Karlicka Prospěch ze základky (ze 7. třídy ještě ne) bohužel formálně důležitý je.
Stěžovací vlákno
continuity Toto!
Největší problém školství, místo abychom rozvíjeli talenty, taháme z dětí průměrné výsledky v tom, co jim nejde. Já jsem fanynka nějakého všeobecného přehledu, ale je třeba znát míru (a limity dětí).
já vím, já vím. Vlastně jako svůj momentální úkol beru to, abych to tak neprožívala. Dítě je v pohodě, ještě mě uklidňuje :-))) Mami neboj, já si to opravím....Letos se to ještě nezapočítívá na SŠ, příští rok zaberu....
Mně je prostě líto, že tomu (na jeho poměry) věnuje dost času a energie a pak zas dovleče z testu trojku.
A do toho slyším od kamarádek se staršími dětmi, jak jim do té doby krásně školně prospívající děti na super SŠ ve druháku oznámily, že chtějí radši na učiliště a být třeba kosmetičkou
Být rodičem je zkrátka velmi vzrušující :))
Karlicka já bych řekla, že sedmá třída je horší vždy, je to podle mě blbé období, děti už jsou velké, ale ještě ne dost a zatím nevidí cíl (přijímačky), pak v osmé třídě se to celkově zlepší, uvidí, že musí mít dobré známky a u nás učitelka v osmičce děcka chválila, jak zabraly a pracují, že ji to mile překvapilo.
Karlicka Já jsem měla rozepsány dlouhý příspěvek o svém kamarádovi co nenapsal diktát už ve třetí třídě. Jsem s ním seděla celou malotřídku. Ale tak ty víš,vze ty známky o ničem nevypovídají. Prostě má se dobře, o jeho zaměstnaneckých benefitech nebudu psát, jednak bych tady někoho naštvala a druhák by ho někdo poznal, protože ty jeho pracovní story jsou úplně legendární! Nicméně teď začíná podnikat a bezesporu bude úspěšne. Jako je mi jasný, že ty tohle všechno víš a uvědomujes si to, jen je to těžký. Hlavně aby chodil do školy rád a nechytl špatnou partu
Karlicka A tak zas na druhou stranu mně by potěšilo, že se k tomu dítě staví takhle rozumně. Lepší, než se tím přehnaně trápit :o)
Lieseljá bych i viděla, že ta látka je pro ně dost abstraktní. V přírodopisu se učí rostliny, to moje dítě moc nebere, zato v člověku leží pořád. V zeměpisu řeší celý svet kromě Evropy. To je pro ně taky odtržené od života. Do Anglie se podívala, do Kene možná taky, ale určitě ne v 12 letech.
A k čemu je v sedmé třídě vědět, která Kanadská provincie má separatistické tendence fakt nechápu.
Liesel No doufám v lepší zítřky! :-) Oni navíc ten loňký přechod na 2.stupeň měli kvůli kovidu fakt na houby.
Karja Všechno vím, všchno vím. :-)))
continuity v PŘ máme letos zvířata. Ovšem kanadské provincie též zrovna řešíme.
DruI To mě těší moc. Ale já mu to kazím :) Doufám, že mu to pozitivní myšlení vydrží.
continuity to bude určitě další důvod, proč je to moc nebaví.
Mladší mám teď v sekundě na 6letém gymplu a tam je tedy drtí dost. A ona se ráda učí se mnou (spíš ji zkouším) a tak teď si chvilku něco pamatuju o elektrolýze a galvanických článcích
. Ale zase mají dobrého dějepisáře, nechce po nich letopočty a když se učili o revoluci v Rusku, tak tam proběhla i hláška, že Lenin byl buržoazní floutek a různě jim historické události prokládá hirstorkami
DruI To je případ malé ségry. Na prvním stupni samé jedničky a teď na gymplu dostala trojku z fyziky. Obrečela to, přestože rodiče jí spíš chlácholili. Bylo to v primě, po roce distanční výuky, navíc fyzika není úplně její obor, ta učitelka je prý navíc celkem ras, na to vysvědčení se jí už nebudou nikde ptát. Pro naše je to dost nezvyk, my starší jsme měly školu dost na salámu:)
Karlicka tak neni to uplne davno, co se tady vedla diskuze o tom, jak ma remeslo zlate dno, ze nekdo prece taky musi delat manualne a nemuze kazdej mit vysokou. Akorat se to tenkrat aplikovalo na vsechny ostatni deti krome vlastnich :)
A ted uz teda bez ironie, drzim palce, at se to dobre vyvine.
jojo, řemeslo má zlatý dno, ale hlavně, ať ho dělá někdo jinej :)
bohužel současný naše učňovský školství je děs
+ tedy v našem případě nevidím tu potřebnou zručnost u dítka
Mám to samé. Jako už mi tady taky psali, že když dítěti nejde čeština, může být ještě šikovná kadeřnice. No tak to byste vážně nikdo nechtěli, aby vás zrovna toto dítě stříhalo. Ta ve 12 neustrihne hezky ani papír. ![]()
barbucha to je druhá věc, udělat si ten rekvalifikační kurz je na chvilku a s nejakymi základy chemie z gymplu nebo chemické průmyslovky možná i lepší.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.