Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 08:32

whiskas 

Je mi tě moc líto, ale nenech se otcem vydírat, i když je to těžké.

Nerada to opakuji, samozřejmě zařídit vše můžeš, no i kdyby se ti to povedlo po těch Vánocích, homecare a terénní služba pořád není totéž co LDN a otec v jeho stavu skončí zanedlouho po návratu hospitalizovaný znovu. To není, že bych malovala čerta na zeď, nýbrž zkušenost no.

Offline barbucha blogger
35876 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 09:21
Reakce na whiskas:

Tak jste měly pravdu, včera jsem se nechala naivně uchlácholit. Dnes opět telefonáty a dotazy, kdy pro tátu přijedu a odvezu ho domů ... toto si vyslechla i máma.  Snažila jsem se mu vysvětlit, že nejsem schopná to zařídit za dva dny, tak prý o.k., ale prostě domů a hotovo. Pokud ho neodvezu, hodlá odjet sám. Už mám konečný seznam, co kde půjčit/koupit, kam zavolat pro homecare a terénní službu. Stejně to do Vánoc nemohu stihnout. Musím si vystěhovat kus bytu a někam to vše nacpat + samozřejmě místo pro mámu, aby mohla být s tátou. U nich zůstat nemohou. 

​Ty ses zbláznila! Všichni se tady shodnou že ani kdyby byli rodiče u nich doma, abys do toho nešla... a ty si je vezmeš dokonce k sobě!

Byla bych v klidu, jak píšeš pokud ho nestihneš odvézt, že pojede sám - no tak oukej taťko, odvez se sám a nezapomeň si taky všechno sám zařídit (půjčit, koupit, obstarat postel atd.)! Good luck!

(chápu že to myslíš dobře, ale nebuď za úplnýho votroka a nenech sebou tak mávat, prokristapána)

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 09:54

whiskas tedy...nezbývá než Ti držet palce a přát Ti, ať se nezhroutíš. když ses takhle rozhodla

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:40

whiskas

Taky si myslím že vzít rodiče k sobě není úplně šťastné rozhodnutí. Já tedy maminku u sebe měla, ale maminka byla úplně zlatá. Spolupracující a vůbec. A i tak to bylo strašně náročné a to byl manžel ve 100% podporující. 

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:42

whiskas 

Ale držím palce.

Online wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 11:19
Reakce na rysamona:

whiskas

Taky si myslím že vzít rodiče k sobě není úplně šťastné rozhodnutí. Já tedy maminku u sebe měla, ale maminka byla úplně zlatá. Spolupracující a vůbec. A i tak to bylo strašně náročné a to byl manžel ve 100% podporující. 

​Přesně tak. S nespolupracujícím a nedoléčeným pacientem si ji při nejlepší vůli nedovedu představit ani s homecare a terénní službou.

Offline Kokoska
34975 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 14:13

whiskas to teda hodne stesti a sily. Jestli tvuj partner remca uz ted, kdyz jsi obcas pryc, ale v podstate ma svuj klid, co bude, az si rodice nastehujes domu? Uz to sdileni vseho v byte s jednou koupelnou a wc je strasny, fakt jo. Soukromi jde do haje, porad mas nekoho za zadkem, a jestli je tatik takovy cislo, bude vam za chvili chtit sefovat. Ja tu mela nase skoro pul roku po tatove operaci a mamine lehke mrtvicce pred deseti lety, seslo se to najednou. S tatou jsem jezdila na rehabilitace, s mamou na logopedii, denne varit, domacnost samozrejme dvojnasobne vyzadujici peci. Praci jsem zvladala po vecerech a obcas jela z nakupu pres 2 sousedni vesnice, abych nebyla tak brzo doma. A to byli nasi jeste v sebeobsluze sobestacni, pustili je z nemocnice, az kdyz uz byli opravdu v poradku. U nas teda meli svuj pokoj s vlastnim prislusenstvim, ty fronty na wc jsem pak zazila u nich v byte a clovek by nerekl, jaky je to obcas nervak.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 15:33

