Stěžovací vlákno
To je teda pekné nadelenie. Súcitím a zároveň ma trochu teší, že v tom nie som sama. Tento víkend museli byť nejaké erupcie na slnku alebo čo.
Každopádne veľa šťastia s daňovým. Ja som si ho na Slovensku robila párkrát sama a bolo to peklo. Naviac som mala pocit, že sa to každý rok mení... Pre mňa to bolo asi najstresujúcejšie obdobie roka - robila som na HR a zamestnávateľ robil zamestnancom dane. Prinútiť niektorých jedincov, aby doložili všetko tak ako majú, to bol boj s veternými mlynmi.
no v česku se mění každoročně určitě. i když se nezmění nic ve výpočtu/předpisech, tak ten formulář prostě musí být úplně jinej, čistě jen pro zmatení nepřítele. stejně jako výkazy pro statisťák. tyhle úřady na to myslím mají speciální oddělení plný pilně pracujících úředníčků co celej rok šoupou řádkama jak pěšákama po šachovnici, hlavně aby to nezůstalo jako minule:D
hm, tak mne to zamestnavatel robit samozrejme nebude. pocit, ze sa to kazdy rok meni, nie je samozrejme len pocit, ale tvrdy fakt.
ale uz som to len tak informacne nastrkala do on line formulara MF a vyslo cislo rovnake ako v jedno z tych formularov, podam teda to a uvidime.
ked to poslem dost rychlo, tak budu mat tie panie na financaku este cas a budeme vediet dost rychlo, ci je to dobre. tu aspon funguju hodne ektivne skusia rovno zavolat a ked to nezdvihnem, tak poslu sms, nech sa ozvem. dohodneme sa co a ako treba opravit a je to. slovensky danovy urad posiela uradne dopisy, ktore sa samozrejme vracali, protoze posta uradne zasielky nedoposiela. zvyknem tam preto tak v maji zavolat, ci je vsetko v poriadku, a vacsinou sa dozviem, ze sa k tomu este nedostali. ![]()
tento rok mi nahodou pride dost podobny ako vlanajsi, neviem, ci sa menil nejaky predpis, nastastie ziadny, co sa tyka mna. zato, ked prejde ta Sobotkova reforma - to bude insie toco
. inak dakujem bohu a vsetkym svatym za tie interaktivne formulare, este si pamatam doby, ked som to vyplnovala a pocitala rucne do papierov a to uz len bol boj.
ze ty se me chces zbavit? to nemuzu zvladnout.
Vypĺňanie akéhokoľvek formuláru je zlo najhoršie na svete. Pre mňa môžu tie ich formuláre meniť každý rok, stejnak si to nezapamätám a tápem, takže je jedno keby boli stále rovnaké. Dúfam, že vypĺňaniu slovenských formulárov sa vyhnem ešte dlho ![]()
continuity Ja som sa tiež vždy snažila daňové robiť v predstihu, čiastočne kvôli tomu, že kopa spoluobčanov si to necháva na 30/03 a potom sa komplet všetci idú zblázniť.
Tak nějakou nepečenou variantu. Receptů musí být plný internet.
Dnes jsem poprvé oblékla ten žlutý kabát podle Ounz a zjistila, že na něm mám flek!
V obchodě tam určitě nebyl. Jak já to dělám???
pani za mnou v dloouhe fronte si prozpevuje![]()
Něco pěkného?![]()
Ja si vecne neco taky pobrukuju...blbe je, ze posledni tyden je to Closer on NIN, kdo zna, vi, ze text je ponekud expresivnejsi
ale nemuzu to dostat z hlavy
Tvl to naštve ![]()
Já na daně používám formuláře z https://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/dpr/uvod.faces
Jsou to stránky přímo od ministerstva, je to zdarma, dá se to průběžně ukládat na disk a pokud máte elektronický podpis, tak se to dá rovnou poslat. Nejsou tam formuláře jen pro daň z přijmu, ale i pro jiné daně. Design těch stránek není nic moc, ale zatím mi to vyhovovalo více než různé excely, které se dají na internetu stáhnout.
jaj, tak mna sa to chytilo az dnes rano, uz mi spadla na zem krabica BB dobre rano, co som kupila muzovi - nemate niekto recept na nepeceny kolac z drobkov?, potom komplet krabicka so sminkami - nastastie deti radostne zbierali, inak se k nim nedostanu. a potom sim si hodila ciapku z vesiaka rovno do kosa - nastastie po vikende prazdneho.
no a este vyrabam danove priznanie a uz mam druhy on line formular a v kazdom vychadza ina dan
sice o 10kc, ale ono to staci, aby mi pani z financaku volala, nech to pridem opravit. ked sa spytate, preco to nedam uctovnicke, tak slovenske davam a este v casoch, ked do toho rubala ceske dane, tak som jej to musela 3x vratit a este ju presviedcat, kym to bolo raz dobre. pred rokmi som mala poradcu v Cechach a davala tam Slovenske dane a vysledok bol zalostny - z troch typov prijmov len jeden bol spravne. tak si to robim sama a vacsinou s tym mam menej starosti a este usetrim.
Vy daníte v ČR i SR? My letos daníme v ČR a DE a je to teda sranda, ještě že to má na starosti manžel :) Konečně jsme alespoň sehnali poradce v ČR )protože na to dělat si to sami není čas ani energie), který by s tím neměl problém :( v DE jdeme zítra na schůzku, tak jsem zvědavá....
něco neidentifikovatelného![]()
já si teda zpívám akorát v autě, kde mě nikdo bezpečně nemůže slyšet, protože slabší povahy s hudebním sluchem by to nemusely přežít ve zdraví:-) každopádně mám kolem sebe neustále tolik zvukového smogu, že každý další zbytečný zvuky navíc nemusim:-/
Další zvířátková stížnost: To že naši se o ovce moc nestarají, a ony si tam na latifundiích vesele exhibujou přes týden bez dozoru, jsem si docela zvykla. Ale že odjedou od čerstvě porozené ovce, ani nezkontrolujou že odešlo všechno co mělo, protože je večer!!! tak to mě dost naštvali. Taky se jim může stát, že až příští víkend dojedou na chatu, že tam budou tři krásné mrtvolky!
no do toho jsem to nakonec naklepala pro kontrolu, ale mne to nevyhovuje, protoze nektere veci musim secit nebo prenasobit kurzem a to se v tom excelu lepe skontroluje i zada na rozdil od toho formulare, ktery vezme jenom cislo a ne vzorec.
Nemám ráda kyselé rybičky, nemám ráda kyselé rybičky, ... A pytlík mám v sobě ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.