letfenixa Fajn, že máš rámcově jasno
, nebudeš případně zaskočena.
Stěžovací vlákno
barbucha Já tě chápu. Bylo mi taky blbě - přiznávám se bez mučení. Když si vzpomenu na praxi v nemocnici, mohla jsem si alespoň vzít roušku. Ale doma? A když jsem měla rukavice, máma divně koukala.
barbucha Musím se podívat, jak ten přístroj funguje. To je to vážně tak hrozný?
whiskas dost mi pomohlo, kdyz jsem si na internetu nasla, jak manipulovat s lezicim clovekem, jak ho pretocit na bok a tak.
Kokoska To právě projíždím, určitě to pomůže.
whiskas no, prala bych ti, at to nemusis potrebovat.
Neni to hrozný. Jen to je spíš pro lidi, co lehnou, položej hlavu na polštář a v pikosekundě spěj. No já, kdo se i za normálních okolností hodinu převaluje, tu mu překáží cípek peřiny, tu zas blbě naklepanej polštář, přičemž mu hlavou kolujou všechny životní křivdy, to prostě nejsem ![]()
Kokoska Děkuju.
barbucha Aha, už chápu. Tak to bych testem prošla, jsem typ lehnu a spím (sambo mě za to nesnáší, neb on to má stejně, jako ty).
Samba naprosto chápu, ze stejnýho důvodu máme my oddělený ložnice. Kdo se má na to koukat, jak ten druhej zabere ještě než dořekne dobrou noc?!
barbucha
dobrý řešení. Mně zase vadí, jak si vzhledem k nespavosti začne nepředloženě číst/tedy svítit a stávám se nevrlou. Ovšem za vteřinu zase spím, takže cajk.
continuity vieš čo, ona je proste riaditeľka zemegule. ![]()
Zabila bych tě ![]()
barbucha Já tě chápu. Bylo mi taky blbě - přiznávám se bez mučení. Když si vzpomenu na praxi v nemocnici, mohla jsem si alespoň vzít roušku. Ale doma? A když jsem měla rukavice, máma divně koukala.
Bez rukavic nikdy nic! To je v tomhle naprostý základ. Na divný pohledy se vykašlete.
whiskas
Přesně tak, to je naprostej základ
(a pozor - co jde dnes, nemusí jít zítra!)
Ano, to platí při pokročilé demenci. V té počáteční fázi ještě naštěstí ne.
Osobně bych přebalování dospělýho nedala, prostě ne. Já zvracela i při vynášení nočníku po dětech
S obdivem se skláním před každým, kdo to dá...
Pro vlastního rodiče, když ho miluješ, to krátkodobě dáš, pokud s tebou spolupracuje a neváží víc než ty sám - mamku mi před těmi 10 roky dali po CMP sice rozchozenou z LDN, ovšem s klostritidou
. Asi tři týdny na to jsem volala sanitku znova, kde na to teprve v nemocnici přišli a převezli jí konečně tenkrát na infekční do Ústí.
Ale pravdou je, že teď s tou postcovidovou anosmií to bylo o dost "příjemnější" - ze smradů pořád po 9 měsících cítím jen savo proti plísním.
Ovšem když váží víc než ty a nespolupracuje, tak ani krátkodobě. Si vodděláš záda během dvou týdnů.
wendulka Díky. S tou RHB je to zřejmě jak říkáš. Tátu převezli ve čtvrtek dopoledne a v pátek ho zběžně viděl lékař. Doktor tvrdil, že za ním v pátek dopoledne byla rehabilitační a že snad chvíli chodil s chodítkem, táta tvrdil, že za ním nikdo nebyl. Z toho ovšem těžko soudit.
Přesně to jsem zažila i s mamkou na poslední LDN v srpnu, že mi to některý den nebyla schopná říct, to k tomu stavu taky bohužel patří
.
Při těch předcházejících rehabilitacích na jiných LDN ne, to jí hlava ještě fungovala.
Každopádně, dokud ho neuvidím "v akci" já sama, neberu jeho tvrzení o pohybových schopnostech vážně.
Správně
.
Ale pravdou je, že teď s tou postcovidovou anosmií to bylo o dost "příjemnější" - ze smradů pořád po 9 měsících cítím jen savo proti plísním.
Lehká odbočka - je zajímavý, jak s tím čichem... někdo necítí nic, nepozná ani chuť... někdo zase cítí jen smrad bez ohledu na skutečnost (kolegyně prakticky několikrát denně zvrací protože už nemůže vydržet ten věčnej kouř z ohně)... já se v tomhle ohledu pokládám za šťastlivce protože cítím jako předtím a chuť rozeznávám taky bez problémů (nevím jak bych mohla vařit). Zvláštní choroba, tenhle covid.
Jo, je to pošahaná choroba. Sestřička v Motole na jaře mi říkala, že o čich přišla taky až po druhém covidu jako já a vrátily se jí až po roce. Pak měla ještě třetí a dnes už má čich normální. Tak uvidím no. Já jsem ráda, že cítím aspoň nějaké vůně. Ty smrady mi popravdě nechybí. Jen je blbý, že se sama necítím. Když jsem necítila vůbec nic, to bylo strašný na hlavu psychicky.
Ale je třeba divný, že jak jsem bezprostředně po covidu cítila hezky Poison, no tak teď ho necítím prakticky vůbec![]()
. Zase už ovšem třeba cítím vůni jehličí, kterou jsem na jaře vůbec nepoznávala. Ten čich se regeneruje fakt zvláštně.
wendulka Jak to tady postupně čtu, vidím, že zvládnout se dá (musí) vše. Musila sis "užít". Klobouk dolů.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.