Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 10:04

eless no to je šílený zážitek.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. dubna 2022 10:18

eless ještěže jste v pořádku, muselo to být děsné!

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 12:09

eless preboha

Offline Biely kvet
4150 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 12:36

eless To muselo byť hrozné! 

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 13:52

Faktura za elektrinu.Ta částka je hrozna, což se dalo predpokladat, ale je tam nějaká zvláštnost, že v tom období nám vzrostla spotřeba o 75procent obvykle....jako to musí být nějaky mat, nemáme jiné neobvyklé chování, elektřinou netopime, aby se to dalo přisuzovat zimě... Je to prostě divný divný, furt přemýšlím jestli něco není rozbité, nežere to moc nebo tak něco...

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 13:53

eless Dočítám, a hrozny teda! 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 13:54

Karja to je fakt zvlastni

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 14:15

Karja s fakturama mám zkušenost. Byli jsme u Bohemia a DPI a faktura za 70 tisíc. Myslela jsem, že omdlim. Ale stížnost na ERU a jsme je nakonec zdolali. Já si tedy psala průběžně spotřebu a taky ČEZ nechtěl přepojit kdy měl novému dodavateli.des tohleto.

Pokud vám vzrostla spotřeba, vyreklamuj fakturu. Provedou kontrolu elektroměru zda vám blbě neměří. To jsme řešili vloni.  Jo a pokud máš podezření že něco moc žere, zkus postupně vypínat spotřebiče a odečítat každý den. My takhle zjistili že zlobí podlahové topení v koupelně.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 15:14

Karja rysamona Nám se jednou stalo, že nám sečetli dva roky dohromady, prostě špatně napsali počáteční stav.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 15:19

Karja urcite to reklamuj

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 15:20

Karja já bych to zkusila reklamovat. Takto nám jeden rok záhadně stoupla spotřeba vody, a zrovninka měnily vodoměry, takže se to nedalo zkontrolovat ( odečítac ho promptne hodil do pytle s ostatníma). Byl to rozdíl několika tisíc. No nepomohla jsem si, ale divné to bylo a občas přemýšlím, komu jsme tu vodu tenkrát zaplatili.  

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 15:23

rysamona topeni v koupelne blbne nam, desi me, co prijde za ucet:( 

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 15:52

rysamona Díky, no tohle je přesně tak podobně zapeklitá situace související s tím prechodem. Přesně od toho pádu Bohemia Energy, přes DPI, jak jsme přešli k CEZU tak od toho období nám to naměřilo tu velkou spotřebu... Ta faktura je splatná někdy ke květnu, tak teď ani nevím jestli to mám platit než se vyřídí ta reklamace, aby mi na tom nenabihaly penale, je mi jasný že ta reklamace nebude nic časově jednoduchého. A jestli mi vratí už jednou zaplacené peníze, no to nevím.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 16:01

Karja nam se to stalo loni - spotreba nam pry vzrostla o 90%! Bylo to jeste loni, takze aspon za stary ceny, ale rikali jsme si, ze to neni mozne. Nebo jestli to nebylo tim lockdownem, ze jsme porad byli doma a svitili  a tak... Ale nesedelo nam to. Budete to reklamovat? 

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 16:24

Gatita Jj určitě budeme. Teď jsme kontrolovali na elektroměru nový stav a za ten přibližně stejný časový úsek máme spotřebu zase normální, dokonce nižší než zálohy, takže ještěze tak. Ale o to víc nechápu, co je to za mat.... Jako u nás se v podstatě nic nezměnilo, nedokážu posoudit, jestli děda nějak víc nepracoval v garáži, ale tak to je třeba desítka hodin týdně a pochybuju že ty jeho věci nějak hodně žerou. 

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 16:45

711990 vypínat když to není potřeba. Tak to aspoň řešíme my. Přes den natvrdo vypnu. Ráno a večer když se sprchujeme tak zapínám.

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 16:53

Karja no nám poslali fakturu někdy v březnu. Čísla, které poslali úplně mimo. Spotřeba odhadnuta dodavatelem byla šílené přestřelená a v době kdy k nám ta faktura došla ještě ani na elektroměru nebyla natočená. Navíc nám se do toho promítlo to, že Čez odmítl přechod k novému dodavateli takže mimo dvou měsíců bylo u DPI 4 měsíce. Ale vzhledem k tomu že zamítli neoprávněně tak po dotazu u ERU(oni vedou interní šetření) nam ty dva měsíce nějak přepočítají. Ale ještě vůbec nevím jak to dopadne. V říjnu byla megawatt hodina za tři litry, v prosinci za čtyři a v lednu účtovali devět. No ČEZ jsou šílení hajzlové. Fakt bránit, reklamovat a pokud vás ČEZ neakceptuje jako partnera tak zkusit ten energetický úřad. Toho jako partnera berou. 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 16:55

rysamona jj to ted musime, jinak se to rozjizdi do hroznejch teplot, kdyz se v koupelne pousti pracka a susicka

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 17:06

rysamona No ta naše čísla vypadají OK, fakt to zatím vypadá na nějakou chybu na naší straně. Teď táta vyhrabal i nějakej ten měřák aby zjistil co jak žere, ale že by jeden spotřebič tohle zvládnul udělat....nevím no. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 17:09

Posledních 15 minut než dorazí drahousci domu