NE"?

​To přijde s věkem, naučit se říkat ne a nemít z toho blbej pocit a výčitky jsem se naučila až hodně po čtyřicítce, ale dost tomu pomoh druh profese a korporát. Prostě jim řeknu, že o houby jde a nazdar. V soukromým sektoru tváří tvář s majitelem a nadřízeným v jedné osobě to jde blbě, kór když byl dost vstřícný k mejm požadavkům během roku.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. července 2021 10:44

Lilly_Ku oni to zkousi,no,ale na to ja nemam naladu.Ona rozdava potvzeni na posledni chvli,v pondeli mi ho jen ukazala a zase strcila zpet.kindergarten......

ja si s ni poradim,dokonce i muzu se z minuty na minutu sebrat a jit domu,ale potrebovala jsem si ulevit jaka je to krava.

Online barbucha blogger
35726 příspěvků moje polička 08. července 2021 10:45

Zarinya 

Jasně, musíme myslet hlavně na sebe, to za nás nikdo jinej neudělá! Moc ohledů škodí, člověk je pak akorát za sice vstřícnýho, ale furt vola

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. července 2021 10:55

barbucha to nikdo neoceni.

myslet na sebe mi jde nastesti dost dobre.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. července 2021 11:05

A zajímalo mě, kde se vzal móres, shánět za sebe náhradu, když chci já dovolenou. Co je mi po tom kdo bude v mojí nepřítomnosti ty zbuzy vyrábět/ kontrolovat, personální snad vlastní kalendář a nábor brigádníků je každý rok. A to že těch zájemců ubejvá a do montovny se nikdo nehrne, fakt není můj problém. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. července 2021 11:12

Kan jo presne ac jsem to tedy taky ted udelala,ale bylo mi to nabidnuto a ja uz cekala zakernost....coz se stalo a stejne ji to nebylo dost dobre.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. července 2021 11:14

Ja si tu chtela ulevit a stal se opak.jsem na ni tak vytocena,ze jestli bude dnes pokracovat nedopadne to dobre.

Offline Lilly_Ku
4512 příspěvků moje polička 08. července 2021 11:36

Kan ja mela nekolik let praci, ktera byla hodne zavisla na sezone, v male firme, kde byl sefem primo majitel. Dovolena byl dycky boj a dohadovani, nikdy nebylo mozny si vzit vic nez dva tydny v kuse.

Ted uz dva roky u velke firmy, letos budu mit poprve 3 tydny v kuse a porad to vnimam jako luxus, ze nikdo nepicuje proste zadam do systemu zadost o dovolenou a jak je schvalena, tak pres to nejede vlak.

Offline Lilly_Ku
4512 příspěvků moje polička 08. července 2021 11:41

Zarinya

Bud v klidu, hlavne takhle pred dovolenou se nenech vytacet :)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. července 2021 11:45

Lilly_Ku vid,mas pravdu.uz jen dnes a zitra.

Online barbucha blogger
35726 příspěvků moje polička 08. července 2021 12:00
Reakce na Kan:

A zajímalo mě, kde se vzal móres, shánět za sebe náhradu, když chci já dovolenou.

​No eště to tak. 

U nás je naštěstí pohoda, jedinkrát jsem musela o dovolenou žádat (u vrchnosti) - to když loni zatrhli úplně zahraničí a já už měla letenku Jinak prostě oznámím, kdy si ji beru, a hotovo. Máme to docela benevolentní v tomhle ohledu... nastavený ještě úplně původním ředitelem, kterej razil teorii, že nejdůležitější ze všeho je spokojenost zaměstnanců. Kdepak nějaký klienti Zlatej člověk to byl!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. července 2021 12:23

Kan u nás v práci se taky pořád řeší, kdo za koho půjde, ale řeší to jen staniční u sester. Doktoři si to napíšou a hotovo. Za celý prázdniny mám jen 14 dní dovolenou, zato 8 směn navíc za srpen, protože nikdo z doktorů nechce v srpnu volno. Hodlám po dovolené ty směny navíc odmítnout a čekám taky hysterii. Naštěstí to mám jak Zarinya , nejsem na té práci nijak závislá a můžu odejít zítra. Jsem tam 8 let, ta práce mě baví, ale fungujeme tam jen dvě, jako zástup za všechny nemoci a dovolené a mám toho dost. Ještě se mi tam 8 let nezvedl plat a některým i mnohem déle.

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. července 2021 12:31

Renusatko My treba meli dano, ze kazdy den muze chybet urcity pocet lidi, zbytek povoluje vedouci ad hoc po domluve. Dovolene se psaly cca v lednu na cely rok. Myslim tyden a dele. Jarni prazdniny a leto zprvu jen ti s detmi, zbytek solidarne vyckaval, jestli to pujde. O jarnakach to treba neslo nikdy. No a nahradu za sluzby jsme si taky hledali sami, pokud klapla dovolena. Pri nemoci samozrejme ne. Ale ono to je tezke. Tata ma treba dovolenou, ale kdyz mu nekdo vypadne pro nemoc, tak musi slouzit nekolik dni v kuse, protoze je sef a vedeni nemocnice uz roky neni schopno zajistit dostatek personalu. 

Offline continuity
42822 příspěvků moje polička 08. července 2021 14:06

Kan tak já teda pošlu do háje i toho majitele a šéfa v jednom. Vymysleli nějakou kravinu, že v se budeme školit v Brně od rana od devíti, co znamená v Praze vstávát v pět ráno a dostat se domů večer po osmé. No tak jistě. Čas na cestě jsou podle našeho zákonníku prekážky na strane zaměstnance, pokud to je mimo pracovní doby. ( To by mě taky zajímalo, kdo to tam psal - takto jednou z volna muže hnali na třídenní sluzebku autem do Svajcu a zaplatit chtěli těch šest hodin prace na místě).

Offline continuity
42822 příspěvků moje polička 08. července 2021 14:10

Jos já třeba té dovolené i rozumím, celý život mám práci, ze volno si můžu vzít, když si to zařídím, a co nechám na stole nedodělané, spolehlivě tam na mě počká. Teď mi říkal kolega, že má v příští léto domluvenej se šéfem sabatical, to mě už taky napadlo, tak jsem zvedavá jak dopadne. 

Offline viktorka_od splavu
49224 příspěvků moje polička 08. července 2021 14:13

continuity zacatek sluzebky mas v miste vykonu prace, ne?