Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. dubna 2022 12:06

Gatita ty jo, to nechápu. Dopoledne v tom bazénu asi není zrovna narváno, ne? Některý lidi jsou fakt

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 22. dubna 2022 12:06

stes ja si taky rikala, ze ploutve jsou ve verejnem bazenu mimo. Pokud nemas pronajatou drahu, coz nebyl ten pripad. Ja tam teda casto lidi s ploutvema vidam i mimo pronajmy, ale neprudej ostatni. Ty jo a ja chvili fakt premyslela, jestli nejsem na rychlou drahu moc pomala. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 22. dubna 2022 12:13

Evaeva ono prekvapive narvano byva, protoze pulka drah je v pronajmu plaveckych skol. Mela jsem krome koupaci casti bazenu na vyber jen ze dvou drah. V pomale byla hlava na hlave a v te druhe skoro nikdo. No proc asi. Chtela jsem ji poslat do haje, ale uplavala mi:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. dubna 2022 12:20

Gatita měla si počkat na další kolo 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 22. dubna 2022 12:28

Gatita Měla to brát jako výzvu a podplavat tě :-) 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 22. dubna 2022 19:10

Dneska jsem vzala velkou do kavárny, chtěla jsem nám udělat pěkné odpoledne jen ve dvou. Kavárna byla obsazená skupinou cca 15ti žen kategorie 50+, měly zabrané a doprostřed přesunuté všechny kulaté stolky z kavárny. Došla jsem k pultu, s kavárnicí se známe z opakovaných návštěv, má dvě dcery ve stejném věku. Chtěla jsem nám koupit něco sladkého, fresh a sobě kávu aspoň s sebou, ale řekla mi, že se nejedná o uzavřenou společnost a nabídla dvě křesílka s pidi stolečkem v rohu, což jsem ráda akceptovala. Dámy byly velmi hlučné, používaný slovník byl nevybíravý, a to velmi. Námětem v době našeho příchodu byli ukrajinští uprchlíci. Propagandou byly prosáklý všechny do jedné, litanie na jejich výhody, drzost, neslušnost, podmínky u nás byla proložená povzdechy o našich samoživitelkách a končily výkřikem, že to tam bylo tak strašný (na UA), že tam ten Putin prostě musel vlítnout a udělat pořádek a my bychom se za to měli modlit, že to tak udělal. Konfrontovaná vší tou tupostí a zlem jsem byla úplně  konsternovaná. Chtěla jsem vstát a něco říct, jim všem, ale naprosto jsem se na nic nezmohla. Přišlo mi to úplně marný a zbytečný. Velká se ptala, co se stalo (byla jsem dost zaražená), tak jsem jí aspoň nahlas vysvětlila, že se mi nelíbí, jak moc sprostě ty paní mluví,  a taky že mluví hlouposti o lidech, kteří sem utekli před strašnou válkou a potřebujou naší pomoc. Odešly jsme promotně, pachuť zůstala. Byly to arcip*či (pardon my french)

edit Gatita za našich mladejch let bych řekla "trapka"

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 22. dubna 2022 19:19

marieu tlapkám moc  já jsem už dva týdny marod, tak žiju alespoň online a včera jsem opakovaně četla tuto výzvu a otvírala ten web a furt nechápala, až mi to objasnil sambo. A fakt jsem nepříjemně překvapená, co ti lidi dokážou napsat, vyslovit, ... Fakt někdo nevěří, že máme za humny válku a ty lidi prchají před smrtí?

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 22. dubna 2022 19:23

Zu já se vyloženě bojím vystrčit ze svý bubliny nos.

je mi líto číst, že marodíš- moc ti přeju, ať jsi brzy při síle. Dneska jsem si na tebe opět vzpomněla, příjmala jsem k nám na preventivní zákrok pacientku se stejnou dg. Mladou mámu od dvou dětí. Doufám, že se držíš dobře

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 22. dubna 2022 19:38

marieu ty myslíš asi Zuzuli, já budu jen jmenovkyně, která se svýho moribundu zbaví po pár balících antibiotik.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 22. dubna 2022 19:41

Zu ježkový zraky, to mi moc promiň! Teď vypadám jak ignorant a zní to hrozně hloupě, ale některé nicky mi trochu splývají. (Nebudu se omlouvat, že navíc melu z posledního jako každý pátek). Se jmény mám ostatně problém i v práci, zato dobře fixuju obličeje. Ještě jednou se omlouvám a přeju brzkou úzdravu.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. dubna 2022 19:57

marieu Strašný kafe teda, já taky nesnáším, když někdo mluví sprostě, asi malá slovní zásoba? 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 22. dubna 2022 19:58

marieu Tvá kavárenská příhoda je strašná, strašná .... Pořád si myslím, že takovéto názory mají pouze pomýlení jedinci, a nevěřila bych, že se najde organizovaná skupina dam v nejlepších letech, které se takto veřejně prezentují - tím nemám na mysli vybraný slovník. Bohužel hloupost, malost, přízemnost, ba i nenávist je asi rozšířenější, než bych chtěla věřit.

