Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 09. července 2021 09:44

viktorka_od splavu můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat
zlatahouba ano, modří už vědí

Online continuity
42823 příspěvků moje polička 09. července 2021 09:47

marieu 

Můj kamarád říkal, že ve chvíli, kdy dostane certifikát na bezplatný nákup do Alberta, protože jeho práce je TO poslání, bude v pohodě. Do ty doby by chtěl adekvátní peníze. 

Překračovat všechny limity na nadčasy a noční a z toho pak počítat ten krásný průměrný plat přece nemá nic společného s tím vykonávat svoji práci poctivě. 

Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 09. července 2021 09:48

Jos já jsem to hodně prožívala do atestace a pak prakticky vyhořela, lepší balanc jsem získala s mateřstvím. Tu práci upřímně miluju, ale už není vším. Nicméně ten pocit, že musím, protože umím a můžu, v určité míře zůstává.

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. července 2021 09:49

viktorka_od splavu Ale s tebou vlastne taky souhlasim. Spousta spoluzaku nastoupila tehdy za oficialni 0,1 uvazek nekam na vysnenou kliniku, ale samozrejme delali na plny (zdravim byvaleho ministra). Kamaradce zase znemoznili odchodit povinne kurzy, proste se jim hodilo, ze dre za malo a jeste jim neodejde, protoze nema kvalifikaci. To uz jsou pro me osobne podminky hooodne za hranou a nikdy bych na ne nepristoupila. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. července 2021 09:52

marieu Chapu, a asi to budu mit stejne. Ted jsem doma a v urcitem smeru se mi srovnavaji priority. Ale driv jsem to tak opravdu citila. 

Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 09. července 2021 10:06

continuity to samozřejmě nemá a chápu přístup tvého kamaráda. Ale lidi obecně dost cítí zodopovědnost za zajištění provozu služeb. Když jsem sloužila před dětmi, náhradní volna jsme vybírali max z 50ti procent. Pokud bychom kdysi řekli, že nad zákonné maximum při nedostatečném náhradním volnu nesloužím, od července by nebyly pokryté noční služby. Tím to naprosto neschvaluju, jen netuším, jaké to má řešení.. o penězích se bavit nebudem, to je taky setrvalá bolest,  byť se situace zlepšuje.

Offline barbucha blogger
35726 příspěvků moje polička 09. července 2021 10:12
Reakce na Renusatko:

barbucha Můžu ti říct, že velice často v soukromém zařízení nedosáhneš ani na ty tabulky. V té práci jsem tak dlouho, protože mě baví, blízký kolektiv je super a nacházím v ní výhody pracobní doby, když nemám 10 dní navíc. Tabulkový plat mám ale sakra daleko.

zlatahouba 

To jste mi teda holky zbořily bábovičku, já myslela že u soukromníka záleží jen na dohodě! Fakt je, že potom ten soukromník má tendenci sedřít z vás kůži (jak jsem slyšela od holek, který se na to daly - a některý se nám i radostně vrátily!) jakože za ty svoje prachy... domnívala jsem se že ty tabulky jsou závazný jen pro ty státní resp. pod ministerstvem.

marieu 

No, to je právě celý špatně, ta nastavená "zodpovědnost". Člověk má chodit do práce kde ho to baví, připadá si užitečnej, má tam třeba i nějaký benefity a slušnej kolektiv a uživí se aniž by třel bídu s nouzí... ale zodpovědnost za cizí lidi? Jestlipak ty cizí lidi zajímá taky, jestlipak oni cítěj zodpovědnost za něj (třeba jako ten instalatér, nebo prodavačka u cosáků )?! Ani náhodou - odvedou svoji práci dle svýho nejlepšího svědomí a očekávaj zaplacení, to je vše a je to tak v pořádku

Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 09. července 2021 10:28

barbucha celá veřejnost je tady tak nastavená. Dyť přece "sloužím lidu", poslání, nebo dokonce Hippokratova přísaha. Lidi chodí do špitálu jak do sámošky a čekají full service 24/7. Čekají, že se přeskočíš, že budeš kdykoliv v dispozici. Stalo se mi jen v několika málo případech, že si např pacientky na vizitách všimly, že jsem v práci so+ne kontinuálně a zeptaly se na to. Chuťovky typu diskuze na Novinky.cz po článcích s požadavky lékařů a "dělnický peníze" všech, za který jsme tady vystudovali, už ani nezmiňuju.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 09. července 2021 10:59

marieu hehe, jak je to pro nektere lidi nepochopitelne ze je nekdo v praci treba dva dny v kuse. Kolikrat se mi stalo kdyz jsem slouzila vikend a pak jeste v pondeli rano della vizitu ze se mne nejaka maminka pacienta zeptala, pani doktorko vy ste tady zas? A ja na to ze ne zas, ale jeste porad. A ony ze to preci neni mozne...  a to znam oddeleni kde je sam jeden lekar treba 5 dni v kuse, pak ho na den- dva prijde nekdo nahradit a pote zase prijde na nekolik dnu ten prvni... a takto to tam funguje uz roky, nechapu ze mu to za to stoji, vzdyt nemuze mit zadny zivot.

Ale kdyz podle nekterych se do prace chodime vyspat za penize, tak co bychom chteli, ne?

Offline mirajo
2638 příspěvků moje polička 09. července 2021 11:01

barbuchaMe k soukromnikum pritahla s detma hlavne moznost pruznejsi pracovni doby, castecneho uvazku, s postupnym navysovanim, u me prace i moznost neco delat z domova uz v dobe, kdy holky byly mimina...v nemocnici bych byla 6 let s detma uplne out a pak bych se byvala musela vratit na plnej + nocni, ze dne na den. Je to samozrejme i o osobe sefa a dobrym kolektivu, kdyby se v ty nemocnici chtelo, tak by neco z toho taky slo. 

Ale kdybych tenkrat vedela, ze ta nocni je na kdo vi jak dlouho? posledni, mozna by tekly i slzy.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. července 2021 11:01

marieu Hele ale ty cancy blbejch lidí si přece nemůžeš brát až tak k srdci. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 09. července 2021 11:03

marieu ale to tam vnasis neco dalsiho, profesni cest souvisi s tim, ze ti neni jedno, co si mysli verejnost... na to byla reakce...

Ani to nema nic spolecneho s poslanim, atd.

Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 09. července 2021 11:07

Kan neberu, psala jsem to jen ilustrativně k tomu, jak to vidí většinová veřejnost
nolita nerozporuju, asi jsme si jen dobře neporozuměly.

Offline barbucha blogger
35726 příspěvků moje polička 09. července 2021 11:08

marieu 

Dělnický peníze mě vždycky spolehlivě vytočej (a většinou se pisatel i něco za odměnu dozví ).

S tím ten požadavek/očekávání na full service souvisí řekla bych docela úzce

Jako jo, lidi jsou idioti, ale stejně to nasere. 

Offline MarcelaN
příspěvků moje polička 09. července 2021 12:23

Jsem hrozně vděčná, že existují srdcařky jako marieu .   Nějak si neumím představit přijet do nemocnice s akutním problémem svým nebo někoho blízkého a tam by mohl pomoci leda vrátný. Protože sestry a doktoři si dupli, mají volno a na nějaké móresy o zajištění chodu se vedení zvysoka vykašlalo

Offline viktorka_od splavu
49224 příspěvků moje polička 09. července 2021 12:27

MarcelaN tak za zajisteni chodu ovsem zodpovida to vedeni. ze si nekdo "dupne", aby mel nekdy krom prace i volno nedejboze dle zakoniku prace povazuju za samozrejmost, nikoliv naopak. a dokud si zamestnanci ta prava nevyzadaji tak je mit nebudou. fakt nechci, aby me operoval doktor, ktery je pet dni v kuse v praci

kdyby to nebyla takova dira na penize, kde zahuci neuveritelny miliardy za nic tak neceknu. ale jsou to nase!! prachy

Offline zlatahouba
482 příspěvků moje polička 09. července 2021 12:32
Offline Magráta
8123 příspěvků moje polička 09. července 2021 12:39
Offline barbucha blogger
35726 příspěvků moje polička 09. července 2021 12:46

MarcelaN 

A taky by mohli makat zadarmo, a ne si drze dupnout že chtějí adekvátní ohodnocení, že jo. Však jsou srdcaři!

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. července 2021 12:57

MarcelaN To teda nemuzu uplne souhlasit. Tata ma treba 12 sluzeb mesicne, nekdy 3-4 dny v kuse, je mu 66. A uz roky mu rikam, at si dupne. I ten slepak vydrzi treba vedle do Kolina, ale on to jednou vydrzet nemusi.