Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 19. března 2017 01:11
Reakce na Jiná Realita:

To máte pravdu. Problém je, že můj otec je velice šikovný a většinu věcí si tedy byl schopen dělat sám, ale v tomto případě jde o větší objem prací a navíc, je už starší a já nechci, aby se strhal. Evidentně jsem zaspala dobu, vidím, že sehnat někoho na manuální práci nebude jen tak. Vlastně by mě to neměloo udivit, protože ihned po objevení problému s vodou, jsem naivně doufala, že celou záležitost bude možné vyřešit "na klíč", ale z tohoto omylu mě vyvedlo pár telefonátů do náhodně vybraných firem .

To jsem ještě měla v plánu v létě vymalovat byt, respektive, tentokrát nechat si vymalovat, ale po této zkušenosti to vidím na svépomoc .

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 19. března 2017 13:23
Reakce na Jiná Realita:

vy asi nepotřebujete řemeslníky nějak často, že? jinak by vás to nemohlo udivit. pomalu se blížíme do stavu třeba usa. bohužel. řemeslníci hrozní, nechutně přeplacení a nemožní sehnat.

já poslední dobou jen sčítám hrozné škody, které nám v důsledku neexistence řemeslníků vznikají. nebo případně jejich přítomností, kdy mají všichni dohromady iq 78.

Hehe, to mi připomnělo, jak se mě při domlouvání zakázky jeden řemeslník zeptal, jestli se po J v mém ryze českém jménu píše I nebo Y. A ani to svoje řemeslo moc neuměl :-( Byl to spíš takovej matla...

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 19. března 2017 14:26
Reakce na Jiná Realita:

Když jsme po revoluci rekonstruovali byt,dělala jsem si iluze,o které jsem vcukuletu přišla. Sice se daly sehnat obkladačky,parkety apod.,jenže lidi zůstali stejní. Jen se navýšila cena. Z řemeslníků se stali podniktelé a na práci si brali pomocníky,kteří pod jejich laskavým dohledem pracovali. Sádrokartonář mi svěřil,že to je jeho třetí práce,už to dvakrát viděl kolegy montovat.Nakonec nás zachránil šikovný příbuzný. A myslm,že bude hůř. 

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 19. března 2017 15:05

Hu, dnes mi v poště přistál e-mail, který byl nadepsaný PayPal (emailová adresa se lišila) a v předmětu měl Important Your PayPal Inc Account.

Logo měl normálně PayPalu a následující obsah:

Vážený zákazníku,

Váš úcet byl zmrazen, protože nejsme schopni overit informace, které jste nyní aktualizován.
Takže, zkuste znovu overit vaše informace úplné informace a budeme overovat vaše informace.
Tento proces trvá déle než 3 minuty.
Pristoupit k potvrzení údaje o svém úctu,prosím na odkaz níže a postupujte podle pokynu.
Potrebujeme vaši pomoc pro overení vašeho úctu.

Pod tím link nyní aktualizovat

a dole anglicky

Please do not reply to this email. Please make sure to follow and complete the link correctly.

© 2017 PayPaI Team. All rights reserved.

Ta špatná čeština mě pochopitelně trochu zarazila, protože z PayPalu chodí všechno zásadně v angličtině. Jak většinou k podobným mailům přistupuju s rozvahou a fakt, že mi to skončilo v normální poště a ne ve spamové schránce, což se na seznamu daří celkem dost často, tak mě ta věta o zmrazení účtu nejprve vyděsila, takže jsem na ten link nyní aktualizovat samozřejmě klikla a zadala svoje přihlašovací údaje.

Až po přesměrování, kdy to po mně chtělo zadat znovu veškeré osobní údaje a údaje o platební kartě jsem si všimla, že stránka vypadá lehce jinak, webová adresa nebyla paypal, ale úplně jiná a políčko s webovou adresou nebylo zelené, což bývá znak, že přihlášení je zabezpečené a hlavně vlevo bylo napsáno, že jsem joined since 2014, přitom PayPal účet mám už od roku 2012.

V tu chvíli se moje podezření, že asi půjde o podvod, potvrdilo. Měly jste vidět tu rychlost s jakou jsem to zavřela, přihlásila se k PayPalu tentokrát už přímo přes jejich stránky a heslo jsem si okamžitě změnila a pak radši ještě jednou a nastavila si všechny bezpečnostní prvky, co šly.

Takový léta si dávám pozor, ale stačila chvilka pochyb a málem jsem bbka nalítla.

