Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Potrefenáhusa
38877 příspěvků moje polička 02. března 2017 15:28

já mám taky smrtelnou rýmičku a fakt, ale jako fakt, mi pomohla improvizovaná konvička a vyplachování slanou vodou. První pokusy teda byly strašný a velmi nedůstojný, ale fakt to pomohlo.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 02. března 2017 15:45
Reakce na Potrefenáhusa:

Já si tu konvičku vůbec nedovedu představit. Mámpocit, že bych se utopila a z toho mám teda fakt panický strach. Z letadla jsem v pohodě skočila, ale  na potápění mě neužije.

Offline Potrefenáhusa
38877 příspěvků moje polička 02. března 2017 15:50
Reakce na Berta:

ono se to do toho nosu leje v úklonu ze strany, ne v záklonu a máte nad tím kontrolu, na youtube jsou i celkem málo nechutná instruktážní videa :-D

nebo docela dobrá instruktáž zde

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 02. března 2017 15:51
Reakce na Potrefenáhusa:

jo a já  narazím na nějaké celkem hodně nechutné.. děkuji 

Offline Potrefenáhusa
38877 příspěvků moje polička 02. března 2017 15:53
Reakce na Berta:

tak zkuste ten odkaz, co jsem teď přidala k tomu svýmu předchozímu příspěvku

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 02. března 2017 16:13
Reakce na Potrefenáhusa:

Ja teda seriózne zvažujem nákup konvičky, ale mám absurdný strach z toho, že mi tá voda natečie niekam do mozgu a usadí sa tam...

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 02. března 2017 16:27
Reakce na carries:

Tak si v lékárně kupte mořskou vodu ve spreji, to pomáhá taky. Mně se ještě osvědčil Olynth se žlutým pruhem, ten zvlhčující.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 02. března 2017 16:29
Reakce na carries:

Ja teda seriózne zvažujem nákup konvičky, ale mám absurdný strach z toho, že mi tá voda natečie niekam do mozgu a usadí sa tam...

....a venku v mrazu  zmrzne a popraská mozek i lebka 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 02. března 2017 16:40
Reakce na Kokoska:

Já právě přemýšlím, jaký je efekt  té konvičky oproti spreji třeba s mořskou vodou. Pokud není nos ucpaný, že člověk nemůže dýchat, tak přece  ten sekret z nosu sám vysmrká. Pokud ucpaný nos je, tak  se to snad ani nedá propláchnout.  A pokud se i nos propláchne  tou konvičkou , tak za chvilku se u rýmy sekret tvoří stejně  znovu. Nechci to hanit, vím, že si to lidi chválí,jen přemýšlím, na základě čeho.

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 02. března 2017 16:41
Reakce na Berta:

Áno, tak nejak . Mne je jasné, že je to blbosť, len sa toho pocitu neviem zbaviť.

Kokoska ja používam Vincentku, keď sa ku nej dostanem a tá celkom pomáha. Len ma napadlo (samozrejme čím častejšie o tom čítam), žeby som to s tou konvičkou mohla dostať na také miesta, kam sa nosné kvapky/spreje nedostanú. Uvidíme, či sa osmelím.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 02. března 2017 16:55
Reakce na carries:

Tak já mám pocit, že ty spreje dostříknou dost daleko . Aspoň  pro mě zcela dostatečně .  Ty si to můžeš představit jako ostřikovače pro  mozek 

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 02. března 2017 17:03
Reakce na Berta:

....a venku v mrazu  zmrzne a popraská mozek i lebka 

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 02. března 2017 17:10
Reakce na Berta:

Dík

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. března 2017 17:15
Reakce na Berta:

S konvičkou to chce mít hlavu předkloněnou, otočenou do strany, dýchat otevřenou pusou a hlavně nepropadat panice

Mám dojem, že se v návodu píše, že tím průplachem se všechny ty fuj věci vypláchnou ven, kdyžto sprejem ne. Každopádně to doporučují i alergologové, akorát je třeba dodržet doporučené dávkování (poměr vody a soli), jinak je to dost nepříjemný. Mně to tedy velmi pomohlo, aplikovala jsem to spolu se sprejem s mořskou vodou a inhalacemi a odvrátila jsem tím neplechu v dutinách.

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 02. března 2017 17:20
Reakce na carries:

Konvička je určitě mnohem účinější. Už jsem tu psala, že na ni nedá dopustit celá naše rodina, kromě mne. Mně to sice nenateklo do mozku, ale "do oka" (někam do dutiny), bolelo to šíleně. Nikdy více.

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 02. března 2017 17:36
Reakce na Sweet Potato:

omg, tak toto som asi nechcela počuť, ale ďakujem za varovanie . Ja sa poznám, potrebujem to aspoň raz vyskúšať.

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 02. března 2017 18:58

sedim na internich prednaskach. Od pul druhé byla jedna 30 minútová prestavka. Nemuzeme vychazet. Da se mi curat, ze vzduchotechniky mam zizen, boli me za krkem a za chvíli me začne bolet i hlava. Jeste stále nekoncime. to se vážne nepovedlo

Offline Friga
2164 příspěvků moje polička 02. března 2017 19:05
Reakce na continuity:

Tlapkam a soucitim! A preju, at to co nejdrive skonci.

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 02. března 2017 19:13
Reakce na continuity: