Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 21:31

Evaeva To bylo asi pro mě? Nevím, co táta udělá, ale vím, že násilím ho tam držet nemohou. Není ve stavu "ohrožujícím životní funkce", ale bez podpůrné léčby bude po návratu domů za chvíli opět ve stavu, pro který byl zvolen odvoz záchrankou před 2 týdny. Zřejmě již zapomněl .

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2023 21:32

whiskas jo, to chápu. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 16. prosince 2023 21:33

Asi začínám být alergická na slovo team, nebo nevím co si pod tím představit. Tak nějak považuji za samozřejmé, že by si lidi měli v práci vycházet v rámci možností vstříc, spolupracovat a snažit se vyjít i s tím, kdo jim není sympatický. Včetně toho, že každý je prostě jiná osobnost. A každý má nějaký mimopracovní život, který se v čase mění. 

No a pokud se najde jedinec, který tohle nechápe a léčí si nějaké mindráky, tak ani teambuilding nepomůže. 

Když jsem si pořídila psa, tak s tím, že nejdu tam, kam nemůže pes a nenechám ho samotného večer doma, když jsem celý den v práci. Takže mě to stejně z veškerých aktivit diskvalifikuje :D

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 21:37

continuity Taky už mám chuť se na to vykašlat. Jenže to nejde. Bude doma, bude potřebovat péči a tu máma nezvládne sama. Budeme ho zase prosit a přemlouvat, aby bral léky. Domluvím lékařské prohlídky, vezmu si volno, snad se mi podaří ho dostat do auta, nebo si sjednám odvoz sanitkou a on pak řekne, že se mu nechce? A to do budoucna prý hrozí pravidelná dialýza. To snad ani nechci vidět, to přesvědčování atd. Nerada maluji čerta na zeď, ale vím, co následovalo po minulé hospitalizaci a kam to vedlo. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 21:40

bublifuk Za mě je teambuilding noční můra . Nerada někde přespávám s "cizími" lidmi a navíc být v "teamu" 72 hodin bez možnosti být chvíli o samotě je pro mě taky nic moc představa. Zvláštní, že na tábory jsem v dětství jezdila docela ráda. 

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 21:45

whiskas takto, ak bude potrebovať pravidelne dialyzu, ale nebude ju absolvovať, tam je už len jeden smer.

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 22:09
Reakce na whiskas:

wendulka Pěkná vyhlídka. Ale stojí to za to? Jasně, oni to nechápou. Přesně takto jsem se snažila situaci otci nastínit již při jemných náznacích jeho touhy po urychlení návratu domů, při minulé návštěvě (včera). Odkýval mi, že mám pravdu a dnes tohle. No, jsem zvědavá, co si na mě vymyslí zítra. 

​Tak jasně, že nestojí, jenže oni to v tom stavu definitivně pochopí bohužel až po tomhle extrému no, protože pak už se dostaneš do fáze, kdy se přestaneš snažit vysvětlovat, domlouvat a nastiňovat, ale už mu normálně vynadáš jako dítěti.

Vynadáno teda dostanete možná pak jako já od záchranky i vy, proč jste ho v tom stavu braly domů, tak tam je potřeba se klidným hlasem ohradit, že jsi ho doma nechtěla, že podepsal přes tvůj nesouhlas revers.

Offline andulka01
12850 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 22:16

Makara děkuju, já už byla smířená se speciálním peklem

A teda welness s všemi šéfy a top klienty už mám taky za sebou. A zvládáme v pohodě. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 22:31

letfenixa No právě ....

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 22:34

wendulka To je další věc. Člověk si pak připadá jako lempl, který se na dotyčného vykašlal. I když jedna milá zdravotní sestra mi v nemocnici s chápavým výrazem potvrdila, že takové situace (kdy pacienta přivezou v poměrně zoufalém stavu) nejsou ojedinělé, právě z důvodů, které zde v poslední době popisuji. Smutné.

Online 711990
18320 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 22:52

whiskas tlapkam. Nam souhlasil ted tchan s domaci peci, aby mu jezdili prevazovat nohu(a my ho nemuseli vozit 3x v tydnu k doktorce). Vsechno jsme domluvili, zaridili a kdyz mu zavolali aby potvrdili smluveny termin navstevy, tak to zrusil. Protoze podle nej je to sluzba pro lidi co se o sebe sami nepostaraj a to on prece neni....sice sam nedojde k doktorce 500m, nevyjde ani pred dum a krome tech navstev doktora neopousti barak, sam si nenakoupil asi tak 10 let, ale jinak v pohode

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 22:52

whiskas 

Fakt nemáš nejmenší důvod si tak připadat. Prostě to došlo do fáze, kdy se potřebuješ oprostit od toho snažit se otci domlouvat, prosit ho a vysvětlovat, nýbrž začít s ním jednat tak, jak se chová, tj. jako s malým dítětem, kterému nestačí nabít si nos jednou, ale potřebuje si nabít v krátkém sledu znovu, aby se poučilo a začalo poslouchat.

Jako samozřejmě držím ti palce, aby na ten revers nedošlo. Nicméně chtěla jsem ti znovu na svém příkladu ukázat, že i přes ty krátkodobé nervy, které by ti tím způsobil, to nakonec v budoucnu pomůže, že pak už takovou blbost znova neudělá a poslechne doktora, až opravdu bude na domácí péči, takže se kvůli tomu nemusíš hroutit předem.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 23:18

Teambuilding mě bavil vždycky jen ve chvíli, kdy jsem měla nějakou aferku na pracovišti. Jinak je to imho ztráta času

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 23:25

whiskas s tatou asi nic moc nenadelas. Zamer se take na mamu, potrebujes ji presvedcit, aby jeho zadosti o navrat domu odmitala, dokud to doktor nepovoli. Ona si asi taky neumi predstavit co ta pece obnasi. Hodnr stesti a pevne nervy.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 01:36

711990 tak jistě, to on přece není - vždyť je postaráno, byť z vaší strany. Můj otec taky rozhodně nic a od nikoho nepotřebuje .

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 01:38

wendulka Máš pravdu, škoda nervů na marnění času vysvětlováním a přesvědčováním. Stejně se to obrátí proti mně. Nezbývá, než aby se poučil (opět) sám. Ale nemohu říci, že by mě to neštvalo. Protože každá další podobná epizoda znamená v jeho případě jen zhoršení celkového stavu.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 01:40

Ginger Máma již chvílemi chápe, jak se věci mají. Ale pořád si myslí, že se to přece zvládne - překlad, budu vždy k ruce. A děkuji za přání .

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 03:52

711990

Tak aspoň že môj otec toto vždy príjme. Áno, občas sa vzpiera, ale s mamou ho vždy prehlasujeme. Ale svoju rolu tam hrá aj to, že keď mu niekto volá, tak on nerozumie, a telefón podá mame. 

Offline Makara
3649 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 08:11

letfenixa a taky tvoje máma má asi jinou povahu než máma whiskas .

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 08:31

Ja mam teambuildingy rada, poznala jsem svoje kolegy z jine stranky a oni poznali me. V praci je v praci a mimo je situace jina. Totez na kongresech, tak tyto vecere a party pouzivam k navazanj kontaktu.