Jitka77 No ale musí ty dvě děti být kluk a holka, ne? Páč jak jsou to dva kluci nebo dvě holky, nemáš to dle veřejného mínění kompletní a musíš ještě stvořit potomka opačného pohlaví
Stěžovací vlákno
K výše uvedenému o strkání lidí (příbuzných, kamarádů i pouhých známých) čenichů do soukromí - je to bohužel stále považováno za běžné konverzační téma. Řekla bych, že to začíná už bodrými tetičkovskými/strýcovskými otázkami na dvanáctiletou holku: "Tak co, máš už ňákýho kluka?"![]()
711990 teď už se to dá, ale pořád mě to mrzí. Hlavně když si malá pořád přeje ségru. Já vždycky myslela že nebude problém protože mami i babi těhotné na požádání ale já jsem nějakej vadnej kus. Ale tedy ten jediný exemplář co máme se nadmíru povedl![]()
![]()
Jitka77 Taky děs. Já tedy zastávám názor že dětí není nikdy dost a tak tři či čtyři jsou optimální![]()
Tak řekla bych, že korunu blbým otázkám nasazuje moje kadeřnice, která se každámu chlubí, že u ní byla Iva Pazderková a že se jí zeptala, proč jako nemá děti......![]()
pecka Tohle je strašné, svým způsobem mi to přijde horší, než ty otázky na děti...znám to od kamarádky-čtyřicátnice, svobodná, hezká, milá, společenská...tohle má pořád na krku. A hlavně od rodiny, fakt je mi jí kolikrát líto.
Jinak já takové otázky fakt nikdy nedostávala, asi všichni měli za to, že děti neplánuju.
Jenom od obou maminek jsme pořád měli tlak na svatbu, jednotlivě to ještě šlo, ale když se někde sešly a spikly, bylo to k nevydržení!
ionicera že u ní byla, ne že k ní chodí....
ani se Pazderkové nedivím!
Garfie Jako svobodna matka dvojcat neco o tlaku na svatbu vim. :-D Horsi to ma muj bracha, na nej tlaci nejen obe matky, ale i matka jeho ditete. Jako on se svatbe nebrani, ale fakt to nechce organizovat.
Vari No tak to je pohoda, ať mu řeknou kdy a kde a je to.
Taky bych chtěla bejt chlap!!!!
rysamona normálka. Na otázku dětí odpovídám: mám dceru. Velká část lidí automaticky odpoví: Jenom..???
Tak říkám, že kdyby se děcka kupovaly v marketu, tak jich mám školku. Většinou sklapnou, někdo se i zastydí. Ale celé tohle netaktní vyptávání je fakt ![]()
rysamona presne, beztak vyda za dve deti, ne? ![]()
Dámy, dámy, vy vůbec nejste asertivní. Já teda jsem asi drzá od přírody, ale už od mládí jsem dokázala na dotěný otázky odpovídat stejně. Musíte si to cvičit. Bylo mi snad 13, když se mě na nějaké rodinné sešlosti vzdálený strýc zeptal, jestli už mám kluka. Řekla jsem mu, že jo a ne jednoho a dokonce s nima spím. Málem se udusil chlebíčkem a byl klid. Nebo jednou se mě kolega ptal, proč mám jen jedno dítě. Tak jsem se ho zeptala já, jak často má sex s manželkou. Jen vyvalil oči a dal mi pokoj. Já mám tu dědovu výchovu a mockrát v životě se mi to hodilo - musíš se vždycky umět sama bránit, slovně i fyzicky. Prostě na hrubý pytel hrubá záplata.
crazydaisy Dámy výše řešily, jak je netaktní se ptát. Na tom vtipná ani "vtipná" odpověď nic nemění.
Dneska ještě někdo řeší svatbu? Já ani nevím, zda se mě někdo na něco okolo dětí a svatby vyptával. Jen známá mi řekla, že mě obdivuje, že jsem si před čtyřicítkou pořídila druhé dítě, když už mám "splněno". Řekla to opatrně a hezky.
Mirka netaktní to je, to souhlas, ale postěžovat si je tak jedině, co můžeš udělat a neřeší to nic. Protože ten hulvát se příště opta znova, bez ohledu na to, jestli si tady postezujes nebo ne.
Jedine, co se dá změnit, je svůj přístup k tomu. A jsou celkem dvě možnosti: buď to začneš posílat jedním uchem dnu a druhým ven nebo toto hulváta uzemnis.
continuity Mně tedy, s dovolením, už přijde trochu absurdní, považovat za netaktní zeptat se třeba dcery. Čímž nemyslím vymrzovat obden, ale tak nějak tušit, jak to děti mají, snad matka může. Moje dcera od kategorického "nikdy" postoupila dokonce až - kdyby to přišlo, byla bych mladá maminka. A já jsem fakt ráda.
Mirka To přece vůbec není o vtipné odpovědi
, ale o tom, že ti pak dají pokoj. Lidi prostě netaktní jsou a ty je nezměníš. Dost z nich ani netuší, že by se mohli někoho dotknout. Když jim oplatíš stejně, tak to valná většina z nich pochopí a přestanou tě obtěžovat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.