oni se ti nemocní taky asi chovají dost jinak doma "ke svým" a zas jinak u lékaře. ale každopádně poškození cév se projevuje i na mozku, ne? určitě třeba mají násobně vyšší riziko mrtvice - a slabší mrtvička může být třeba s nějakou tou demencí apod. zaměněná - to jsme měli v rodině, teda ne u diabetika. a přišlo se na to až při další silnější, že ta změna povahy asi rok předtím byla zřejmě způsobená předchozí drobnější příhodou viditelnou tuším na ct
Stěžovací vlákno
To se ovšem lépe řekne, než realizuje. Já to tedy také nedokážu, neb mě okamžitě zaplaví vlna výčitek. ![]()
tak pokud nekdo dokáže korigovať sve chovani u lekare, tak to zcela určite neni organicka porucha. Hodne lidi toho jenom zneuziva. Tam je opravdu na miste nastavit hranice.
no nevim... právě babička třeba dělala takové ty scény "vy mi schováváte věci/sebrali jste mi peníze/tady jsem měla vkladní knížky" atp, no a samozřejmě takhle nasazovala na ty svoje lidi se kterýma žila, k ostatním se chovala relativně příčetně. to nastavení hranic samozřejmě nerozporuju, zneužívat nemoc k manipulaci s okolím je peklo, já to (zatím) naštěstí poznala jen kdysi u kolegyně a bylo mi to teda extrémně protivný, whiskas v tomhle teda na výčitky netrpím. ble. ale já su odchovanec drsné babi, podle které byla každá choroba známkou slabého charakteru;-))
Všem postiženým můžu vřele doporučit k prostudování knihu Jak si lidé hrají - Eric Berne
Určitě tam ten váš konkrétní příběh najdete.
(myslím, že je dokonce ke stažení i na ulozto.cz, ale kniha je na čtení lepší než soubor na PC)
já rozumím že je to těžký, je to maminka.. ale řešit cizí život místo svého je taková úniková strategie. znám. načas to může i pomoct, ale pak je potřeba včas z toho vystoupit a věnovat se sobě a svému vlastnímu směřování...
top, presne takhle to je!
zdravy egoismus.
já tedy sobecky doufám, že nebudu další postižená v řadě ... v pátek se mé svetry zobrazovaly na adrese mého bydliště, dneska jsou zpátky v Nigerijském zálivu :(
Pro jistotu se dotážu: jak se pozná, že se balík ztratil, a jak se to řeší?
barbucha se přesunula na severní pól a tak je možné, že ztratila přehled o situaci
Mně ten můj odkaz pro jistotu (milosrdně) nefunguje ![]()
edit: .... tak mě napadá: není ten Nigerijský záliv v Malešicích?
z neznámého důvodu máme my ženy nějaké puzení furt řešit druhé lidi a máme pocit, že starat se sama o sebe je sobectví, kdežto řídit jiným život je správně. a vono ne:-)
prosimte ani mi nemluv, po roce na terapii ...
este je dobra knizka zeny, ktere prilis miluji.
namlátit si čumák x-krát je taky asi svého druhu terapie:-) já to jinak neumim:P ale vono to pude tak nebo tak, neboj
urcite! :)
Stěžuju si, že jsem na běžkách spadla tak šikovně, že vypadám jako bych dostala žehličkou do držky. Příští tejden, mám dvě schůzky, na kterých fakt nepotřebuju vypadat jako oběť domácího násilí. Achjo ![]()
Do příštího týdne to určitě vybledne do přijatelné formy.
Snad jo, a to ještě děkuju bohu, že mi přišlo blbý nasadit si k běžeckýmu outfitu pilotky a sportovní brejle jsem zapomněla na hotelu, jinak bych snad přišla o oko.
To sice presunula
ale zrovna dneska mi v mailu pristala odpoved z nejaky jejich infolinky, kam jsem puvodne posilala dotaz. Teda, odpoved... pise mi nejaka dura, ze balicek vubec nemaj v systemu a at prodejce zasilku reklamuje.
Dobra rada nad zlato!
Tak jsem jim podekovala za snahu s tim, ze stiznost uz ma na stole reditel a ze doufam, ze mi bude moci dat lepsi informace nez ti, kteri jsou za ne placeni (t.j. ta dura).
Nebo je taky mozny, ze to uz prevzala nase podatelna, procez je zasilka vyrizena (a skutecne ze systemu), ale to se dozvim az za tejden. Nebo vlastne... ja tu tetinu od nas vlastne chytim na FB, a bude.
Jo a na severnim polu je nad nulou a velmi prijemne! ![]()
Nechci Tě zneklidňovat, ale i vyřízená zásilka je v systému dohledatelná (za normálních okolností) ![]()
Všem postiženým můžu vřele doporučit k prostudování knihu Jak si lidé hrají - Eric Berne
Určitě tam ten váš konkrétní příběh najdete.
(myslím, že je dokonce ke stažení i na ulozto.cz, ale kniha je na čtení lepší než soubor na PC)
Tá je rozhodne skvelá!
Inak aj pri tej organickej poruche, ono ľudia mnohokrát tušia, že s ich reakciami nie je všetko ok, a krátkodobo (trebárs pri návšteve lekára) sa to dá ovládnuť/uhrať, ale dlhodobo v bežných vzťahoch nie.
Tam je ale podstatné to, aby keď si to uvedomujú, tak sa to ulekára nesnažili skrývať (tým nehovorím, že sa k tomu doktorovi majú chovať protivne), ale skôr mu tie reakcie popísať, tak ako akékoľvek iné ťažkosti.
z neznámého důvodu máme my ženy nějaké puzení furt řešit druhé lidi a máme pocit, že starat se sama o sebe je sobectví, kdežto řídit jiným život je správně. a vono ne:-)
![]()
Ja uz se z nich pominu, fakt. Protoze mi ji normalne spioni v Malesicich nasli, v tom slavnym systemu. A sledovani taky fungovalo... takze este u nas evidovana proste byla.
A ted mi krava tvrdi, ze neni?! Silena pakaz, sebranka linejch blbu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.