Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. července 2021 14:28

Zprava z bojiste...

Cekalo na me podepsane potvrzeni o dovolene a sobota je taky pry ok a pak se mi dostalo prednasky,ze by pro me mela byt priorita prace a ne dovolena.

Musela jsem se pod rouskou kousat do jazyka a myslet na prispevek od Lilly_Ku 

Ted se tomu musim smat. 

Online continuity
42823 příspěvků moje polička 08. července 2021 14:32

viktorka_od splavu diety dostaneš, ale jako pracovní doba se to nepočítá. 

Offline Lilly_Ku
4512 příspěvků moje polička 08. července 2021 14:41

continuity 

Ja chci sabatical rozhodne, par mesicu. Pracuju od osmnacti, coz je uz, no hodne let :) a chci trochu pocestovat.

Ale ted nasemu oddeleni prej budou prezentovat program remote work, jakoze teoreticky budem moct pracovat odkudkoliv. Coz by bylo fantasticky.

Offline Karja
44543 příspěvků moje polička 08. července 2021 14:52

Moje pračka nejenže žere ponožky, ale je to taky pěkne dráhy. Za poslední rok nechala opraváři vydělají 3700,-! Mrcha jedna. 

Offline zlatahouba
482 příspěvků moje polička 08. července 2021 15:19

Zarinya myslela jsem, že v Německu mají lepší přístup k zaměstnancům než u nás; těhle situací mám zažito z českýho zdravotnictví hodně, naposledy naše vrchnost projevila údiv nad tím, že chceme víc peněz, když dlouhodobě pracujeme v personální krizi, kdy jedna sestra dělá práci za dvě, prý máme málo pokory a co s těma penězma budeme dělat, no taky mě bral čert.....

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. července 2021 15:29

Jos Dovolené si též píšeme nejlépe v lednu a na léto jen 14 dní. Blbé je, že jsme soukromé zařízení, je nás naprosto přesný počet, takže sehnat někoho za sebe, je nemožné. Nikdo jen tak z venku tam jít nemůže. Dřív jsme měli studentky na brigádu nebo důchodkyně a letos nikoho. V létě už i tak může mít dovolenou jen jedna a zaplácene se to zkrácenými úvazky, což jsme jen dvě. Jenže já třeba mám zkrácený úvazek v jedné práci, ale to neznamená, že zbývající dny tam můžu jít kdykoliv, což se stalo naprosto běžné a nikdo se ani neptá. 

Offline Makara
3626 příspěvků moje polička 08. července 2021 15:31

zlatahouba preju pevne nervy. Moc bych si přála, aby pár sester a doktorů v těch nemocnicích vydrželo.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. července 2021 16:11

zlatahouba ja uz byla ve dvouch nemocnicich a bohuzel musim konstatovat,ze tady jsou ty personalni veci nejhorsi.ono uz nemecko neni to co driv.

A u vas tedy taky des.:-(

Offline viktorka_od splavu
49224 příspěvků moje polička 08. července 2021 16:11

Makara ja bych si naopak prala, aby za takovych podminek nikdo nepracoval a vsichni dali vypoved. pak uz by si to zadny zamestnavatel nedovolil

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. července 2021 16:19

zlatahouba V nemocnici mi přišlo, že personální krize byla celé roky a moc mě mrzí, že ani covid nezměnil nic k lepšímu. A už vůbec nevěřím, že by se platy tak vylepšily, že bys nevěděla, co s penězma.

Offline Janulik03
20193 příspěvků moje polička 08. července 2021 16:22

Po praci som usla na slnko si lahnut. Aby mi nebolo tvrde tak s dekou som si lahla na trampolinu. A co????

no zaspala som. Pali ma zadok nohy a chrbat

Offline Makara
3626 příspěvků moje polička 08. července 2021 16:43

viktorka_od splavu počkej, nemyslím, že mají s sebou nechat orat, vláčet. Každému přeju důstojné zacházení a důstojný plat. Akorát že další "děkujeme, odcházíme" bych o pár měsíců odložila, aby se pořešily ty odložené, zanedbané stavy.

