Antje no viděl. Nesla jsem je tam v igelitce, aby šly případně vratit. Dnes mu pustili domů spobydliciho a nového zatím nemá, tak to šlo.
Stěžovací vlákno
Antje ďakujem ![]()
letfenixa no, tak nějak! Přežívací mód. Jsem pak ráda za každou maličkou radost
continuity me ses v nich moc libila, jsi takovy sexy italsky typ.
jak psala uz Zarinya , pridat podpatky, ja dodavam taky cervenou rtenku a budes v nich nadherna ![]()
continuity prosím tě, teprve teď jsem dočetla několik stránek zpátky o tom, co postihlo vás a přestávám si stěžovat! Jsem tedy úplně mimo obor, ale tak jestli má vydrénované koleno, ale napadlo mě, že proč mu ten kloub uvnitř nevyplachují antibiotiky nebo ředěným desinfekčním roztokem?? (Říká se tomu proplachová drenáž). Viděla jsem to u chirurgického břicha, tak mě napadá- asi teda naivně- proč by to nešlo u kloubu...? No a jinak se optejte na podpůrný léčiva, jako wobenzym (nebo jiný typ enzymů, wobenzym není jediný na trhu - jsou levnější varianty), caltrate plus, cokoliv volně prodejného s kalciem a D vit a K2 vit. A co se týče atrofie svalů, kdysi nám v tělovýchovném lékařství říkali, že u dlouhodobě ležících, atrofovaných pacientů, které je potřeba účinně dostat do formy, je možné krátkodobě podat- a teď se opravdu nelekej- malé dávky anabolických steroidů. Myslím, že se to v praxi vůbec neděje, což je víc, než škoda, ale zkusila bych se na to asi zeptat. Upřímně mě mrzí takováhle starost a taky ti ze srdce přeju spoustu sil!
marieu děkuji,no my asi si teď nemáme co závidět. Hlavně ať se ten kotník dobře zhojí, a nejsou s tím žádné komplikace.
Oni mu to proplachovali nejakým roztokem, byla kvůli tomu další operace. lavaz tam má vydržet minimálně 48 hodin, nakonec bez ucpání 4 dny a po ukončení už mi z toho kolene dva dny téměř nic nevyteklo. jak jsem to pochopila, hlavní problém je s tím kovem, který se pokryje nějakým biofilmem a antibiotika už k tomu nemůžou. Prý se toho dá zbavit tak do 4 týdnů, on to měl šest. dnes jsme se domluvili, že až ho pustí, tak zkusíme sehnat ještě ortopedickou konzultaci, aby měl už nějaký názor, pokud se to rozjede znova.
Enzymy nějaké měl, ale na tu infekci to bylo krátké. Teď stejně nemůže nic navíc brát, i blbý enterol mu musel napsat doktor, tak uvidíme až ho pustí.
Spíš, ještě to nevíme, já si ale myslím, že bude mít dlouhodobě antibiotika - nějaké peniciliny asi. Dá se k tomu dát něco na ochranu jater? kromě těch probiotik teda.
Ta atrofie snad nebude tak strašná jak jsem se bála, on se snažil na té posteli cvičit. Tím, že se zbavil toho zánětu a otoků, vypadá skoro líp než když si tam šel před týdnem lehnout. říká se, že tělo si pamatuje a až se bude moct hýbat, tak to se asi vyřeší. on je mladší než já a býval v mnohem lepší kondici. Moc bych si přála, aby klapla ta rehabilitace, to by řešilo hodně.
continuity tchyne mela zanet v koleni po endoproteze a antibiotika brala nekolik mesicu, ale ona to mela fakt spatny. Mne v jejim pripade zarazelo, ze ortoped vlastne moc neresil, co tu infekci zpusobuje a zda nasadil spravna antibiotika. Mam temer pocit, ze nejake kultivace delali az po mych dotazech co za infekt to je. Je dobre, ze se nedate odbyt.
continuity o játra se vůbec neboj ta bývají po atb kůře jak nová
spíš to zažívání dost trpí a můžou se rozjet různý plesnivky
Teda to jsou jobovky, všem přeju už jen dobré zprávy a úspěšné léčení ![]()
continuity Je mi jasný, že pro tebe, ženu, která je zvyklá mít vše pod kontrolou, je strašné, že musíš přihlížet protrahovanému stonání manžela. Osobně si myslím, že ve Střešovicích vědí, co dělají, že můžeš být klidná a odpovědnost za manželovu nohu nechat plně na nich. I když, jak správně říká viktorka_od splavu , doktory je dobré čas od času poprudit.
