Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2022 10:14

carries mně bylo v roce 95 šest, takže zad tak moc si toho nepamatuju. Ty šustakovky a mikiny mi utkvěly.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. dubna 2022 10:26

Já mela šitou svítivě žlutou šusťákovku, když mi bylo 9, na úplném začátku 90. let. Potom v první půlce devadesatek to byly ty nadkolenky ke krátké (jak šel čas, tak čím dál tím kratší) sukni, poděděné džíny, barevná košile od vietnamců, ve druhé půlce 90. pak obří kapsáče, nadrozměrná trička, v létě naopak mini  na tělo nahoře i dole To bylo do školy, ale třeba do divadla jsem měla krásné šaty z butiku, anebo poděděné, myslím, že v té době se to hezké oblečení předávalo mezi příbuznými a známými mnohem víc než teď. 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 05. dubna 2022 10:35

Pamatuju se z tehdejsiho obleceni na bile manzestraky, tehdy jsem mela dost hubene obdobi, mohla jsem si to dovolit. Upletla jsem si k tomu cerveny a lilkove fialovy veliky svetr, vypadalo to dobre. A pak nejake kalhoty se sklady v pase, k tomu jsem si sila bluzy s temi velkymi limci, a mela jsem dvoje moc hezke propinaci saty, ty by obstaly i ted. 

Sustakove bundy jsem sila detem, nosily k tomu dziny nebo taky mnou site manzestraky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2022 10:40

Kokoska jo, manšestráky jsem taky měla, fialové a růžovéPak jsem měla šaty s velkým límcem, to byl asi dost hit mezi dětmi. Ségra má fotku tak že šestých narozenin, kde to mají všechny holčičky.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 05. dubna 2022 10:45

Evaeva ta moda tenkrat byla dost barevna, detska je teda i ted, ale ta dospela. Fialova a vinova panska saka a mokasiny s bilyma ponozkama teda byla jedna velka hruza

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2022 10:46

Kokoska jojo, to vím. Ale třeba ta barevná saka si z rodiny vůbec nepamatuju, my asi nedělali business

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 05. dubna 2022 10:51

Evaeva u nas to nastesti taky nikdo nenosil, jeste jak bylo vsechno dnesnim jazykem oversize, fakt des.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. dubna 2022 11:03

Menčestraky nám mama šila tiež, neznášala som ich, mrkvy krátke a teraz som presne také videla v obchodoch a nad jednymi dokonca rozmýšľala

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 05. dubna 2022 11:13

Evaeva muj tata mel zluty!:D ale tak jako tlumene, spis piskovy:D a mama mela krasny sako s leopardima knoflikama a velkejma vycpavkama v ramenou:)

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 05. dubna 2022 13:38

Já jsem ročník 94, takže pro mě jsou 90. fakt dětství a co si pamatji a máme na fotkách, tak to jsou právě šusťákovky, šusťákovky a ledvinky  Byli jsme chudí, oblečení jsme dědili po x dětech, případně kupovali v sekáči. Kousek od Bulovky byla Hrabárna, kam nás máma brala. Do dnes si pamatuju tu zaruchlou místnost a v ní hadrů po kolena, normálně na hromadě na zemi. Platilo se za kila. Našla jsem si tam i plyšovou sovičku, ale teda dost páchla plísní. Pořád si tu vůni pamatuju  No asi je na čase oprášit staré fotky a hlavně vyrazit do sekáče teda

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 05. dubna 2022 16:06

Já jsem byla v 90. na gymplu a pamatuju, že jsem měla asi troje mini - byly to takový roury z úpletu, nosila jsem to úplně pod zadek, jak jinak v 15, že jo. Ood těch jsem přešla k celočerné garderóbě (Depeche mode + Oceán) a čtvrťák  jsem končila v modelech ze sekáče ala reminiscence na 60. léta, zvony a dlouhý kabáty, ale to jsme teda byla ve škole sama. Jinak si pamatuju ty kostkovaný košile s tričkem vespod, co tu padly, a farmářky, na martensky asi tenkrát nikdo v mým okolí neměl. Šusťákovky si pamatuju, ale jenom volnočasový, do školy v tom nikdo nechodil.

Takovou tu "slušnou" vizáž by myslím dobře připomnělo Beverly Hills 902 10 :-).

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 05. dubna 2022 16:59

V 90. jsem byla na střední grafické škole, takže "umělci". Na začátku mě teda barevňoučký modýlky taky neminuly, máma tou dobou skvěle šila.
A pak krátký drobně kytičkovaný šaty, rozervaný punčocháče a farmářky. Vytahaný svetry po tátovi, vojenská košile po dědovi, zelený, červený džíny a hedvábný košile koupený za pár franků v Paříži. Maxi sukně a kristusky, klidně v půli března. Akorát to co se nosili tady nejde úplně porovnávat s tím co se nosilo třeba v Americe, přeci jen, zboží se sem dostávalo dost postupně a ne všichni na něj měli. Za oversized lacláče bych tehdy vraždila (a nikdy je neměla). A pak se najelo na kapsáče s vorvaněma a přiléhavý trička.

Ovšem, teď na lyžích jsem celkem zírala - móda ultrabarevných sportovních bund s netopýřími rukávy se asi vrací

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 05. dubna 2022 22:02

Heč, já mám lacláče krátké i dlouhé pořád schované u našich, už je asi schovám pro dceru,  třeba to za pár let ocení

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. dubna 2022 18:21

Ach jo, chtěla jsem se odpoledne projít, vyřídit nějaké pochůzky a odpočinout si od těch dvou marodů. No tak muži je taky blbě a nic z toho nebude

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 18:32

Zina Myslíš takový ty roury z úpletu, co byly ve skutečnosti vojenský šály a loudily jsme je po záklaďácích v okolí kasáren?

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 18:51

Garfie u nás na maloměstě byl bazar textilu a z Pleasu tam posílali úpletové roury, kde byly nějaké kazy. Takže jsme z toho šili šaty i trička, byla to pěkná bavlna. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 19:53
Reakce na Garfie:

Zina Myslíš takový ty roury z úpletu, co byly ve skutečnosti vojenský šály a loudily jsme je po záklaďácích v okolí kasáren?

No ty jsem měla taky

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 20:59
Reakce na Renusatko:

No ty jsem měla taky

​tjo pro mě to je úplně z říše snů, já bych si v dospívajícím věku netroufla v něčem takovým chodit ani doma s tim svým přesvědčením že vypadám jako příšera a že nikdo nesmí vidět moje nohy

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 21:24

Garfie Tak ze šály jsem je neměla, ale kdybych to věděla, že to jde, tak se před tě,a kasárnama úplně vidím :-D.

Kokoska Partiové zboží? 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 21:28

Zina jo, partiovka. Meli tam obleceni, boty, latky, nekdy ty kazy ani nebyly videt. Kdyz byly deti male a nemeli jsme prachy,  obcas jsem tam lovila.