whiskas moc mě mrzí, co musíš řešit, ale musím se přidat k předřečnicím - bude to peklo. Máma měla pomoc od červeného kříže, aby mohla na půlden do práce, ale stav táty se doma kvůli nedostatku péče (hlavně hydratace, on doma schválně nepil, ale i ty kapačky, které mu v nemocnici sem tam šoupli) zhoršil tak moc, že vyváděl nepopsatelné schválnosti (nemoc ovlivňovala činnost mozku) a když ho máma nechala odvézt definitivně, musela pak vyhodit nejen lůžkoviny, ale i postel. O tom, co jsme si všechno vyslechli, hlavně tedy máma, ani nemluvím

Předtím s babičkou máma zvládla svůj cíl, že babička umřela doma, ale ona měla 40 kilo i s postelí a myšlení zcela v pořádku. 

Strašně moc držím palce.

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 15:36

whiskas Je mi moc líto, co prožíváš. Držím pěsti, ať máš dost síly....

A hádejte, kam máme letenky…

Offline Makara
3649 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 15:42

Garfie au...

Offline Kokoska
34975 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 15:57

Garfie uf! Vy si umíte vybrat. Dá se to nějak změnit?

Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 16:03

Garfie myslela jsem na vás, ale pamatovala si (asi blbě), že Melbourne.

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 16:12

Kokoska No zkoušíme...my jsme to s tou naší chřipkou úplně zazdili, zjistila jsem to, až když nám napsali, že znovuotevřeli letiště.

continuity Bohužel, letíme přímo do Cairns.

Offline Tabea
8124 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 16:38

continuity Melbourne jsem do toho zatáhla já s tou kolegyní, co místo AUS zabookovala USA. 
GarfieJinej Cairns by se teď hodil... 

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 16:46

Tabea No to ti řeknu, zlatý Niš!!!

Zatím se nám nepodařilo spojit se s leteckou společností, zkusíme to ráno. Podle oficiálních stránek se ale všechno pomalu otevírá, takže si myslím, že nás pošlou do háje. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 17:33

Garfieteď přemýšlím, jestli je ten Niš nebo ta Niš

Myslela bych si, že ta, ale neumím to vysvětlit

Každopádně držím palce, ať se vám prázdniny vydaří, ať už to bude kdekoli! 

Offline Kokoska
34975 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 18:50

Garfie tak držím palce, ať to dopadne co nejlíp!

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 20. prosince 2023 00:32

Mohučanka Já to psala v jednu ráno!!!  Ale když se zamyslím teď ráno, tak nevím...:-)

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 20. prosince 2023 07:49

Candance Děkuju.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 20. prosince 2023 07:59

letfenixa viktorka_od splavu  continuity 

Jenže, co mám tedy dělat? Táta evidentně nepopustí (já ho tedy chápu, nikdo nechce být v nemocnici a navíc mi tvrdí, že s ním stejně nic nedělají a že "ležet" může i doma).

Partnerovi vývoj netajím a má stejný názor jako vy tady a nechápe, jak to chci zvládnout.

Znamenalo by to, že bych většinu času musela být s našima, protože máma by to sama nezvládla - tedy pokud se táta nějak významně nezlepší, což mi zatím nepředvedl. 

A proč ke mně? Protože jejich byt je prostě pro následnou péči, z mého pohledu, nepoužitelný. I ulička na WC je zatarasena nesmyslnými krámy - tedy nevhodná např. pro chodítko (X krát jsem našim říkala, že je to děs a že by bylo dobré řadu věcí vyházet, ale ne, prý je to v pohodě a mám se starat o sebe a teď jsme na to dojeli ). Navíc mají v bytě schody a koupelna taky není právě ve vhodném stavu. Veškeré úpravy v minulosti odmítali .