Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. července 2021 18:49

Teď se dívám na zprávy o neštěstí na Sázavě a vzpomněla jsem si na dopolední zážitek. Vedoucí přišel s dětmi na koupaliště. Byl sám a měl kolem 25 dětí. Než se otočil, tak půlku měl ve vodě, někteří se šly převlékat a zbytek byl pod slunečníkem. Nijak to neřešil, ale říkám si, že i kdyby měl jen plavce, tak vůbec nevěděl, kolik dětí má zrovna ve vodě. Skákali jeden přes druhého a je to Biotop, takže do hloubky pod metr už není vidět vůbec nic. Když jsem jezdila na tábor, jako vedoucí, tak jsme měli strašně přísná pravidla. Jeden vedoucí a praktikant a 10 dětí. 20 minut ve vodě, až všichni vylezli, tak šel teprve druhý vedoucí s dalším dílem dětí. Byl to teda děsnej opruz pro děcka, ale dnes mi to přišlo strašně nebezpečné je takhle pustit. 

Offline Pavlena
6913 příspěvků moje polička 13. července 2021 19:38

Renusatko takhle to resit muze mentalne zvladnout jen chlap... ja bych umrela, pytel blech na koupaku, to chces..!!

Online continuity
42824 příspěvků moje polička 13. července 2021 19:45

Renusatko ja to vůbec nemůžu rozdychat.

Deset let se řešilo, že je vody málo, jenže ono je horší, když je vody moc. 

Offline Karja
44543 příspěvků moje polička 13. července 2021 20:07

Renusatko To je hrozný neštěstí. Fakt hruza;-( .

S tím koupáním, já nevím, já to pozorovala nedávno a podle mě dost lidí neumí rozlišovat správně plavce a neplavce. Ale třeba až budou holky větší, taky povolím. Ale teď jak jsou v módě treba ty padleboardy, tak si na tom vyjede skupinka děti doprostřed rybnika, tak si říkám, asi mámy to na stridacku hlídají, schválně se dívám a ne, nekouká ani jedna a pak jen slyším hlášky typu ,,no ona umí plavat, ale žádné větší vzdálenosti,, atp. 

Offline Catherinne
10791 příspěvků moje polička 13. července 2021 20:35

Karja a to nemaj vesty?

Offline Karja
44543 příspěvků moje polička 13. července 2021 20:44

Catherinne Nemaj. Ale jako jsou to děti třeba tak pátá třída viď, 10-12 let. Ale dělaj na tim kraviny a prostě nevěřím jim, kór když pan slyším takovouhle hlášku. Ale napadlo mě to zrovna v souvislosti s tím, kdy švagr ,,vyčinil,, synovcovi, že neumí ještě plavat, že nemůžou jet s chlapama na dovolenou, že jejich děti plavou a jsou tak ve vodě samy. A synovec je fakt šikovnej sportovní kluk, takze mu říkám ,,neplavou, to jen vetsina rodičů to má trochu jinak,,

Offline Catherinne
10791 příspěvků moje polička 13. července 2021 20:46

U nás je to náročné, Ebby by furt někam lezla, seskakuje z gauče, teď si teda lehla pod stůl, na parkety. Už si dala dvakrát pár granulek, nepila se. Vidím to na zábavnou noc, protože do patra asi spát nepůjdu, ať za mnou nejde. Takže gauč nebo podlaha

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. července 2021 20:47

Renusatko zrovna jsme se o tom bavili s mamkou. Že je to opruz to střídání, ale chápeme to. Obzvlášť v přírodní vodě. Naše třídní na střední s námi nikdy nechtěla jet na školní výlet na koupaliště, teď už to chápu:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. července 2021 20:53

Catherinne nemůžeš si dát matraci dolů na zem, ať se trochu vyspíš? Snad bude kočičce brzy lépe.