Na Wobenzym nevěřím, ortopedi taky ne, co se týká sval. ochablosti, tak manžel nebyl zcela upoután na lůžko a nebyl v sepsi, tak si myslím, že to zvládne s běžnými prostředky - kvalitní strava, můžes dát přídavek vitamínů a třeba nějaký doplněk/nápoj s bílkovinami. Stran ATB a jater - můžeš pro svůj pocit koupit jakákoliv hepatoprotektiva, ale jedná se spíše o placebo. Nevíš, jakou bakterii má?
Fiction díky moc
Fiction môžem sa spýtať, prečo neveríš na wobenzym?
Ginger tak to naštěstí na kultivaci poslali hned, jak se jim poprvé nezdála punkce. Verím, že vědí, co dělají, ale zapomínají se o to podelit s pacientem. ![]()
Hlavně, že se tchýně z toho dostala. jak jsem se poslední dny dočetla, není to vůbec samozřejmé.
continuity tak ona se z toho nedostala, museli ji to nahradu vyndat. ale to nebude Vas pripad.
Ginger no to je takový běžný výsledek, bohužel.
Muž s někým takovým ležel na pokoji.
slniecko preji aby ti ta lecba pomohla.
Jak jsi se dozvedela o moznosti lecby v zahranici ? Pojisteni se na to asi nevztahuje?
Ďakujem.
Proste mi v jednom momente rachol dekel, najprv som skúšala - neúspešne - špecializované ambulancie vo Viedni, potom sme s manželom skúsili osloviť všetkých kamrátov, spolužiakov, rodinu....ktorí majú vzštudovanú medicínu, či by nevedeli poradiť kam v zahraničí a napokon sa našla manželova spolužiačka, ktorá má síce inú špecializáciu, ale poprosila lekárku y toho oddelenia v nemocnici, kde pracuje.
Akože ja som nevedela, či je možná liečba, ja som už len proste chcela, aby sa na mňa pozrel niekto niekde inde, či sa s tým náhodou niečo nedá. a ono napokon hej.
Nie, poistenie sa na to nevzťahuje, pretože lekári tej špecializácie sú aj v SR, keby neboli, poisťovňa by to mala preplatiť. ale bola som už odhodlaná zaplatiť snáď čokoľvek, minimálne teda za úvodné vzšetrenie s tým, že potom aspoň budem vedieť možnosti a môcť sa rozhodnúť.
Takže napokon mám lieky, ktorých cena aj na plnú úhradu je cca 3€ za balenie, normálne sú v lekárňach, len u nás mi ich nemôžu predpísať na to, čo mi je, hoci v zahraničí sa ten liek na to používa už minimálne tých 10 rokov. Takže to museli nejako opapierovať, neviem, že či ako experimentálnu liečbu, alebo čo, no proste...ale vďaka za to, že sa na to tá moja lekárka podujala.
Ale viem, že existujú stránky, cez ktoré sa dá poslať svoje výsledky testov, zobrazovacích métód atď rôznym lekárom, jeden môj bývalý spolužiak pre jednu z takých pracoval, Diagnose Me sa to tuším volá, to som mala ako plán B.
continuity tyjo, dočítám a držím palce. Táta ležel na infekčním s panem, který chytil cosi do kolene při výměně kloubu, a na tom infekčním chytil ještě klostridii, kterou táta chytil prozměnu na tamní interně. Ale to byla Bulovka...
marieudrž sa!!!
marieu tyjo, to je taky něco, držím palce!!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.