Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online continuity
43172 příspěvků moje polička 04. února 2022 22:29

Lilly_Ku Ježíši! Lituji moc. Ať hlavně seženeš brzo termín operace. To je tím covidem, všude mají hrozny skluz. Držím palce moc. 

S pády je to jak píše Mohučanka. Můj muž dá parakotoul z jedoucího kola radši preventivne, aby se nerozmlatil se zaseklymi nášlapy a myslí si, že na tom nic není. Já upadnu na lyžích jednou za pět let a půl roku pak pajdam na koleno. Skákat z vrchu té měkké žíněnky považuji za silenost.

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 04. února 2022 22:59

Lilly_Ku Ježíš, lituju moc. Jen k té rehabilitaci, až k tomu přijde doporučuji nějakou hodně intenzivní. Manžel po operaci menisku i vazů, dvě operace v odstupu 6tydnu musel nastoupít na rehebilatece přímo do lázní. Denne i 6 procedur, unavenej jak zvíře, ale po dvou měsících tam a dalších dvou měsících doma byl schopen zvládnout fyzické testy, které zaměstnavatel požaduje. 

Tak ať hlavně seženeš termín ať ten vaz neatrofuje.

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 05. února 2022 06:55

Lilly_Ku uf, to mi je ľúto

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 05. února 2022 07:26

Lilly_Ku boze, to zni hrozne..  Moc drzim palce, narocny to mas. Preji at najdes termin co nejdrive a jsi brzy ok..

Online Tabea
8136 příspěvků moje polička 05. února 2022 08:29

Lilly_Ku to je mi líto, zní to dost ošklivě a bolestivě. Tak zvaž ještě to soukromý pojištění. Co tě od něj odrazuje?

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 05. února 2022 08:58

Lilly_Ku uf no dokelu, to mi je fakt luto. Drzim palce, nech sa ti podari vybavit operaciu.

A uplne ti rozumiem, ze si rozmrzela z toho, ze teraz nemozes sportovat. Ja som si kedysi vlastnou blbostou natrhla cosi v stehne, ked som v kancli machrovala, ze viem snuru, a tie styri mesiace, co som nemohla sportovat, boli pre mna nekonecne 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. února 2022 09:54
Reakce na Tabea:

Lilly_Ku to je mi líto, zní to dost ošklivě a bolestivě. Tak zvaž ještě to soukromý pojištění. Co tě od něj odrazuje?

​ted tedy v zadnem pripade nemluvim za Lilly_Kujen svuj nazor.

On je to celkem drahy spas.Jasne,ze pak pri urazu by se hodilo,ale treba pro mladeho a zdraveho cloveka se mi to zda zbytecne pokud se netopi v penezich.Myslim,ze v nemecku je zdravotnictvi na takove urovni,ze to je jen ,,lepsi,,sluzba.

Ja ho jeden cas pred x lety mela a bylo to dost hrozny.Dokonce se mi vyplatilo ject 200km do ceska na gyndu a zaplatit to nez jit sem(preventivka)

No a v nemocnici holt dostanou ke kafi zakusek no.

Online Tabea
8136 příspěvků moje polička 05. února 2022 10:58

Zarinya proč drahý špás? Právě pro mladého single člověka, který neplánuje rodinu je to dobrý. Co bych řešila je, jak bych případně přestoupila včas k "zákonné" pojišťovně. 
Proč se ti vyplatilo jet na preventivku do ČR? 
Ten zákusek není pobídka, ale to, že doktoři vezmou soukromě pojištěného pacienta okamžitě, zatímco zákonně pojištěného třeba za tři měsíce, už jo. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. února 2022 11:12

Tabea ja mela drahou spoluucast. takze pojistovna vubec preventivky nehradila.

A zakusek byl vtip ale jen trochu.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. února 2022 11:21

Tabea a jako drahej spas  se mi to zda pro me...platit 350eur mesicne ze svoji kapsy a jeste pak pokazdy kdyz jdes k doktoru,dokud nevycerpas spoluucast.Jako zdrava a mlada jsem z toho nemela vubec zadnej benefit.

To se mi zda na drivejsi termin dost penez,pri nemeckem zdr.systemu.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. února 2022 11:25

Tabea ale treba jsem mela blbou pojistovnu nebo blbou smlouvu,to nevylucuju.Uz je to x let a od ty doby jsem se o to nezajimala a jsem rada za AOK.

Offline Lilly_Ku
4547 příspěvků moje polička 05. února 2022 11:55

Tabea to soukromy pojisteni jsem ted zjistovala, ale pro zamestnance jde jen od urcite hranice prijmu a ja jsem tesne pod tou hranici. takze by to stejne pripadalo v uvahu az pristi rok po pridani a neresi to mou aktualni situaci :(

jinal ja se vseobecne pojistenim tady moc nezabyvala, ale hlavne proto, ze jsem doted nic moc nepotrebovala, no.