Online continuity
42824 příspěvků moje polička 13. července 2021 21:00

Karja spíš u svých dětí budeš trochu umět odhadnout, co zvládnou a co ne. V bazénu, kde je plavčík je už nechám, s tím, že musí dávat pozor jedna na druhou. (A já třeba vím, že se nerozdělí).

Na paddleboardu teda ne, po jisté zkušenosti jsme zrušili na jazere to lanko, protože blbli a převrácený paddle se snažila starší otočit na druhou stranu a tím tu přivázanou menší furt táhla pod vodu. Ale to jsme byli fakt kousek, tak jsme zasáhli a vyprostili je, ale špatně mi je ještě teď, když si na to vzpomenu. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. července 2021 21:19

Evaeva ja si vybavuju, jak uz jako plnoleti jsme byli na Machaci. No a pilo se, ne ze ne. Tridni mohl rikat, co chtel v te dobe, radsi sel spat. A ty nase paka kluci skakali za  tmy naslepo z nejake skaly. Taky jsem sla radsi pryc, delali si srandu z nejakych promluv do duse. 
A z jineho soudku, kamarada syn pred par lety slavil narozeniny, myslim 18. Z nejakeho hloupeho popudu sli popijet i k jezu, kde balancoval na hrane a spadl. Uz nevim jak, ale nejak se dostal ven ci ho nehdo vytahl. Kazdopadne jeho strizlivy kamarad, co ho sel zachranit, se utopil....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. července 2021 21:24

Jos to druhé, to je hrozná historka.

Offline Kokoska
34771 příspěvků moje polička 13. července 2021 21:24

Jos to je strasny! Strasne zbytecna smrt a strasny zit s tim, ze kvuli moji blbosti nekdo umrel.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 13. července 2021 21:31

Před pár týdny u vody - přišla skupinka asi tří čtyř kluků, věk jsem odhadovala na 14, max 15. Uprostřed rybníka je ve vzdálenosti tak tří seti metrů ostrůvek a kluci se začali dohadovat, že na něj doplavou. Jednomu z nich se do toho nechtělo, argumentoval, že tam nedoplave, ostatní ho hecovali. Měla jsem strašně blbý pocit, přemýšlela jsem, jestli můžu nějak zasáhnout, potom jsem je plavající sledovala. Dobře to dopadlo, vrátili se v pořádku všichni. Ale nebylo mi z toho dobře, protože je mi jasné, že takovéhle navzájem se hecující partičky mohou skončit velkým malérem.

Offline Kokoska
34771 příspěvků moje polička 13. července 2021 21:36

Stezuju si, ze nemam rada bourku a tady nad kopcem se uz asi 5 minut nepretezite blyska, ale fakt v jednom kuse. To jsem snad jeste nevidela. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. července 2021 21:38

Kokoska nevím, jestli seš teď v Praze, ale u nás na Stodůlkách už je po všem, bylo to rychlé. Za chvíli bude po všem, neboj.

Offline Kokoska
34771 příspěvků moje polička 13. července 2021 21:40

Evaeva jo, v Praze, na jiznim konci. Skoro to uz pres nas preslo, strasne lilo, ale ty blesky jsou hlavne nad Petrovicema. Na jednu stranu desivy, na druhou fascinujici. Ale uz to taky uticha.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. července 2021 21:44

Kokoska Nad námi taky bliká jak na diskotéce. Taky se mi to nelíbí a dcera nadskakuje v postýlce.

Offline Kokoska
34771 příspěvků moje polička 13. července 2021 21:46

dynda nevim jak starsi vnuk, ten ma spani jak medved, ale ten mensi se vetsinou vzbudi a vyzduje koukat na blesky, nejlip z balkonu.

Online continuity
42824 příspěvků moje polička 13. července 2021 21:50

Kokoska no to buď ráda, že jsi byla doma,, mě to chytlo uprostřed toho našeho pseudolesa.  Naštěstí byly ty blesky mezi mraky a ne mraky-zem, i tak mi to nebylo všechno jedno.