Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 23. února 2023 15:02

Candance Jo, neměla, ale už to budou 3 roky, takže jsem si říkala, že to se tak nějak přejde a zvyknu si, že jsem neměla žádnou rekonvalescenci...Naopak jsem měla euforický stavy, ty ale docela rychle odezněly a od té doby to jde jak na houpačce nahoru dolů.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 23. února 2023 15:28

Luna drzim pesti, at reseni najdes a po sve vlastni zkusenosti bych sla hned na nemocenskou a odpocivala, delala hezke veci. Nevim, jestli jeste chodis na psychoterapii, ale mne moc pomaha ujasnit si co chci, nechci, jak s cim nalozit...  Vyhoreni je svina, u me to bouchlo po roce stresu, unavy a zdravotnich problemu v rijnu, bylo to strasny trapeni a bolelo to moc na tele i na dusi. Porad nejsem ok, lepsi se to jen malymi krucky. Tak opatrne.

Offline andulka01
12764 příspěvků moje polička 23. února 2023 18:11

Luna Ty složitý a nedořešený věci se prostě střádají, absence rekonvalescence v tom hraje určitě nemalou roli. Vem si nemocenskou a hlavně - zkus sehnat odbornou pomoc, někoho, kdo ti nejen pomůže utřídit si priority, nálady a možnosti ale bude i realistický, nenechá tě spadnout do sebelítosti, letargie a depresí. Doma si budou muset uvědomit, že nemoc má konsekvence, nejde lusknout prsty a vše mít zpět. Doufám, že tě muž bude brát vážně, že to není jen nějaký rozmar.
Vyhoření je hnusná věc a velmi těžko se z něj dostává (ne, nespraví to dovča, lázně), je to běh na dlouhou trať a celkem fuška už nafurt.

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 23. února 2023 18:27

andulka01 Doma musim predstirat pohodu, coz je jeste narocnejsi.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. února 2023 18:47

Luna s tím bych teda přestala

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 23. února 2023 18:52

Evaeva No stejne mi to moc nejde a mam to na taliri, to je tak zaklety... 

Online continuity
42342 příspěvků moje polička 23. února 2023 18:57

Luna co máš na talíři, že ti je blbě a jsi po těžké nemoci?

Bože já bych já bych na toho tvého chlapa fakt s chutí nastoupila a zatřásla s ním. 

Offline andulka01
12764 příspěvků moje polička 23. února 2023 19:07

Luna cesta do pekel, nejvyšší čas si doma trochu promluvit, najít oboustranné řešení a podporu (pro oba, všechny)

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 23. února 2023 19:16

Ja bych ale taky doma nechtela nekoho jako jsem ja. Je to tezky mit doma depkare z podstaty. Taky bych asi nebyla chapajici moc dlouho...

Online continuity
42342 příspěvků moje polička 23. února 2023 19:18

Luna už si tě jednou vybral a asi měl důvod. Teď bych vůbec neřešila, kdoco chce a těžko se budeš nadosmrti přetvařovat, že jsi v pohodě. 

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 23. února 2023 19:38

Luna Souhlasil by s párovou terapií? Není cesta, aby ty ses předělala nebo přemáhala, nebo on se "obětoval" , ale abyste se naučili co nejlíp spolu vycházet při svých osobních nastaveních a respektování jeden druhého. Hovoří teda hlavní teoretička a spoludepkařka,  ale minimálně s dcerou se nám podařilo do určité míry uhladit ostré hrany, když jsme spolu měly sezení při její terapii, a navzájem jsme si před terapeutkou povykládaly, kdy a jak se vzájemně vytrigrujeme, jak se při tom cítíme, a jaká minimální vstřícnost v té chvíli ze strany té druhé by přispěla ke zklidnění. 

Jinak není na to nic divnýho, že  je ti hůř, když pominula ta největší faktická zátěž, jsme tak nastavený, že se složíme, až pomine bezprostřední ohrožení.

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 23. února 2023 20:47

Luna já ti držím všechny palce k tomu, aby ti bylo líp. andulka01 to imho píše přesně. A mám hluboký pochopení. Těch období, kdy nejsem shiny happy, jsem pár zažila, ale s tím, co máš za sebou ty jsou nesrovnatelná... 

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 23. února 2023 21:11

marieu ja tobe taky

Isca Nesouhlasil. Ja zas tezko splnuju jeho heslo: Kdyz nemuzes, tak pridej. Ja proste nemam rada prekonavani, ale klid.

Offline andulka01
12764 příspěvků moje polička 23. února 2023 21:34

Luna tak přesně tohle heslo mi (kromě dalších věcí) pomohlo dostat do ještě větších s....k. Prostě někdy už není kde brát a přidat se nedá jak, tohle musí pochopit. Ostatně to "přidej" nemusí znamenat jenom jít bez rozmyslu furt dopředu v blbém směru a bourat zdi.

Online continuity
42342 příspěvků moje polička 23. února 2023 21:39

Luna andulka01 heslo, když nemůžeš, tak přidej se většinou vyřeší časem. Průměrného jedince dožene tak kolem 45+. 

Blbý je, že ta druhá strana 10 nebo kolik let času nemá.

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 23. února 2023 22:28

Luna to fungovalo možná Zátopkovi, ty ostatní to zničí, jak píšou ženy výše. Takže když už vážně nemůžeš, tak si dovol "nemoct."

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. února 2023 22:43

Luna ježiš, to může fungovat vážně leda při běhu Duševní potíže to nevyřeší.

Isca to píše moc hezky.

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 24. února 2023 04:16

Luna Mně ta společná terapie taky hned napadla, vážně by nešel? Já bych to na něj zkusila, vhodným způsobem a ve vhodné chvíli pochopitelně. A na neschopenku běž. Podle mě ti ta rekonvalescence po nemoci prostě chybí a teď tě to dohnalo. Pamatuju se, že jsem byla překvapená, jak rychle jsi naskočila. Moje švagrová loni skončila na neschopence na půl roku, z podobných důvodů, byla tak vyčerpaná, že už se to vůbec nedalo. A během toho půl roku můžeš klidně přemýšlet co se životem, případně začít hledat jinou práci.

Online Tak Betty
6043 příspěvků moje polička 24. února 2023 10:18

Koupila jsem si v Tescu soupravu květináče, zeminy, pět cibulí tulipánů a návod. Udělala jsem všechno otrocky přesně a nic. Docela jsem se těšila na výsledek a špičky zaschly. 

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 24. února 2023 11:06