Hu, dnes mi v poště přistál e-mail, který byl nadepsaný PayPal (emailová adresa se lišila) a v předmětu měl Important Your PayPal Inc Account.
Logo měl normálně PayPalu a následující obsah:
Vážený zákazníku,
Váš úcet byl zmrazen, protože nejsme schopni overit informace, které jste nyní aktualizován.
Takže, zkuste znovu overit vaše informace úplné informace a budeme overovat vaše informace.
Tento proces trvá déle než 3 minuty.
Pristoupit k potvrzení údaje o svém úctu,prosím na odkaz níže a postupujte podle pokynu.
Potrebujeme vaši pomoc pro overení vašeho úctu.
Pod tím link nyní aktualizovat
a dole anglicky
Please do not reply to this email. Please make sure to follow and complete the link correctly.
© 2017 PayPaI Team. All rights reserved.
Ta špatná čeština mě pochopitelně trochu zarazila, protože z PayPalu chodí všechno zásadně v angličtině. Jak většinou k podobným mailům přistupuju s rozvahou a fakt, že mi to skončilo v normální poště a ne ve spamové schránce, což se na seznamu daří celkem dost často, tak mě ta věta o zmrazení účtu nejprve vyděsila, takže jsem na ten link nyní aktualizovat samozřejmě klikla a zadala svoje přihlašovací údaje.
Až po přesměrování, kdy to po mně chtělo zadat znovu veškeré osobní údaje a údaje o platební kartě jsem si všimla, že stránka vypadá lehce jinak, webová adresa nebyla paypal, ale úplně jiná a políčko s webovou adresou nebylo zelené, což bývá znak, že přihlášení je zabezpečené a hlavně vlevo bylo napsáno, že jsem joined since 2014, přitom PayPal účet mám už od roku 2012.
V tu chvíli se moje podezření, že asi půjde o podvod, potvrdilo. Měly jste vidět tu rychlost s jakou jsem to zavřela, přihlásila se k PayPalu tentokrát už přímo přes jejich stránky a heslo jsem si okamžitě změnila a pak radši ještě jednou a nastavila si všechny bezpečnostní prvky, co šly.
Takový léta si dávám pozor, ale stačila chvilka pochyb a málem jsem bbka nalítla
.