whiskas lituji te strasne moc. Blbe je, ze s otcem neni domluva a nemuzes ani nic naplanovat nebo resit, protoze nevis, co udela.
Stěžovací vlákno
whiskas Muj tata kdysi taky chtel domu. Volal mame, volal segre, kamen by se ustrnul. Takze ho segra vzala domu, za 2 dny odjela na dovolenou a dalsi 4 dny jsem se starala o leziciho cloveka, ktery mel zanicenou nohu, dostal horecku a ani nebyl schopny spolknout prasky. Takze paty den ho z ambulantni chirurgie rovnou odvezli znovu do nemocnice, odkud se uz nevratil. Mozna kdyby se byl poradne dolecil v emocnici, mohlo to byt jinak. Nechapu a divila se i doktorka, jak ho v takovem stavu mohli vubec pustit.
Pokud sam doktor rika, ze to na domaci osetrovani neni, nenech se od rodicu ukecat! Doma tu potrebnou peci proste mit nebude, at se starate jakkoli.
Makara áno, má. Aj otec ma inú povahu. S mamou je to ťažšie. Napr môj muž im už dávnejšie sa ponúkol, že im urobi dvierka do vane, nech sa im ľahšie do nej vstupuje. Tak nie. Netreba.
letfenixa tak pokud nevyzadujou, abyste je chodili do te vany strkat...
Tak to je jasný, že tě to štve. Bylo by divné, kdyby ne.
To máš pravdu, že přesně to to bude znamenat, ale bohužel ty role rodič-dítě se v této fázi života obrací no.
Ja do statistiky pridam, ze ac mam sve kolegy rada, tak nevidim jediny duvod, proc bych s nimi mela travit jakykoliv cas mimo pracovni dobu. I tak s nimi travim behem dne vic bdeleho casu, nez s temi, se kterymi ho travit chci. Nastesti teambuilding uz roky nebyl a vanocni vecirek jednou za rok zvladnu. Ale mit na vyber firemni akci nebo bezny pracovni den, jdu normalne pracovat a po praci za rodinou a nebo za nejakou kamaradkou, ci aktivitou, kterou si sama vyberu.
Na vysoke jsem bydlela v byte s holkou, co pracovala v bance a delala tam prave tyhle akce. A vzdycky nadavala, jak jsou ty lidi nevdecni, ze ona jim planuje ruzne sportovni akce a podobne, ze na to maji na kazdeho zamestnance celkem stedry rozpocet. A ti nevdecnici misto, aby byli radi, ze jim na sobotu zaridila inline brusleni s kolegy, jeste pyskujou, ze kdyby jim ty penize na tyhle akce radeji dali jako premii k platu, byli by mnohem stastnejsi
Tak se toho drž.
Pravdu má viktorka_od splavu (malému dítěti taky nesplníš všechno co požaduje) i wendulka - i kdyby si zařídil ten převoz domů, za chvilku pomaže (jako absolutně neschopnej plus se zhoršeným zdravotním stavem) zpátky do špitálu.
Musíš ovšem vytrvat, to jest nenechat se vydírat... a zaskočit za ním jen na krátkej pokec a jakmile si začne (kdekoliv, doma nebo ve špitále) něco poroučet a vyžadovat, rychle se rozloučit a vypadnout.
Chápu, že v tom maminku nechceš nechat samotnou, ale ona se bude muset chovat stejně - sama přijde na to, že to nemůže zvládnout... Nevidím důvod, proč by jeden jedinej člověk mával s celým svým okolím, je snad ředitel světa?!
Kokoska otec nie. Od mamy si občas vypočujem, nech sa pripravím, že už pomaly nebude vládať chodiť a že sa budem o ňu starať. Plus sa sťažuje, že jej to je vysoko, nohu dvíhať do vane.
Kokoska Strašný
, muselo to být o nervy. Máš můj obdiv.
letfenixa Bezva, alespoň budeš připravena - pardon, nevhodná poznámka. Není to lehké. Mimochodem, už máš plán na dny, až se slova maminky naplní?