Offline Lilly_Ku
4547 příspěvků moje polička 05. února 2022 11:59

Zarinya ja jsem slysela dobry reference na tk, ale proste tohle vsechno slo doted mimo me, resila jsem akorat zuby a tam se stejne priplaci.

ale v podstate podobna situace jak u tebe, relativne mlada a bez potizi, takze jsem nic neresila.

ale ted kdyz si predstavim ze bych se mela 4 mesice belhat o holich (protoze jinak chodit nemuzu, to koleno mam uplne nestabilni) a pk jeste pul roku rehabilitovat, tak mi to prijde uplne neskutecny.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. února 2022 12:03

Lilly_Ku tak jedna moje zkusenost z pred x lety nemusi nic znamenat ale,ze si to nemuze dovolit kazdy na tom se snad shodnem.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. února 2022 12:06

Lilly_Ku ja myslim,ze na tento problem jsou cekaci doby dlouhe celkem vsude a ted do tho jeste korona.

Chapu te,muz taky cekal na kycel 3mesice a bolesti zhubl 20kilo ,ale na druhou sel ze znamosti okamzite.tak zkus rozhodit site.

Online Tabea
8136 příspěvků moje polička 05. února 2022 12:48

Lilly_Ku tak to se nemusíš trápit rozhodováním, jestli radši soukromý nebo zákonný.
S TK máme v práci exkluzivní spolupráci, zadarmo od nich máme kurzy a semináře pro zaměstnance (resilience, aktivní pauza, ...). Protože jsem to dojednavala já, tak mi hned ten jejich zástupce dal nalejvárnu jejich výhod. S tím, že dřív se u nich mohly pojistovat jen technický profese a jejich rodinní příslušníci. Teď může kdokoliv, ale zůstali jim ti "inženýři", tzn. lidi, kteří víc vydělávají. A tak se musí snažit, aby jim neodešli k soukromým pojišťovnám. Tzn. nabízí lehce high end služby (chefarzt, počet lůžek na pokoji, ..)Oproti AOK, kde brali vždycky všechny, takže mají hodně nízkopříjmových pojištěnců, kteří mají jiné nároky. Ty menší pojišťovny byly dřív navázaný na typy profesí, takže pokrývají nároky těch profesí. Toť stručný výtah. Ale nic tím neztratis, když si necháš od jejich makléřů vylíčit výhody. 
Ať se dobře hojíš. 

Online continuity
43172 příspěvků moje polička 05. února 2022 12:50

Lilly_Ku to koleno by se mělo za všech okolností nejak zastabilizovat. 

Operace je určitě nejlepší, ale nemůžeš to nechat 4 měsíce jen tak, protože si přivodíš k tomu,co už máš ještě artrozu. Minimálně ortéza by byla vhodná, co ti řekli teď dál?

Offline Lilly_Ku
4547 příspěvků moje polička 05. února 2022 13:24

continuity no prave na ortezu jsem se doktora ptala a rikal, ze nepotrebuju, coz jsem uz vcera nejak nechapala.

Rekli ze se mam objednat na operaci a dal uz nic. ale to jsem jeste nevedela, ze to muze mesice trvat.

Myslis ze ma smysl, abych si sama nejakou objednala?

Online continuity
43172 příspěvků moje polička 05. února 2022 14:35

Lilly_Ku

já myslím, že má smysl, aby sis našla lepšího ortopeda. Provizórne to určite ztahni alespoň alestickym objinadlem. To můžeš hned ted, když tak někoho vyšli do lékárny. 

Těch ortéz je milión druhu a velikosti, jestli by ti nepomohla vybrat alespoň fyzio. Ono s tím určitě jde dost udělat i bez operace, ale chce to odborníka. když jsem byla mladá tak se protržené vazy v koleni vůbec neoperovaly, ale léčilo se to konzervativně. Dlaha nebo sádra a pak posilování svalů kolem kolene (ony v tomto dokážou hodně, sjezdař Ondra Bank jezdil šest let s roztrženým vazem). Dnes je operace první volba, ale když ti dají termín za půl roku, je to na pytel. 

Offline Lilly_Ku
4547 příspěvků moje polička 05. února 2022 14:43

continuity

ze existuje i konzervativni lecba vim, ale mozna me posilaji na operaci, protoze mam krome toho krizovyho vazu natrzeny i oba menisky. jinak co jsem cetla tak mi ta operace dava smysl, ale prave si nedokazi predstavit jak to resit kdyz dostanu termin za pul roku.