Fakt jsem s prominutím strašně nas....ná, protože tři týdny mi fyzioterapeutka nejen rozhýbává ruku, ale řeší i disbalance v zádech, které byly zapříčiněné minulým pádem a pak čtyřmi týdny se sádrou, já na sebe dávám fakt extrémní bacha a pak stačí jeden blbý hyperaktivní pes a půlka toho je v háji
Navíc do Německa se dostanu až za 14 dní, takže to bude krásně zatuhávat.......
Stěžovací vlákno
Z moji zkusenosti z prazskeho predmesti bohuzel mohu potvrdit, ze o naproste neskodnosti sveho psa jsou presvedceni i majitele velkych plemen. Ani nepocitam, kolikrat me a meho psa napadl volne pobihajici agresivni cokl. Je mi te fakt lito, me pes bez voditka srazil z brusli. Tez se mi nikdo nenamal pomoci a ja byla v takovem soku, ze jsem jen rekla, ze ma byt na voditku (co ani nemeli). Dnes bych rvala tak, ze by si to vickrat netroufli :D samozrejme jsrm doma take prisla na to, ze je to horsi, nez vypada. aspon clovek vi pro priste, ze ma trvat na kontaktu. Neni sance, ze byste ho znovu potkali?
Díky, bohužel to není přímo v našem okolí ale kousek vedle, kudy moc nechodíme a taky si nejsem jistá, jak by se to dokazovalo
Plus teda jsme oba vysocí a já nosím klobouk, pán by nás asi viděl dříve než my jeho a tuším, že by se ztatil z dohledu...... Manžel se mě ptal, jestli jsem ok, já byla otřesená ale oproti minulému pádu jsem si přišla víceméně ok (tehdy jsem myslela, že se nezvednu a ruka bolela pekelně, tentokrát mi nejdřív přišlo, že to odnesl hlavně zadek
) tak jsme to neřešili, holt zkušenost pro příště ![]()
Každopádně bylo by fajn, kdyby si majitelé psů uvědomili, že buď bude pes perfektně vycvičený a nebo postě nemůže volně pobíhat nehledě na velikost.
P.S. Psy mám ráda, zrovna včera jsme byli u známích co mají docela velkého, ale je krásně vychovaný a oni se celou dobu starali, jestli nám nepřekáží a nevadí, když se kolem nás pohybuje a tak.... Ale tohle byla prostě neřízená střela a ta nemá bez vodítka na běžném chodníku co pohledávat.
To me fakt mrzi. Co se proboha stalo, ze jsi predtim tak spatne spadla? Hele muzete se poptat, sousede vetsinou vedi, ci pes je ci. Znama se takhle doptala a navic se i dozvedela, ze nebyla jedina, komu dotycny pes potrhal psa. Drzim palce, at je to jen narazene a zlepsi se to.
Předtím to bylo v lednu, bylo náledí a já spadla na nejčistším místě v okolí, ale asi tam byl schovaný led (někdo něco vylije/vyčůrá se pes.....) a mě vyletěly najednou obě nohy do vzduchu. instinktivně jsem na stranu natáhla ruku abych nedopadla na hlavu a bohužel jsem nejdřív plnou vahou padla na nataženou ruku opřenou u zápěstí a teprve pak dopadnul zadek....... Tehdy jsem měla hodně pohmožděné všechny klouby (zápěstí blbne doteď, taky mi ho rehabilitují) a jedna z kostí mezi zápěstím a loktem praskla těsně u lokte........ Doteď loket plně nepropnu.
Teď mi taky vyletěly obě nohy najednou (proto si ymslím, že jsem měla zrovna jednu zvednutou ke kroku a pes podtrhnul tu druhou), ale naštěstí jsem první dopadla na zadek a šlo to na levou stranu. Myslím, že je to pohmožděné, hlavně rameno, lopatka, záda kolem až ke krční páteři a zápěstí....... Naštěstí to bolí výrazně méně než v tom lednu a hýbat můžu všemi klouby, to je pozitivní
Spíš je to blbý i proto, že pravou stranu prostě plnohodnotně používat jetě nezvládám.....
