Luna jak odmietla zastúpiť? U vás sa to konzultuje?
Stěžovací vlákno
Zuzuli no, to je taky hrůza, když čekáš pět týdnů s takovýmhle problémem. Tak ať jsou ty výsledky nejlepší možné ![]()
Zuzuli ježíšmarjá.![]()
drzim palce, ale to bude dobrý, když je to takto akutní.
Zuzuli věřím, že to bude dobré.. Mám podobnou skutečnosti čtyři týdny čekání na vyšetření, pak hned honem honem na druhý den biopsie a čekání na výsledky . Opravdu volali až ten slíbený 14. den, ale do té doby kterékoliv zvednutí neznámého čísla mi přivolávalo předkolapsový stav. Na UZ se těch ložisek našlo trochu víc, ale stejně za týden od výsledků operace. Nakonec to byly fibroadenomy - oficiálně fibroadenomatóza - podle Google to mám jenom já a feny ????
Zuzuli Verim, ze to bude dobre. I jak popisujes ty problemy, tak to vypada na neco benigniho. Ale pristup hlavne lidsky dost hrozny. Ty terminy mozna nejdou uspisit, ale da se to treba rict...Jinak az pujdu na gyn kontrolu, tak chci taky zadanku na UZ prsu. Moje dobra kamaradka mela dlouho nespecificke problemy, myslelo se ze postkovid. No a byl to ca prsu (bohuzel bez bulky) a ted po par mesicich recidiva a vypada to uz bohuzel beznadejne.
Pro vsechny tady, nenechte se odbyt. Nic neodkladejte, i kdyz to v drzive vetsine pripadu je fibroadenom.
Zuzuli ten přístup je děsivý. Pro ně to je denní rutina, ale přece musí vědět, co asi napadá ty pacientky. Jinak věřím, že to nic nebude![]()
Jos prosím a od kdy se doporučuje chodit na uz? Nemám žádné problémy, v rodině taky nic.
Kamarádky je mi teda moc líto![]()
Evaeva Uplne nevim, UZ je zakladni metoda do 45let. Pak je pojistovnou hrazeny mamograf. Ale jednoznacna hranice asi neni. Samozrejme kdo ma neco v rodine, tak bych zacla treba i v 25. U nas taky nic neni, ale od tech 35 bych asi zacla chodit. Jinak ta kamaradka by na UZ nic nemela, ona ma nejakou idiotskou variantu a rovnou to mela v kostech a ted i v mozku.
Obzinová v Českém rozhlase!
Jos díky! Kamarádky případ je děsivý teda.
Zuzuli Tohle je taky na pěst. Já fakt chápu, že termíny jsou dlouhý, ale ten přístup. Navíc ty kecy o kojení.![]()
![]()
Ale ta hláška, že u kojících moc nevyšetřují mi taky přijde dost divná. Na co se jako čeká?! Držím ti palce a doufám v nějakou banalitu.![]()
Jos me gynekológ lifroval na mamograf úderem 40 let. pojišťovna to teda nehradi, ale to je myslím ten nejmenší problém.
continuity
Tam asi zalezi. 40-45 nekde pisou UZ, nekde mamograf. Zalezi na konzistenci zlazy, gynekolog je jiste vic v obraze nez ja.
continuity Jos Chodila jsem pravidelně na utz. Když mi bylo 40, napsala mi lékařka do zprávy z utz, že podle tkáně už bude přesnější vyobrazení na mamografu a doporučeje pro příští preventivku už mamograf.
Diky vsem za podporu. Ja ten dlouhou lhutu na objednani celkem chapu, ale priznavam, ze nekde, kde se resi, jestli ma nekdo rakovinu, bych cekala trochu empatictejsi pristup a vic, sic obecnych, informaci.
Len ono tech pripominek ke kojeni bylo vic. Ona mi nic nerekla, jen ze mam udelat cokoliv, abych mohla na nejblizsi termin biopsie, ze cas bezi, a ze rozhodne uz z toho prsa nemam kojit, rocni dite to stejne nepotrebuje. Kdyz jsem se pak oblekala za dvermi, tak jsem ji slysela, jak rika sestre, ze to je hrozne, takhle dlouho kojit. Ze to se pak nemam divit, kdyz ty prsa z toho musi byt na vsechno uz citlivy. Takze jsem odchazela domu s placem, ze mam rakovinu a nesmim kojit, protoze se to tim asi zhorsuje
a ze nemam vubec tuseni, jak zvladneme, kdyz dite zniceho nic uplne odstrihnu od mlika. Ja v nepohode, dite v nepohode a manzel, co se chodi domu jen vyspat, protoze dohani terminy pred koncem roku. Kdyz jsem se pak uklidnila a precetla si doma vsechno, co mi zatim stejne oparene kamaradky vygooglily, tak jsem se v jedne skupine zeptala, jestli ma nekdo zkusenost s biopsii prsu pri kojeni a co jim na to lekari rekli, jestli to treba zkresluje vysledky. Par zen se mi ozvalo, vsechny do jedne se shodly, ze jim nikdo kojit nezakazal, naopak jim doporucili, at nakoji tesne pred, aby prso bylo prazdne. Takze jit tam s tim, ze jsem ze dne na den po roce a pul skoncila s kojenim a mam nalita prsa, je nesmysl. A teda vsechny mely jen ten fibroadenom, ktery je nezhoubny, tak doufam, ze mam to stejne. A ano, na biopsii pak kojeni vubec neresili, jen se ptali, jestli jsem pred nakojila, a ze si mam dat pozor, kdybych to pak chladila, at si neudelam jeste nejaky problem s laktaci.
Jako my jsme ve fazi odstavu, uz dostava jen pred a po spani. Pres vanoce, az bude muz doma a nebude vstavat do prace, utneme nocni kojeni. Ale na okamzity odstav nikoli ze zdravotnich duvodu, ale kvuli dojmu postarsi lekarky, ze dite nad rok se kojit uz nema, nejsme s malou ani jedna pripravena.
Zuzuli Bude to dobrý! ![]()
Evaeva Já jsem byla na ultrazvuku poprvé loni a vyšetřující lékařka mě hned ve dveřích zdrbala, že přicházím s pětiletým zpožděním, že chodit na prevenci se má od 25, ideálně už tak od 20 let. Jinak třeba VZP to částečně proplácí, nebo v mým případě teda většinově, příspěvek 500, vyšetření 600.
Karoleena Díky! Pozeptám se na gyndě, až tam budu. My v rodině nic nemáme, ale podcenit to nechci. O peníze ani tak nejde, zas taková částka to není.
Zuzuli o nevhodnosti kojení pro prsa teda slyším poprvé. Doteď jsem měla za to, že kojení má ochranný vliv před rakovinou. Who dokonce píše, že čím déle, tím je vliv větší. 4% za každých 12 měsíců.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.