eless no to je šílený zážitek. ![]()
Stěžovací vlákno
eless ještěže jste v pořádku, muselo to být děsné!
eless preboha ![]()
eless
To muselo byť hrozné!
Faktura za elektrinu
.Ta částka je hrozna, což se dalo predpokladat, ale je tam nějaká zvláštnost, že v tom období nám vzrostla spotřeba o 75procent obvykle....jako to musí být nějaky mat, nemáme jiné neobvyklé chování, elektřinou netopime, aby se to dalo přisuzovat zimě... Je to prostě divný divný, furt přemýšlím jestli něco není rozbité, nežere to moc nebo tak něco...
eless Dočítám, a hrozny teda!
Karja to je fakt zvlastni
Karja s fakturama mám zkušenost. Byli jsme u Bohemia a DPI a faktura za 70 tisíc. Myslela jsem, že omdlim. Ale stížnost na ERU a jsme je nakonec zdolali. Já si tedy psala průběžně spotřebu a taky ČEZ nechtěl přepojit kdy měl novému dodavateli.des tohleto.
Pokud vám vzrostla spotřeba, vyreklamuj fakturu. Provedou kontrolu elektroměru zda vám blbě neměří. To jsme řešili vloni. Jo a pokud máš podezření že něco moc žere, zkus postupně vypínat spotřebiče a odečítat každý den. My takhle zjistili že zlobí podlahové topení v koupelně.
Karja urcite to reklamuj
Karja já bych to zkusila reklamovat. Takto nám jeden rok záhadně stoupla spotřeba vody, a zrovninka měnily vodoměry, takže se to nedalo zkontrolovat ( odečítac ho promptne hodil do pytle s ostatníma). Byl to rozdíl několika tisíc. No nepomohla jsem si, ale divné to bylo a občas přemýšlím, komu jsme tu vodu tenkrát zaplatili.
rysamona topeni v koupelne blbne nam, desi me, co prijde za ucet:(
rysamona Díky, no tohle je přesně tak podobně zapeklitá situace související s tím prechodem. Přesně od toho pádu Bohemia Energy, přes DPI, jak jsme přešli k CEZU tak od toho období nám to naměřilo tu velkou spotřebu... Ta faktura je splatná někdy ke květnu, tak teď ani nevím jestli to mám platit než se vyřídí ta reklamace, aby mi na tom nenabihaly penale, je mi jasný že ta reklamace nebude nic časově jednoduchého. A jestli mi vratí už jednou zaplacené peníze, no to nevím.
Karja nam se to stalo loni - spotreba nam pry vzrostla o 90%! Bylo to jeste loni, takze aspon za stary ceny, ale rikali jsme si, ze to neni mozne. Nebo jestli to nebylo tim lockdownem, ze jsme porad byli doma a svitili a tak... Ale nesedelo nam to. Budete to reklamovat?
Gatita Jj určitě budeme. Teď jsme kontrolovali na elektroměru nový stav a za ten přibližně stejný časový úsek máme spotřebu zase normální, dokonce nižší než zálohy, takže ještěze tak. Ale o to víc nechápu, co je to za mat.... Jako u nás se v podstatě nic nezměnilo, nedokážu posoudit, jestli děda nějak víc nepracoval v garáži, ale tak to je třeba desítka hodin týdně a pochybuju že ty jeho věci nějak hodně žerou.
711990 vypínat když to není potřeba. Tak to aspoň řešíme my. Přes den natvrdo vypnu. Ráno a večer když se sprchujeme tak zapínám.
Karja no nám poslali fakturu někdy v březnu. Čísla, které poslali úplně mimo. Spotřeba odhadnuta dodavatelem byla šílené přestřelená a v době kdy k nám ta faktura došla ještě ani na elektroměru nebyla natočená. Navíc nám se do toho promítlo to, že Čez odmítl přechod k novému dodavateli takže mimo dvou měsíců bylo u DPI 4 měsíce. Ale vzhledem k tomu že zamítli neoprávněně tak po dotazu u ERU(oni vedou interní šetření) nam ty dva měsíce nějak přepočítají. Ale ještě vůbec nevím jak to dopadne. V říjnu byla megawatt hodina za tři litry, v prosinci za čtyři a v lednu účtovali devět. No ČEZ jsou šílení hajzlové. Fakt bránit, reklamovat a pokud vás ČEZ neakceptuje jako partnera tak zkusit ten energetický úřad. Toho jako partnera berou.
rysamona jj to ted musime, jinak se to rozjizdi do hroznejch teplot, kdyz se v koupelne pousti pracka a susicka
rysamona No ta naše čísla vypadají OK, fakt to zatím vypadá na nějakou chybu na naší straně. Teď táta vyhrabal i nějakej ten měřák aby zjistil co jak žere, ale že by jeden spotřebič tohle zvládnul udělat....nevím no.
Posledních 15 minut než dorazí drahousci domu![]()
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.