já mám taky smrtelnou rýmičku a fakt, ale jako fakt, mi pomohla improvizovaná konvička a vyplachování slanou vodou. První pokusy teda byly strašný a velmi nedůstojný, ale fakt to pomohlo.
Stěžovací vlákno
Já si tu konvičku vůbec nedovedu představit. Mámpocit, že bych se utopila a z toho mám teda fakt panický strach. Z letadla jsem v pohodě skočila, ale na potápění mě neužije.
ono se to do toho nosu leje v úklonu ze strany, ne v záklonu a máte nad tím kontrolu, na youtube jsou i celkem málo nechutná instruktážní videa :-D
nebo docela dobrá instruktáž zde
jo a já narazím na nějaké celkem hodně nechutné.. děkuji ![]()
tak zkuste ten odkaz, co jsem teď přidala k tomu svýmu předchozímu příspěvku
Ja teda seriózne zvažujem nákup konvičky, ale mám absurdný strach z toho, že mi tá voda natečie niekam do mozgu a usadí sa tam... ![]()
Tak si v lékárně kupte mořskou vodu ve spreji, to pomáhá taky. Mně se ještě osvědčil Olynth se žlutým pruhem, ten zvlhčující.
Ja teda seriózne zvažujem nákup konvičky, ale mám absurdný strach z toho, že mi tá voda natečie niekam do mozgu a usadí sa tam... ![]()
....a venku v mrazu zmrzne a popraská mozek i lebka ![]()
Já právě přemýšlím, jaký je efekt té konvičky oproti spreji třeba s mořskou vodou. Pokud není nos ucpaný, že člověk nemůže dýchat, tak přece ten sekret z nosu sám vysmrká. Pokud ucpaný nos je, tak se to snad ani nedá propláchnout. A pokud se i nos propláchne tou konvičkou , tak za chvilku se u rýmy sekret tvoří stejně znovu. Nechci to hanit, vím, že si to lidi chválí,jen přemýšlím, na základě čeho.
Áno, tak nejak
. Mne je jasné, že je to blbosť, len sa toho pocitu neviem zbaviť.
Kokoska ja používam Vincentku, keď sa ku nej dostanem a tá celkom pomáha. Len ma napadlo (samozrejme čím častejšie o tom čítam), žeby som to s tou konvičkou mohla dostať na také miesta, kam sa nosné kvapky/spreje nedostanú. Uvidíme, či sa osmelím.
Tak já mám pocit, že ty spreje dostříknou dost daleko . Aspoň pro mě zcela dostatečně . Ty si to můžeš představit jako ostřikovače pro mozek ![]()
....a venku v mrazu zmrzne a popraská mozek i lebka ![]()
![]()
Dík ![]()
S konvičkou to chce mít hlavu předkloněnou, otočenou do strany, dýchat otevřenou pusou a hlavně nepropadat panice ![]()
Mám dojem, že se v návodu píše, že tím průplachem se všechny ty fuj věci vypláchnou ven, kdyžto sprejem ne. Každopádně to doporučují i alergologové, akorát je třeba dodržet doporučené dávkování (poměr vody a soli), jinak je to dost nepříjemný. Mně to tedy velmi pomohlo, aplikovala jsem to spolu se sprejem s mořskou vodou a inhalacemi a odvrátila jsem tím neplechu v dutinách.
Konvička je určitě mnohem účinější. Už jsem tu psala, že na ni nedá dopustit celá naše rodina, kromě mne. Mně to sice nenateklo do mozku, ale "do oka" (někam do dutiny), bolelo to šíleně. Nikdy více.
omg, tak toto som asi nechcela počuť, ale ďakujem za varovanie
. Ja sa poznám, potrebujem to aspoň raz vyskúšať.
sedim na internich prednaskach. Od pul druhé byla jedna 30 minútová prestavka. Nemuzeme vychazet. Da se mi curat, ze vzduchotechniky mam zizen, boli me za krkem a za chvíli me začne bolet i hlava. Jeste stále nekoncime.
to se vážne nepovedlo ![]()
Tlapkam a soucitim! A preju, at to co nejdrive skonci.