Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Černá kočka
1774 příspěvků moje polička 08. února 2022 18:14

Kokoska Zas když bude v majetku zaměstnavatele tak v případě, že by došlo v nějakému problému typu požár tak je odpovědný on. Další věc je kdo teď bude platit údržbu a případné opravy.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 08. února 2022 18:16

marieu Isca 

Na bezplatnou výpůjčku ti ale asi nedaj to evidenční číslo, nebo jo?

Jako můžete uzavřít smlouvu o darování, ale pak budete vypadat jak blázni Dotovat zaměstnavatele... aby si nezvyknul!

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 08. února 2022 18:16

Černá kočka no, to je dalsi aspekt!

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 08. února 2022 18:19

marieu no taky bych se to s tím kavovarem snažila vymyslet nějak jinak. Když přijede elektrotechnik, stejně bere všechny kabely popořadě, kdyby měl zkoumat evidenční štítky, tak se nedopočítá. půlka lidí, co je mají k notebookům, je stejně mají doma. 

Na důležité všechno alespoň emailem, říkám to muži pořád. Taky se mu do toho nechce, ale u nich v práci, kdy je pořád jednou nohou v base, jinak nelze. 

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 08. února 2022 18:20

marieu Jo, licence... to je věčná pohádka.
Co se týká kávovaru, to formální darování je podle mě blbost, to si jen chtěj zjednodušit práci (nebo je tam nějakej znárodňovač). To bys musela darovat i třeba soukromou nabíječku na telefon. U nás byl bezpečák teď a otestoval mi i vánoční světýlka (kteý teda fakt v evidenci nejsou) a když jsem se ptala jak s dalšími přístroji, který dík stěhování nakoupíme, tak říkal, že pokud je to origo koupené a má to CE, tak v pohodě.

V žádným případě nedarovat, max propůjčit na !určitou! dobu. Hlavně to mít podchycené písemně, jak na tom bude evidenční číslo, tak to je blbé. No a co jim ho pronajmout? To se dělá běžně :-) taky máme ve firmě kávovary v pronájmu.

Offline 4n4
250 příspěvků moje polička 08. února 2022 18:22

Černá kočka Do smlouvy o výpůjčce by se mohlo i uvést, kdo nese náklady na údržbu.

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 08. února 2022 18:23

Černá kočka to ti řeknu úplně přesně, kdo bude platit opravy.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 08. února 2022 18:25

andulka01 promiň, co je CE??

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 08. února 2022 18:27

marieu znacka shody.

Na to vašem kávovaru zcela určitě bude, pokud jste ho neobjednali nekde na Aliexpressu. 

Offline Černá kočka
1774 příspěvků moje polička 08. února 2022 18:29

continuity A to by zaměstnavatele ještě mohlo napadnout, že přístroj spotřebovává jeho el.energii.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 08. února 2022 18:38
Reakce na continuity:

Černá kočka to ti řeknu úplně přesně, kdo bude platit opravy.

​Spíš jde myslím o to, že pak pro zaměstnavatele bude zahrnutí kávovaru do seznamu přístrojů, u kterých je podepsáno a vyfakturováno provedení revize, oprávněný náklad, pokud by to bylo vymíněno ve smlouvě.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 08. února 2022 18:41

upřímně, já jsem zaměstnavateli zcela nevědomky "věnovala" kdysi cca 250-300k kvůli špatnýmu mzdovýmu zařazení při špatně nastavených tabulkách (soukromý špitál)... na personálním to suše konstatovali, tehdejší šéf to přešel úplně stejně, voda se nad tím zavřela a nazdar. Asi jsem to mohla vymáhat přes právníka, ale tahejte se se svým zaměstavatelem přes právníky. Zůstávám celý ty roky, protože tady je medicína celkem ještě v pořádku, respektive jí tady pořád ještě můžu dělat tak, jak si přeju. Všechno ostatní jde ponenáhlu do kopru.

Offline Černá kočka
1774 příspěvků moje polička 08. února 2022 18:50

marieu Rozvinula se tady z toho docela složitá účetně-právně-bezpečnostní záležitost.

Teď vážně, já bych se zeptala zaměstnavatele co přesně ho k takovému kroku vede. Možná jsou zatím opravdu vážné důvody, které například vyplývají ze smlouvy s pojišťovnou, v případě že by zaměstnavatel dovolil soukromé přístroje typu kávovar nebo rychlovarná konvice, tak v případě nějakého požáru by mohl být krácený na pojistném plnění, někdy takové smlouvy soukromé elektrospotřebiče na pracovišti přímo zakazují. Možná je zatím něco jiného, záleží jaké máš zkušenosti se svým zaměstnavatelem i v jiných záležitostech, jestli se chová fér a tak.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 08. února 2022 19:18

Černá kočka fér, jen když je to výhodné

děkuju všem za vtipné i praktické postřehy. Je opravdu fajn, moci si tady odložit. Tipla bych si, že jsme všichni natolik vytížení a unavení z práce, že to nakonec zaměstnavateli ještě "rádi" darujem.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 08. února 2022 19:37

marieu taky hodně záleží, jaké máte vztahy s bezpečáky. Často se to řeší uschováním přístroje před kontrolou. Nechci navádět... 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 08. února 2022 19:42

Lamicka já jsem upřímně za 14 let žádnýho bezpečáka přes rychlovarný konvice a spol nepotkala. Mimochodem při podzimním výpadku proudu při vichru jsme se taky domákli neuvěřitelný věci o síti a zásuvkách ...

Offline bubak
29 příspěvků moje polička 08. února 2022 19:45

marieu No na oplátku by vám mohl nový majitel kávovaru zajistit dodávky kvalitní kávy :). 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 08. února 2022 19:54

bubak tak určitě

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 08. února 2022 21:30

Uz sa prejavuje, ze dlhsie sa vyhybam pc technike. Dnes som sa snazila stiahnut eknihu do novej citacky a teda trochu ma to ootrapilo. Evidentne mi atrofuje mozog pomaly.

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 09. února 2022 00:26

andulka01 to CE taky nejspíš ale nebude stačit napořád, ale jen do další kontroly spotřebičů. U nás se na to hodně dbá, nedavno se porizovals (za firemní peníze) nová rychlovarná konvice. Nebyla to žádná no name značka, kontrolou propadla. Asi chyba ve výrobě. Poslali zpět, objednali totožnou a ta prošla. 

Nevim, jestli schovávat přístroje před kontrolou je ta správná cesta. Pokud by došlo k poruše, co vedla k požáru, určitě by se všechno zpětně ověřovalo a pojišťovna by klidně odmítla plnit. Je možné, že vnitřní předpisy nasazení soukromých přístrojů, včetně nabíječek na telefon, zapovídají.