letfenixa kdyz meli kovid u syna, cela rodina, taky ty antig testy vychazely vselijak, asi se na to fakt neda moc spolehat. Mne uz nic neni, fakt jako kdyz konci ryma, 2x za odpoledne jsem smrkala, jinak nic. Nemit pred sebou tu cestu k devadesatilety osobe, ani bych na zadny PCR nesla a spokojene to prechodila.
Stěžovací vlákno
MPLee Já jsem devadesátky prochodila v grunge stylu- martensky a krátké květované šaty. Nebo červenočerná flanelová košile a conversky. A manžel ať se obleče jako Kurt Cobain - flanelka, tričko s obrázkem, černý conversky, roztrhaný džíny a velkej svetr :-).
to jsou devadesatky, jak si je pamatuju já, flanelka se širokým paskem? Sustaky a ledvinka? ![]()
tv foukám, určitě to bolí strašně. Než to bude na sandály, budeš zase jako nová. ![]()
Potrefenáhusa šusťáky a ledvinka 100%. Otevřely se hranice, Vietnamci otevřeli stánky, pamatuji si první výlet do Vídně, já mladé děvče vystajlované z Tuzexu, abych si v tý kapitalistický cizině nezadala, půlka autobusu 40-70 v šusťácích od stánků na levnou krásu, jak jsme říkali. Uff, strašná vzpomínka.
MPLee Já jsem devadesátky prochodila v grunge stylu- martensky a krátké květované šaty. Nebo červenočerná flanelová košile a conversky. A manžel ať se obleče jako Kurt Cobain - flanelka, tričko s obrázkem, černý conversky, roztrhaný džíny a velkej svetr :-).
to jsou devadesatky, jak si je pamatuju já, flanelka se širokým paskem? Sustaky a ledvinka? ![]()
Potrefenáhusa asi zalezi, kolik ti bylo? Sustaky byly tehdejsi softshellky, mam fotku z nejake skoly v prirode a ma nas to tam pulka. A druha pulka elastaky a triko s konem. Co nosily osoby starsi deviti let, vubec netusim
.
Vlastne vubec netusim, kde se obleceni kupovalo, jeste nebylo moc tech retezcu. Pamatuju si na Vietnamce, bylo vsude plno stanku a mivali dost kvalitni veci, vydrzelo to roky. Ale treba ty conversky jsem zrovna znala jen fejkovy, to jsem tenkrat vubec nevedela, ze je napodobenina jinych platenek.
Ach jo, kdyz se nad tim zamyslim, pro me je symbol devadesatek adidas se ctyrmi pruhy![]()
Gatita hlavně ty šusťákovky byly hrozně barevné, fialovo zeleno růžové a podobně. A myslím, že to nosili i dospělí
Gatita co si pamatuju, bývaly různé "butiky", větší či menší obchůdky, myslím, že prodávali skoro totéž co Vietnamci. Na Budějovické u metra byl nějaký vělký obchod, kde byli různí prodejci, i začínající české firmy tam měly svoje zboží. Koupila jsem si tam moc pěkný kalhotový kostým široké kalhoty, krátké vypasované sako, byl by nositelný i teď, kdybych neměla o 20 kg víc. I hezké věci z úpletu se tam prodávaly, měla jsem odtamtud i hedvábné noční košilky, dalo se.
Gatita náct a nevzala bych to na sebe
pamatuju ty rozepnuty flanelky přes tričko s nirvanou a farmarky nebo martensky, taky jsem si je koupila za peníze z úplně první brigády na střední
My jsme ty šusťáky vůbec nikdy neměli, připadalo mi to strašný už tehdy a rodiče by na sebe nic takového nikdy nevzali. Nosila jsem barevné džíny, fialové, červené, taky takové jako kovové, to byl děs. A kraťasy přes silonky v zimě, nadkolenky, dlouhou háčkovanou vestu jak z rybářské sítě, květované šaty a květované zvony. Hodně mi toho ušila ségra a uštrykovala babička, takže všechno originál. ![]()
Pinot Noir na farebné džíny som úplne zabudla, tie som nosila tiež! Silonky a kraťasy tiež a potom ešte kockované košele a veľké mikiny k elasťákom, na šušťáčku si nespomínam, ale je možné, že som ju mala
Potrefenáhusa no moji rodice taky sustaky nenosili, akorat si nepamatuju, co teda nosili. Nact mi pak v prubehu devadesatek bylo taky, vsak to byla cela dekada, ale mam uplnou amnezii, asi jsem modu moc neprozivala a chtela to, co mely spoluzacky. Takze pozdeji asi terranova a kenvelo, matne si vzpominam na kapsace a obtazeny triko.
Kokoska jo to je fakt, to mi vlastne nedavno mama rikala, ze driv byly butiky s ceskou nebo polskou modou, ze se tam treba dalo v pohode koupit vlnene sako, vykriky mody to asi nebyly, ale aušus to taky nebyl.
Pinot Noir presne.Ja si vubec nepamatuju co jsem nosila,ale ani jedno zde popisovane.![]()
Pinot Noir mamka nám ty šusťákovky ušila všem. Ona měla takovou bundu z jiného materiálu, přes hlavu. Ještě měli s tátou fleesové mikiny přes hlavu, ona fialovo hořčičnou a táta fialovo modrou
A tátovi bermudy s dinosaury jsou terčem posměchu dodnes
Našim.tou.dobou.bylo.okolo.triceti.
Já si nepamatuju flanelky, to bylo asi pro náctileté. Jestli znáš ten seriál Ranč u zelené sedmy, tak tak jsme chodili my![]()
Gatita Terranova a kenvelo, to už bylo spíš 2000, ne? Ty široké kalhoty a krátké obtažené tričko.
A neviem, či sa mám smiať či plakať, ale tuším v tomto vlákne sa riešili sťažnosti na blbcov v darovacích skupinách na fb. Tak ja som včera do jednej takej nahodila jedny šaty a ohlásilo sa mi toto ![]()

Evaeva mas asi pravdu
. Vubec si to nepamatuju, budu se muset schvalne kouknout na skolni fotky.
Gatita já si právě pamatuju, že tohle jsme nosili na osmiletém gymplu, to bylo po 2000
V devadesátých letech se už hodně rozmohly seconhendy, kam vozili věci z ciziny.
Evaeva flísové mikiny sme mali aj my, mamka ušila
a ušila aj šušťáky. Ale nosili sme to hlavne na turistiku.
Ja som nosila široké rifle, široké mikiny a široké svetre (brala som ocove...). Oblečenie sme kupovali na burze, stánky boli každú sobotu v meste. Mala som obojstrannú páperovú bundu a potom ešte zimnú bundu s vestou, to bol strašný hit.
Otec nosieval takú dlhšiu koženú bundu, strašne ťažká bola. A farebné saká, červené a fialové. Mama rôznofarebné blúzky, čo si šila sama.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.