Offline dzizisketa
8966 příspěvků moje polička 19. března 2017 15:26
Reakce na wendulka:

Nam v dome nekdo minuly tyden vhodil do schranek tiskopis o moznosti zajemcu prevest byty z druzstevniho do OV. Vsechny nacionale byly druzstva. A za par dni na nastence viselo upozorneni, ze nejde o cinnost druzstva, nybrz o soukromou podvodnou aktivitu nekoho jineho

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 19. března 2017 16:05
Reakce na dzizisketa:

No taky hezký.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 19. března 2017 16:38
Reakce na wendulka:

Já pro změnu objevila nějakého podvodníka na jednom realitním serveru, objevil se tam podezřele levný inzerát na byt k pronájmu v dobré lokalitě a byl teda divný už od začátku - jako makléř uvedená nějaká Bc. Lenka Černá, žádná fotka ani údaje o RK, v telefonu vyplněné samé nuly, mail nějaký pochybný na doméně seznam.cz, přímo v inzerátu skoro žádné info, fotka jen jedna. No řekla jsem si, že za napsání nic nedám a přišel mi zpět sáhodlouhý mail nějaké údajné farmaceutky z Londýna, co zdědila byt v Brně po babičce a chce ho pronajmout slušným lidem, ať jí napíšem něco o sobě a že přikládá link s fotkama - zkusila jsem jednu z nich namátkou projet googlem a ta samá fotka už byla použitá u nějakého neaktivního inzerátu na pronájem bytu v Praze na Národní. A že prý v Brně není, ale že by se dalo nějak zařídit předání klíčů a prohlídka. Už jsem neodpověděla, ale docela by mě zajímalo, jak přesně by ten podvod proběhl, to je někdo schopnej složit např. kauci na byt aniž by ten byt osobně viděl a taktéž osobně i podepsal nějaký příslušný lejstra?  

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 19. března 2017 17:49
Reakce na Karoleena:

No ještě včera bych napsala, že si to po praktické stránce taky nedovedu představit, ale po tom dnešním zážítku, než mi to sepnulo, jsem už schopná věřit asi ledasčemu. Prostě to zkouší, kdo se chytne.

Však ještě doteď jsem z toho rozhozená a každých deset minut se do PayPalu nervózně přihlašuju, jestli jsem to heslo změnila včas, abych se ujistila, že se mi do účtu na PayPalu nestihli nabourat, když už teda ze mě nevymámili přímo platební údaje z karty.

Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 19. března 2017 20:13
Reakce na wendulka:

Vendulko, to je ukázkovej příklad podvodnýho mailu. Takovejch tady koluje... ale když jim tam nic nezadáš, tak na tebe nemůžou 

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 20. března 2017 14:27

Stěžuju si na servilní policajty co zastavili a zasekali dopravu na Výtoni. A to kvůli tomu, aby páni herci a filmaři mohli pohodlně nasedat do aut a odjet na obídek. Prostě žádnej spěch, to nemusíte objíždět, dyť my vám to tady zastavíme... Kolona až do Podolí a pána co si stěžoval ten policajt normálně s pitomoučkým úsměvem vyfuckoval.

Offline brrr
12347 příspěvků moje polička 20. března 2017 19:32

Celý víkend byla sleva na eobuvi a já si objednala jen obyčejné plátěnky za pár šupů. No a přes noc se mi to nějak rozleželo v hlavě a nutně potřebuju tyhle vagabondy. Za plnou cenu samozřejmě.

Offline dzizisketa
8966 příspěvků moje polička 20. března 2017 21:21
Reakce na brrr:

Jn, rozumim, taky jsem je zrovna  zacala potrebovat 

Offline brrr
12347 příspěvků moje polička 20. března 2017 23:45
Reakce na dzizisketa:

To je neštěstí, co?

Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 21. března 2017 07:33
Reakce na brrr:

sem až doteď taky o žádný slevě nevěděla a zrovna jsem si tam před asi půlhodinou taky objednala 

takže si stěžuju na tebe!

A budu muset vyhodit vagabondí polobotky, už jsou fakt hodně strašný a nějak nenacházím náhradu.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 21. března 2017 08:45
Reakce na Potrefenáhusa:

Ukaz jaky, my ti najdem novy :-)

Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 21. března 2017 08:57
Reakce na moora:

na stránkách Vagabondu je maj tmavě hnědý ve slevě a ty nechci, dík!!!!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. března 2017 09:31
Reakce na Potrefenáhusa:

?

Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 21. března 2017 09:38
Reakce na Jiná Realita:

jako bude to znít asi iracionálně, ale ty už mi připadaj trochu moc pánský (narozdíl od těch mejch, žejo, haha)

koukám ještě na tyhle od Bati, ale bojím se, že jsou dost oranžový

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. března 2017 09:41
Reakce na Potrefenáhusa:

mně zas právě připadají víc pánské ty vaše O:-) nebo je to možná tím, že sama moc nemám ráda kulaté špičky, takže čím mandlovější, tím se mi zdají hezčí :) každopádně vím, že hnědých bot (nejen oxfordek, ale zejména lodiček) v pěkné hnědé barvě je fakt málo. i kozaček. u batě mívají často ty oranžády (nebo naopak takovou divnou khaki hněď).