crazydaisy on se najde nějaký nový "dobrák".
Stěžovací vlákno
Mirka netaktní to je, to souhlas, ale postěžovat si je tak jedině, co můžeš udělat a neřeší to nic. Protože ten hulvát se příště opta znova, bez ohledu na to, jestli si tady postezujes nebo ne.
Jedine, co se dá změnit, je svůj přístup k tomu. A jsou celkem dvě možnosti: buď to začneš posílat jedním uchem dnu a druhým ven nebo toto hulváta uzemnis.
![]()
K výše uvedenému o strkání lidí (příbuzných, kamarádů i pouhých známých) čenichů do soukromí - je to bohužel stále považováno za běžné konverzační téma. Řekla bych, že to začíná už bodrými tetičkovskými/strýcovskými otázkami na dvanáctiletou holku: "Tak co, máš už ňákýho kluka?"![]()
Řekla bych, že to začíná už bodrými tetičkovskými/strýcovskými otázkami na dvanáctiletou holku: "Tak co, máš už ňákýho kluka?"![]()
A nezastaví se to. Jakmile přijde řeč na dospělou dceru, popř na skutečnost, že se nedávno vdala, padají otázky: "A už jste babička?" Popř. "A kdy budete babička" nebo "A nějaké vnoučátko už máte?" A jsou to lautr stejně vlezlé a dotěrné otázky.
Mirka ono dost záleží na formě toho dotazu. Já bych to teda formulovala tak, že s dcerou se na to téma bavím. Jakmile je to: ptám se jí, jak to má, začíná to připomínat výslech. A ano i dotaz nebo komentář od matky může být hodně zraňující.
continuity to může, to je jasné. Mě se kdysi opatrně zeptala matka, proč nemáme děti, zda nemůžeme. Nějak si nevšimla, že vůbec nestíháme!![]()
crazydaisy Ty jsi můj člověk
Já jsem na otázku ohledně druhého dítěte odpověděla jedné tetce, že se zatím urputně věnujeme zdokonalení výrobní činnosti a až to vypilujeme k dokonalosti, tak snad dojde i na dítě.
Já vcelku souhlasím s tím, že na hrubou otázku někdy fakt sedne hrubá odpověď. Ale zároveň si umím představit, že když tu situaci jako takovou v tu chvíli člověk psychicky špatně zvládá, je to pro něj třeba zrovna čerstvé nebo se to naopak táhne už nekonečně dlouho, tak pak chladně ustát dotazy a rýpance od lidí, kterým do toho fakt nic není (kolegové, náhodní známí) je těžší no...
Jajko Hele, to chápu. Někdy umí lidi hodně zranit jen blbou otázkou a někteří si to i pořádně vychutnají. A já si pořád myslím, že je potřeba je buď poslat někam nebo jim rovnou říct, že jim do toho nic není. Prostě si to nenechat líbit i když je to třeba těžký.
Jajko je otázka, jestli od náhodných známých a kolegů jsou to opravdu rýpance. Rýpaní je podle mě doména rodiny a hodně blízkých lidí, od cizích bych to brala jen jako neomalenosti nebo nedovtipnost a pouštěla to druhým uchem ven.
Pinot Noir A to je taky pravda, protože oni třeba vůbec netuší, že se zeptali blbě. Prostě normální konverzace, zas lidi by asi neměli být přehnaně útlocitní
Kan souhlasím. On je každý citlivý na něco, člověk aby se bál promluvit
Karoleena a taky ty dvě děti musíš mít s manželem a nejlíp ve správným časovým odstupu ![]()
Jitka77
Ale musí být ve "správném" věkovém rozestupu
(Tomu teď čelím já.)
napsalas to dřív než já..mám dočitat, než zareaguju :)
Pinot Noir souhlasím. Vždycky člověk může tít do živého. Je fajn, když to dokáže poznat a jít od toho. Mně normálně položená otázka na děti třeba bližší kolegyni nepřijde neomalená, ale nebudu se jí ptát každý měsíc a když mi přijde, že jsem se jí dotkla, tak se omluvím.
crazydaisySouhlasím, že někdy je ta hrubá záplata na místě. Když mi bylo 12 - 13 a příbuzenstvo mi položilo otázku ohledně případných partnerských vztahů, vždycky jsem se naštvala a urazila. Považovala jsem to za výsměch vzhledem k mému tehdejšímu přesvědčení o naprosté neatraktivitě.
O pár let později jsem už měla chuť kontrovat třeba otázkou, jestli na to ještě občas s tetkou skočí
?! Jenže to by mě matka přede všemi asi vyfackovala a byla bych nadosrmti exkomunikována z celé rodiny.
Hanka H já musím říct, že fakt nechápu, proč se na to příbuzenstvo v těch 13 ptá? ![]()
Hanka H já musím říct, že fakt nechápu, proč se na to příbuzenstvo v těch 13 ptá?
No protože se jich na to ptali jejich příbuzní, tak to potom mají potřebu vracet!![]()
Pinot Noir Úplně nesouhlasím, že to rýpání je doména rodiny a blízkých lidí. Oni umí dost škaredě zarýt i lidi, kteří zas tak blízcí nejsou. Souhlasím s tím, že se ale většinou dá poznat jestli jde o něco takového nebo jenom o neomalenost nebo neobratnost v rámci small talk.
Hanka H Moje kamarádka se ptá na synův partnerský život proto, protože má prý strach, aby nebyl 4% jako je trošku divná, ale mám ji ráda, tak to neřeším.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.