Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 10. března 2022 10:41

Vari to je fakt smutný postřeh  

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 10. března 2022 11:09

stes A také jsi čelila moudrým radám - Takový hovínko, a ty z toho naděláš!?

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 10. března 2022 12:00

Malenge Jeste pred par dny ta mala chodila na Ukrajine do skoly, hrala si s kamarady a ted je v cizi zemi, jejiz jazyk neumi a zna tu jen maminku. Zasr... valka.

Offline stes
9262 příspěvků moje polička 10. března 2022 12:05

Hanka H Jo, nikdo nechápal, co jako..proč 14 dní nechodím s naraženým prstem, co to jsem za princeznu

Offline Sweet Potato
40441 příspěvků moje polička 10. března 2022 12:23
Offline Biely kvet
4150 příspěvků moje polička 10. března 2022 12:35

Mám veľký problém a neviem , na koho sa obrátiť.....

Dcéra je na tom psychicky veľmi zle, má depresívne stavy, nechce sa jej žiť, odstrihla všetky kamarátky, nevychádza z domu, ani s nami, rodičmi a bratom takmer nekomunikuje. Má dve malé deti, ktoré tiež trpia jej labilnou náladou, výbuchmi zlosti, veľmi často plače...

Najhoršie na tom je, že odmieta vyšetrenie, doktora, odmieta akúkoľvek pomoc. 

Ako mám postupovať v takomto prípade? Máte nejaký nápad? Ďakujem vopred. 

Offline Makara
3652 příspěvků moje polička 10. března 2022 12:51

Biely kvetpnemám radu, jen soucítím

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 10. března 2022 12:53

Biely kvet radu  nemám, ale zkusila bych zavolat na nějakou linku psychologické pomoci, tam by ti mohli poradit, co s tím.

Offline Biely kvet
4150 příspěvků moje polička 10. března 2022 13:03
Reakce na bram:

Biely kvet radu  nemám, ale zkusila bych zavolat na nějakou linku psychologické pomoci, tam by ti mohli poradit, co s tím.

​Volala som, povedali mi, že ak nechce sama, že je to ťažké. Mám sa poradiť s nejakým psychiatrom, ale u nás sú momentálne dlhé čakacie doby k psychiatrovi a problém je dosť akútny.

Offline continuity
43154 příspěvků moje polička 10. března 2022 13:16

Biely kvet Ježiš Mária

Odmieta pomoc aktívne alebo je už stave, že sa jej nechce nič riešiť?

Pokiaľ je už v tej apatii, vyčihala by som na situáciu, keď bude na tom fakt zle a natvrdo zavolala záchranku a skúsila ju nechať hospitalizovať. Oni by si mali zavolať na konzultáciu psychiatra a ten hospitalizaciu aspoň na pár dní zariadi. Nehovorím, že to hneď všetko vyrieši, ale pokiaľ vás napadne nič lepšie, tak by som to aspoň skúsila nech sa niekam pohnete. 

Držím velmi palce

Offline Biely kvet
4150 příspěvků moje polička 10. března 2022 13:28

continuity Ďakujem,  už aj nad tým sme rozmýšľali.  Len my nebývame spolu, býva od nás 30 km, tak nie sme s nimi stále v kontakte. A jej manžel neviem, či bude mať na to odvahu.

Offline continuity
43154 příspěvků moje polička 10. března 2022 13:31

Biely kvet musite sa s ním dohodnúť. Toto samo neprejde a depresia je bohužiaľ smrteľná choroba.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 10. března 2022 13:35

Biely kvet Napsala jsem vám SZ

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. března 2022 13:41

Biely kvet buďte s ní, co nejvíc, i když třeba nechce. Pokud bude nějaká chvíle, o které mluví Conti., určitě volat. Možná by se podařilo jí přesvědčit přes její děti, ty potřebují mít mámu v pořádku. V Čechách jsou krizová centra, určitě je něco takového i na Slovensku, nedala by se přesvědčit aspoň k návštěvě tam? Tam by jí už snad přesvědčili. Je to teda hrozně těžká situace

Offline Biely kvet
4150 příspěvků moje polička 10. března 2022 13:44

Evaeva Ďakujem.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 10. března 2022 13:58

Biely kvet drzim palce, hlavne se musite domluvit s jejim manzelem a byt jednotni....

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 10. března 2022 14:16

Biely kvet urcite se spojit s jejim muzem, presvedcit jeho, ze je to dulezite. Zkusit dceri vysvetlit, ze se o ni bojite, ze se na ni nekdo podiva a kdyz rekne, ze je v poradu, nebudete ji dal nutit. Takhle jsme presvedcily kamaradku, ktera zacala trpet poporodni depresi.

Offline Biely kvet
4150 příspěvků moje polička 10. března 2022 15:38
Online slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 10. března 2022 20:43

Biely kvet v prvom rade sa skúsiť čo najviac postarať o deti. Neviem, v akom sú veku, či navštevujú nejaké zariadenia (škola/škôlka), ale potrebujú aj iné prostredie, než len bzť doma s mamou.

Druhá vec je potom pracovať na tom, aby dcéra prijala, že má problém, že je to problém riešiteľný a že má zmysel ho riešiť.

Z akého dôvodu to zatiaľ odmieta?

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 10. března 2022 21:34

Biely kvet K úvaze ještě dávám něco, co vypadá jako krok stranou, ale poradil mi to rodinný příslušník, který se sám léčí s psychiatrickou diagnózou - zkusit se sama  objednat u psychoterapeuta, klidně placeného (jde to rychleji) - třeba se specializací na rodinné vztahy, nebo depresi, a zkusit to probrat s ním, že tě to trápí a potřebuješ si s tím poradit. Může ti dát na situaci jiný náhled, který tě zatím nenapadl, a nasměrovat tě dál. 

Každopádně držím palce, tohle je na houby situace. Jak tu psaly jiné, každopádně komunikovat, brát si vnoučata, ono to vypadá, že to ten nemocný blízký neocení, ale je to první pomoc, která pomáhá udržet nad vodou.