Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Catherinne
10859 příspěvků moje polička 07. února 2022 19:08

Candance odstín by teda podle mně měl souhlasit! A jestli to vyrobí v pondělí a další pak ve středu bych já poznat neměla

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. února 2022 19:45

marieu To tě lituju.

U nás minulý týden zvracel ten starší, což je jednak hysterik a snad nikdy neměl střevní virózu. První den byl v klidu, druhej den to nepřešlo úplně a nemohl  ven, takže hysterie dostoupila vrchlolu. Celý den mi psal do práce, že není možné, že má virózu, že je mu strašně zle, strašně ho bolí břicho, hledal na netu. Vypisoval o vředech a končil rakovinou. No fakt na pár facek. Celé dopoledne se to stupňovalo, doktorka v práci mu napsala Helicid a Algifen, i když já chtěla něco na uklidnění

Než jsem šla domů, tak už jsem byla vytočená. Navrhovala jsem vydržet, jít k doktorce, odvézt na pohotovost. Nakonec i volat rychlou, protože se mi zdálo, že fakt je to poslední den. 

Přišla jsem domů a když jsem ho viděla, tak jsem ho seřvala, dala jsem mu ty léky a kupodivu za pár minut bylo po problému. To ani nemohlo zabrat. Jako dospělej chlap a takový scény. Už ať se odstěhuje.

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 07. února 2022 20:10

Kan Když já ty pokojový vůbec neumím! Mám tam řezané kytky občas, ale to nic neřeší. No ale obecně kytky ve firmě řešit budu muset, velím "okrašlovacímu" týmu. Vyhledám si tě v zeleném vláknu

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 07. února 2022 20:11

Renusatko ta naše ťunťa zase vykládala, že celý večer nespala, jak jí bylo zle a pak to z tý postele nestihla na záchod. Ale to je celá ona, taky... nakonec jsem samozřejmě ráda, že byla "jen" přecpaná. Zítra normálně pelášej do vzdělávacích ústavů. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. února 2022 20:16

andulka01 Na tom vůbec nic není, fakt a některý i čistí vzduch. 

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 07. února 2022 20:25

Kan mě se většina ani moc nelíbí, nemám ráda tu tmavě zelenou. Pokud by ti to moc nevadilo, poprosila bych o nějaké rady. Jsem pro kytičky učiněnej Herodes.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. února 2022 20:30

andulka01 No tak oni jsou zelený tak nějak všechny. A na okně bez zastínění můžeš mít jen něco a i tak si musí zvykat, první anthurii jsem spálila a další rok už byla ok, třeba. 

Offline Pinot Noir
29911 příspěvků moje polička 08. února 2022 07:38

Renusatko promiň, ale úplně jsi mě story s blitíčkem u dospělého chlapa rozesmála

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 08. února 2022 08:29

andulka01 taky jsou ty panašovany verze pokojovek, ale mam pocit, ze kdyz jsou moc u okna, tak casem zacnou taky tmavnout. A taky to nekdo nerad, slysela jsem nazor, ze pry to vypada jak nemocny

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 08. února 2022 08:29

Renusatko predpokladam, ze to na uklidneni melo byt na nervy a pro tebe

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. února 2022 09:41

andulka01 Vyber si něco z široký nabídky neonů. Třeba Philodendron Malay gold, potos neon ... nebo třeba barevné fikusy jsou celkem nenáročné - ficus abidjan, ruby, belize nebo třeba audrey ... je toho mraky v různých barvách.

Offline Aranel
6621 příspěvků moje polička 08. února 2022 10:13
Reakce na Catherinne:

Candance odstín by teda podle mně měl souhlasit! A jestli to vyrobí v pondělí a další pak ve středu bych já poznat neměla

​Žejo, jako bych si koupila třeba bagetu od Crocodile a ta byla pokaždý jiná podle toho, jestli tam je napsáno Olga - pondělí nebo Jana - čtvrtek

Kokoska Já myslím, že obráceně, ne? Když mají málo světla, začnou tmavnout, aby měly víc toho zeleného k vychytávání světla pro fotosyntézu (to panašování je jen taková "nefunkční dekorace").

Pardon Kan a MP Meri , píšu to jak blbec

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. února 2022 10:22

Aranel Tak u panašované monstery je to prý nemoc a doporučuje se ji strkat dost na světlo, aby jí to světlé žíhání vydrželo. To stejné u té tchýně moonshine, ta má být vyloženě na okně, aby ty listy měla hodně linden green, jinak budou tmavý. Třeba s melounkem -Peperomia watermeloon to okno, nebo stín nedělá nic, dost ji stěhuju a žíhání pořád stejný. Na stanovišti a světové straně záleží taky hodně.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. února 2022 10:36
Reakce na Kokoska:

Renusatko predpokladam, ze to na uklidneni melo byt na nervy a pro tebe

​Pro oba

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. února 2022 10:37

Aranel Je to tak, variegace je genetická porucha, kdy dochází k úbytku chlorofylu. Výrazně panašované kytky potřebuji hodně světla (nezaměňovat za přímé slunce), aby to "utáhly" z tý trochy zelenýho barviva, co mají. Hodně bílé listy u var. Monster mají i tak tendence na krajích hnědnout a celobile listy za chvíli odcházejí. Někdy kytka naopak revertuje zpět do zelené, kvůli špatné genetice. 
Ale existují stabilní var. kultivary, jako třeba schefflera, nebo prave třeba ten fikus belize, panasovany benjamin atd. 

Jinak množství světla má na zbarvení rostliny (obecně) vliv úplně zasadni.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. února 2022 10:40

Kdybyste někdy zatoužil po tomto, tak to hlavně nekupujte. Hezké max na obrázku (pro mě ani to moc ne).

Offline Aranel
6621 příspěvků moje polička 08. února 2022 10:55

MP MeriScheffleru mám a jo, trochu se to proměňuje podle ročního období, některé listy jsou zelenější a některé míň.

Ta monstera to bych teda nemusela.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. února 2022 11:01

Aranel To na obrázku je extrém, mám dvě a jsou panašované normálně, někdy to ani nepřesáhne čtvrtinu listu. 

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 08. února 2022 11:01

Kan MP Meri Maličko jsem přestala rozumět řeči vašeho kmene a přesunu nás do správného vlákna. I když - chápu, když zezelená taková Monstera variegata, je to fakt na stížnost

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 08. února 2022 11:16

MP Meri jj, já mám dva benjaminy jeden zelený, druhý pabasovany. Oba o miminka a strašně dlouho - minimálně 22 let. A ten zelený je 4x takový. Ten panasovany to nějak dává, ale roste pomalinku.