Jinak tady u nás je síldiště, všude vysoké desetipatrové paneláky, mohl být klidně z druhé strany sídliště, sousedé ho asi neidentifikují ![]()
Tak uz to tu ctu, dost hruza.
Ježiš,to je horor. Nevěřila bych, že se to člověku při normální chůzi může stát. Náhoda je blbec :( Jak dlouho se ještě máš hojit? Sice je to při takovém zranění nic moc rada, ale máš možnost si s tímhle lehnout do vany? Teplá voda opravdu prohřeje a masérka mi to dost radila při přetažení svalů, protože to teplo uvolní. Třeba by ti to ulevilo aspon sugestivně.
Jo, bylo to dost nepříjemné. Já jsem expert na pády, pořád sebou někde švihám ale tohle se mi vyloženě povedlo, má první zlomenina
Už je to zahojené, ale fyzioterapeutka mi vysvětlovala, že to rozhýbávání je prostě u lokte, ramene a kyčle nejdelší....... Hybnost se mi zlepšuje poměrně dost, jen to úplně napětí je stále blbý a v některých polohách to bolí...... Ale už si zvládnu ankrájet steak ![]()
Tuvanu zkusím anebo alespoň teplou sprchu, cítím se na půlce těla jak zmlácená.....
Mě to za vás bolí, jenom to čtu. Přeju, abyste ty majitele neměla důvod hledat, ale kdyby ano, tak se zkuste zeptat zase lidí se psy, ti mají o psech z okolí přehled .
To teplo je dobrý nápad, ale spíš bych se přimluvila za teplo suché, ta teplá voda může sice dočasně pomoct, ale následně to ještě zhoršit. Tak mi to aspoň říkali na rehabilitaci.
Stěžuju si, že na Notinu mají prohozené popisky u očních stínů, takže jsem si v dobré víře objednala blbý odstín. Teď abych to tam šla řešit :(
tak to podepisuji.Jedine suche teplo.Horka vana muze udelat peknou neplechu.Nedoporucuje se to pri bolestech.
Potvrdzujem, dala som si horúcu sprchu po námahe a potom som nevládala vstať ráno z postele. Tak mi tu kolega, ktorý je maratonec poradil studenú vodu po cvičení a fakt je to lepšie. Tým nemyslím, že treba studené pri bolestiach, len potvrdzujem, že horúca voda moc nepomáha, ale napríklad infrasauna ano.
sprcha mi pomuze,ale horka vana je muj zabijak.Musela sem zrusit svoje "wellnes"vikendove koupele.
Po poslednim me chytla takova bolest zad az to preslo v prisernou migrenu.:-(
A kdyz spim s nahrivaci lahvi sem rano jak novy clovek.;-)jedine sucho.
To je hrozně zajímavé, co říkáte o tom suchém vs. "mokrém" teplu. Nemám žádné zkušenosti (šťastná osoba, co?), ale zajímalo by mě to. Nevíte někdo proč to tak je a proč voda škodí?
opravdu stastna osoba.;-)proc to tak je nevim i ortoped to moc nedoporucuje.Suche,ale jo.
Pred rokem jsme byli na welllnes pobytu,strasne sem se tesila,dopravala si tam parni saunu a po navratu se davala 14dni dohromady.:-/
Kdybych sla do suche sauny tak se to nestalo.
akorat tam taky neni vysvetlene proc:-) zanet podporuje kazde teplo, ale ve vode je to o to horsi jak teplo vice vede, paradoxne i z tela odvadi no a je tam i okamzite ochlazeni coz se povolene svaly stahnou a to te dorazi. Garfie to me prekvapuje ze to neznas ja to slysela mockrat.
Tak slyšela jsem, že obecně teplo není dobré, ale že je rozdíl mezi horkou vanou a suchým teplem ne. Víš jak, naštěstí netrpím na bolesti zad (a vlastně ani ničeho jiného), jediné co občas zabolí je koleno, takže takové informace ani nevyhledávám. Ale stáří se blíží, je dobré vědět ![]()
To tvoje vysvětlení se zdá logické.
asi mám kolem sebe samé lazary;-) ne, to ne, spíš třeba odmala znám že po námaze se koním nohy chladí, ne hřejou, to dá rozum:-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.