Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 20:16

viktorka_od splavu Tak hodně těch "chlapských" obsahuje tahání těžkých věcí, aspoň nárazově, takže úplně ideální pro ženskou to není.

Já bych teda chtěla být automechanik, když už bych se musela živit rukama, ale zas má člověk pořád špinavý ruce, to je veškerá manikúra v háji. 

Ty klasicky ženský jsou většinou příšerný piplačky. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. prosince 2021 20:25

Sairon to je teda fakt blbé. Zrovna s lidlem mám dobrou zkušenost, obvykle doručují bleskově

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 20:26

viktorka_od splavu Hele já byla minulý měsíc u vyučeného kadeřníka a flekatý a spálený vlasy nemám. Bych řekla, že i těm principům rozumí.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. prosince 2021 20:27

Ignis mně by se asi líbilo renovování nábytku nebo podobná lehčí truhlařina. A nebo to květinářství.

Online dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 20:35
Reakce na Kokoska:

Potrefenáhusa tak ja obcas dost lituju, ze nejsem treba ta svadlena. A uplne nejvic by me bavilo restaurovani starych textilii, vlastni fantazii moc nemam, ale podle predlohy neco dotvaret, vylepsovat, to by me bavilo. 

​Restaurování a konzervace textilu není šití podle předlohy, je to dost náročné zaměstnání, u kterého musíš mít velký background a taky tu kreativitu, která z něj vychází. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 20:38

Kan to zakazovat bylo všeobecně, ne přímo na tebe. Asi jsem měla napsat rušit rekvalifikace nebo něco tak Ignis Já bych docela asi byla malířkou pokojů, cukrářkou

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 20:43

Potrefenáhusa muž má taky takového kamaráda, co se v padesáti začal živit truhlarinou. Ten výučný list ho stal nějaké dva roky studia, ale zvládl to popri zamestnaní. Akorát si to musel platit. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 20:45

Tesco mi dnes dorucilo nákup bez cca tretiny objednaných vecí,  na niečo mi ponúkli otrasné náhrady,  niečo napísali, že nemajú na to ani tie náhrady a mrazené potraviny zabudli kurierovi pribaliť úplne

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 20:48
Reakce na dzizisketa:

​Restaurování a konzervace textilu není šití podle předlohy, je to dost náročné zaměstnání, u kterého musíš mít velký background a taky tu kreativitu, která z něj vychází. 

​Ale zase to s tou kreativitou nesmíš přehnat. Známou takhle na restaurování nevzali, protože při přijímačkách komise usoudila, že je pro ten obor kreativní až moc :o)

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 20:52

S těmi vánočními přípravami mám problém, že mě to baví a akorát mi chybí čas. A nemíním zrušit pečení s dětma a jíst kdovijake kupované cukroví jen proto, abych mohla víc pracovat. Takto to má nějakou zarážku..

Dnes jsem teda dopekla a dobalila dárky až na ten jeden zítřejší a od zítra už zvedám telefony jenom rodině. 

Offline Potrefenáhusa
38899 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 20:54

Kokoska to restaurování textilu bejvalo na VŠCHT, kamaradka to zvazovala, ale pak se ty chemie lekla 

viktorka_od splavu mne přijde, ze na ty pěkný fyzicky řemesla je potřeba celkem síla a na ty umělecký verze zase fakt talent 

Offline Potrefenáhusa
38899 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 20:57
Reakce na DruI:

​Ale zase to s tou kreativitou nesmíš přehnat. Známou takhle na restaurování nevzali, protože při přijímačkách komise usoudila, že je pro ten obor kreativní až moc :o)

​vzpomnela jsem si na tu pani, jak někde ve Španělsku nebo kde zrestaurovala tu fresku 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 21:18

Moje kamarádka je laborantka, nebavilo jí to a teď je z ní velice šikovná kosmetička. Určitě jí to sedí mnohem víc.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 21:22

Evaeva Ty kytky bych asi taky dala, renovace zavání už tou piplačkou

Ale zajímavé by to bylo. 

Offline Kokoska
35017 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 21:23

dzizisketa No asi musis vedet, jak to puvodne vypadalo, aspon priblizne. Nebo jake se v te oblasti a dobe tkaly latky, jake byly materialy, vzory, barvy k ruznym prilezitostem a stavum atd. Neni to tak? Rekla bych, ze to neni tvorba dle vlastni nalady a predstavy. Pocitam, ze musi clovek mit nastudovano i dost z chemie a historie a technik vyroby atd. Nemyslela jsem, ze vezmu jehlu a neco tam dosiju.

Offline Kokoska
35017 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 21:26

DruI Potrefenáhusa no  jak pisu, neni to urcite jen nejake vysivani

Offline Jitka77
1941 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 21:27

Naši taky trvali na tom, že musím "něco umět", takže jsem místo na gympl šla na knihkupeckou. Ale teda nevím, jestli jsem se prakticky naučila něco víc než vázat knihkupecký uzel a psát švihovkou  i to účetnictví jsme dělali převážně jen jednoduché, k maturitě určitě, k podvojnému jsem jen čuchla.

Offline Tabea
8145 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 21:30
Reakce na DruI:

Takhle  kreativní?

Offline Tabea
8145 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 21:32

Potrefenáhusa neopisovala jsem...

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 21:36

Potrefenáhusa Tabea Chudák kamarádka, co vy si o ní představujete :o) Né, ona je fakt dobrá, tak by ji to, že se musí držet původních podob asi nakonec fakt nenaplňovalo, i když věřím, že by to se svojí sebedisciplínou zvládala.