Candance Kokoska wendulka barbucha
Nechápu, buď má táta chvíle, kdy neví, co říká, nebo si přede mnou netroufne? Dnes jsem za ním byla, vešla jsem s úsměvem (pod respirátorem) a zahájila běžnou konverzaci. Vybalila jsem proviant a navrhla mu, že se půjdeme projít do TV místnosti (na pokoji televizi bohužel nemá), když přece bez problémů chodí. Samozřejmě nechtěl ..., proč asi? Přestože mi tedy řekl, že nechápe, proč tam leží, když s ním zatím nikdo nic nedělal, ani slovem mi nenaznačil, že bych jej měla okamžitě odvézt. Vysvětlila jsem mu, že je tam kvůli doléčení a rehabilitaci. Bylo i jasné, že se mu dobře dýchá díky kyslíkovým brýlím. Mluvil zcela normálně, zmateně nepůsobil. Tak fakt nevím, co se děje
.
No soboty a neděle rehabilitace na LDN nefungují, jen ve všední dny a zpravidla začínají až druhý, někdy i až třetí pracovní den po přijetí pacienta, takže jestli je tam od pátku, tak za ním fyzio přijde poprvé zítra. A ještě je otázka, zda pokud musí mít stále ještě kyslíkové brýle, může už s rehabilitací začít, to řídí ošetřující lékař.
Pozor, nenech se tím, jak s tebou mluví, zmást. Přesně takhle se to v té počínající fázi projevuje, že člověk je jednu návštěvu chvíli zmatený, pak normální, další mluví zcela normálně celou dobu. Dokud si sám (aspoň s chodítkem) nedojde na WC, tak domácí péče s tvým souhlasem ani náhodou. Tečka.
whiskas bylo. Navic ve dne dost pospaval a v noci porad neco chtel, ve dne jsem se musela postarat o domacnost i o jeho hygienu a mama se nejak sekla, jak byla z toho vyplasena. Asi cekala, ze tata bude sice lezet, ale dojde si na wc, bude si cist, koukat na tv, proste jako pri normalni nemoci. Uz jsem psala, ze ten posledni den jsem byla trochu nevrla a ze je mi to dodnes strasne lito, ale uz jsem fakt nemohla. Konec okenka domaci osetrovatelske pece.
Dokud si sám (aspoň s chodítkem) nedojde na WC, tak domácí péče s tvým souhlasem ani náhodou. Tečka.
Přesně tak, to je naprostej základ
(a pozor - co jde dnes, nemusí jít zítra!)
Osobně bych přebalování dospělýho nedala, prostě ne. Já zvracela i při vynášení nočníku po dětech
S obdivem se skláním před každým, kdo to dá...
A skuhry skuhry!
Zkouším pořád ten přístroj na apnoe... ani náhodou jsem to ještě neměla celou noc. Právě jsem sepsala sáhodlouhej elaborát doktorce, kde jí detailně líčím všechny útrapy a moje mučednictví, chuděře malý... prostě long story short, já to asi nedám. I normálně mám velký problémy s usínáním, už léta, a tohle je jen další libůstka markýze de Sade (© Betty McD) a výmysl zpovykanejch elitářskejch doktůrků, jak nebohý barbuše ztížit zbytek života! ![]()
wendulka Díky. S tou RHB je to zřejmě jak říkáš. Tátu převezli ve čtvrtek dopoledne a v pátek ho zběžně viděl lékař. Doktor tvrdil, že za ním v pátek dopoledne byla rehabilitační a že snad chvíli chodil s chodítkem, táta tvrdil, že za ním nikdo nebyl. Z toho ovšem těžko soudit. Každopádně, dokud ho neuvidím "v akci" já sama, neberu jeho tvrzení o pohybových schopnostech vážně.
whiskas tak ja som pevne odhodlana, že budú mať opatrovateľku. Otec ju aj ma schválenú, na 2 hodiny denne, v rozhodnutí bolo, že je na dobu neurčitú. Takže ak sa niečo vážne zhorší, prvá cesta bude opatrovateľka.
Kokoska Já za toto okénko moc děkuji. Myslím, že to přesně vystihuje stav, který by nastal u nás. Už sleduji videa na youtube, jak pečovat ...
.
letfenixa ta tvoje máma to je taky případ. To ji pořád nedošlo, že máš vlastní rodinu a malé dítě?
Držím palce a přeji pevné odhodlání.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.