Před pár týdny jsem seděla s kamarádkou v kavárně, venku, stolečky celkem obsazené, kolem nás procházely hloučky lidí - a ano, někteří hovořili ukrajinsky. Jedna skupinka se usadila nedaleko nás. Dvojice středního věku sedíci na doslech se na ně nevraživě zadívala a komentovala to slovy o tom, jak se tu roztahujou, vyžírají nás, za naše peníze chodí do hospod .... Hnus, přemýšlela jsem, jestli se mám zvednout a něco jim říci. No neudělala jsem to. Potom mě napadlo, že to vůbec nemuseli být utečenci, ale ti, kteří tu žijí, pracují. Ostatně to je jedno - podstatu problému stejně vidím v nenávistném komentáři.

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 22. dubna 2022 20:08

marieu neomlouvej se vůbec, to se může stát každýmu. Navíc sem píšu jednou za uherský rok, protože věčně dočítám a diskuse na vhodné téma vždycky promarním :) 

A každopádně příště přeji lepší prostředí na kafe s velkoumalou :)

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 22. dubna 2022 20:17

Kan tak já se v indikovaných případech taky neudržím, ale v běžných hovorech/kolektivech/společnostech natož ve veřejném prostoru je to prostě no go a tečka prostě. Nejhorší kafe v životě a taky nejdelší! A to jsem měla zas takový fajn den, pocit z dobře odvedený práce včera i dnes, pohodlná stíhačka s dětmi, dobrá nálada všude vůkol, šéf, který se s námi odpo před odchodem domů rozseděl a příjemně rozpovídal... a pak takováhle pecka.

Hanka H no to je úplně to stejný, nechutný, nenávistný (kde se to v těch lidech k sakru bere?!?)... a propos ten  dnešní spolek jsem za "dámy" označila dost nadneseně. Nechci je tady zpodobňovat vizuálně, ale přišlo mi, že to k sobě všechno tak nějak sedí. Provinčně nemožně nastrojený, špatně obarvený, nezdravě vyhlížející, omezený, neorientovaný, závistivý a zlý. Navoněná bída. Jsem zaskočená sama sebou, jak mě to sebralo. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 22. dubna 2022 20:19

Zu obvykle je to ram velmi přívětivý. Kavárnice z toho nicméně byla očividně taky dost nešťastná. Bylo mi jí líto- nemůvá prázdno, ale takhle "narváno" jsem tam nezažila. Jen ta společnost nebyla vybraná.

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 22. dubna 2022 20:26

marieu soucítím, je to hnus. Nejhorší je, že jim nemáš co říct, abys je nějak střela/přesvědčila/napravila/otevřela jim oči/vytrestala. Můžeš jim říct nadávku, ale to asi moc ničemu nepomůže. Nesnáším tyhle neřešitelné situace. Víš co, teď mě napadá: nedávno jsem viděla odkaz na fotky, které poslal doktor z dětské chirurgie z Ukrajiny, aby bylo vidět, co aktuálně řeší. No, zvládla jsem první fotku, pak jsem to radej vypnula,  aby se mi o tom nezdálo. Kdyby měl u sebe člověk noťas, tak by jim to mohl vrazit na ty stolečky a pustit přehrávání, aby se měly u kafíčka na co dívat, krávy. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 22. dubna 2022 20:31

Lav já jsem první týdny intenzivně sledovala zprávy v tv i online a každý den jsem plakala. Přestávám na to mít sílu. No a nemůžu věřit, že to můžou lidi nevidět/popírat/podporovat. Nenapadlo by mě jim nadávat, ale taky mě nenapadlo jak je jednoduše, srozumitelně a chytře setřít.

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 22. dubna 2022 20:44

marieu Ja se snažím udržovat v takové křehké rovnováze, kdy toho hodně sleduju, ale ne vše, protože zároveň se pokouším držet emoce na uzdě. No, někdy se to daří víc, někdy míň. 

Umět srozumitelně a chytře setřít bych chtěla fakt moc, ale bohužel, při podobné situaci cestou autobusem mě i přes intenzivní vymýšlení napadaly jen ty nadávky a v reálu jsem to nakonec "vyřešila" pouze šlaredými pohledy při vystupování.

Jsou lidé, kteří by dokázali nejdřív dělat trochu hloupé, dát se s nimi do řeči a nakonec je nějak dobře vytrolit, ale já k nim nepatřím. :-/

Offline slniecko admin
19583 příspěvků moje polička 22. dubna 2022 20:49

marieu verím, že Ťa to zobralo, ale ako služobne staršia matka Ťa môžem ubezpečiť, že toto sú tie drobné momenty, ktoré Ti formujú dieťa. Zareagovala si voči nej super a pravdepodobne to bol pre ňu nevedomky dôležitejšie, ako príjemne strávené popoludnie, po ktorom ste obe túžili .

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 22. dubna 2022 21:06

marieu já se nedávno pustila do dvou důchodkyn v Kauflandu, u přebírání mandarinek si tam meldovaly navzajem jak je děsný že ony nikdy nic od nikoho zadarmo nedostaly, a Ukrajincum se cpe horem dolem. Tak jsem jim řekla že ať si nechaj vybombardovat dum a jen s igelitkou se přesunou třeba do Německa, bez jazyka a zázemí, a že by se měly stydět. Pak jsem se teda trochu styděla i já, že jsem to nezvládla kulantneji, ale bylo to někdy v době kdy přišly zprávy z buce...