49224 příspěvků moje polička 08. července 2021 16:45

Makara k odlozeni je vzdycky duvod

Offline baltik
4969 příspěvků moje polička 08. července 2021 16:51

Mne fascinuji ty severske 5 tydenni dovolene, nechapu, jak se zvladnou vystridat, jak ty firmy v lete fungujou.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. července 2021 17:09
Reakce na zlatahouba:

....když dlouhodobě pracujeme v personální krizi, kdy jedna sestra dělá práci za dvě, prý máme málo pokory a co s těma penězma budeme dělat, no taky mě bral čert.....

​No tvl! Máme nožičky a můžeme jít dělat jinam To s pokorou mě pobavilo.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. července 2021 17:34
Reakce na continuity:

Čas na cestě jsou podle našeho zákonníku prekážky na strane zaměstnance, pokud to je mimo pracovní doby. ( To by mě taky zajímalo, kdo to tam psal - takto jednou z volna muže hnali na třídenní sluzebku autem do Svajcu a zaplatit chtěli těch šest hodin prace na místě).

Tohle mě taky dere, kdysi jsem jela na několikadenní služebku na Slovensko, blby spojení vlakem, takže zpátky jsem jela snad 10 hodin a ​přijížděla někdy ve 4 ráno. No, naivne jsem si myslela, ze po takový sichte nebudu muset druhej den na 7 do práce ... no, musela a ještě se mi za je předchozí den do docházky zapocitalo snad 5 hodin, protože program byl od 9-14 a cesta zpátky nikoho nezajímala. No, byla jsem certvej absolvent, rok na to uz jsem se nenechala.

Online continuity
42823 příspěvků moje polička 08. července 2021 17:43

MP Meri no vždyť on se taky ohradil, takto to zamestnavatel  udělá presne jednou, oni už byli po těch letech na cestách dost vycvičení (dostat se k letadlu, které divertovalo někam na male letiště v chorvatské pustině může být výživné a představa, že ta cesta je tvým osobním volnem je celkem srandovni). vysílat na zahraniční sluzebku te taky nemůže jak se mu zlíbí. 

Offline Myrtila
5303 příspěvků moje polička 08. července 2021 18:46
Reakce na zlatahouba:

Zarinya myslela jsem, že v Německu mají lepší přístup k zaměstnancům než u nás; těhle situací mám zažito z českýho zdravotnictví hodně, naposledy naše vrchnost projevila údiv nad tím, že chceme víc peněz, když dlouhodobě pracujeme v personální krizi, kdy jedna sestra dělá práci za dvě, prý máme málo pokory a co s těma penězma budeme dělat, no taky mě bral čert.....

​Soukrome zdravotnicke zarizeni, ale uplne stejny pristup - uz takhle jsme padali na hubu (sluzby po pracovni dobe a o vikendech k bezne praci) a vedeni prislo s tim, ze se mam podilet na novem projektu, bude to tak 60 h prace mesicne navic, za stejny plat, ale hodne se u toho naucim, no jako haha. To byl zacatek konce skvele prace, za par mesicu jsem byla pryc. 

49224 příspěvků moje polička 08. července 2021 19:03

baltik nevím jak na severu, ale v itálii prostě nefungujou (kdysi jsme tam něco objednávali a prostě 6 týdnů závodní dovolená komplet všude a ozvěte se v září, nazdar:-P

Offline baltik
4969 příspěvků moje polička 08. července 2021 19:22

viktorka_od splavu jo, to je pravda, taky si musime delat zasoby na suroviny z Italie. Ale ti severani se tak jako tvari, ze vse funguje, zakaznik nam poslal podklady na novy vyrobek, za 2 dny jel na tu dlouho dovolenou a mel pocit, ze pockame s finalnim schvalenim na jeho navrat v srpnu a pak bude vyrobek obratem.. nebo ani nic nereknou a prijde mi od nich out of office bez odkazu na nejakeho zastupce...