Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 16:01

Kokoskajá celoživotně pracuji 9-17.30 takže chodím domu po půl sedmé. Codid to změnil na možnost Home-Office. 

Prostě jsme to nějak zpytlikovali, muž se musel vic snažit, zas já vydělávám vic. Ale neumím si představit, že by mi někdo kladl tyhle dotazy, jestli to muž nebo děti zvládly. 

Prostě ty peníze nepadají z nebe a ne každá práce se dá dělat od 7-16 pět minut od baráku. 

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 16:17

continuity kokoska ale psala o opacne konstelaci, kdy je cely dny pryc muz a jeste to dal posiluje to tradicni rozdeleni roli.

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 16:58

Karja tak to je dobrý, představovala jsem si něco mezi 7-8 večer.

continuity ok, tak jsi zas třeba ráno stihla vypravit děti do školy? Pokud se rodiče prostřídají, jde to, ale z toho Karji popisu jsem měla dojem, že chlap ráno vypadne v 6 a vrátí se večer taky pozdě. A taky jsem se neptala, jestli to zvládají, ale jestli jim to nevadí - ve smyslu že by rodina tatínka viděla chvilku večer.

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:01

Lilly_Kujaký je v tom rozdíl, který rodič není doma? Pokud budeme mluvit o rovnoprávnosti, nemelo by to přece hrát žádnou roli?

Já jenom rozporuji to, že ptát se tyto wtf dotazy na uspořádání soužití jiných lidí je mimo, je zcela na nich, aby si to domluvili. 

Společensky se má tlačit na to, aby otcové mohli zůstavat s dětma doma a aby ženy, pokud podají stejny výkon, měly stejný plat. Jak konkrétně si to která rodina uspořádá a jakých z nabízených možností využije, je její věc. 

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:04

Kokoska tak můj muž delal dvanactky, každý druhý víkend jsme ho neviděly. Ve školce to ještě šlo, protože si děti nechal doma, když byl doma sám. Ale ve škole to byl už mazec. Lidi,co dělají dlouhej krátkej, jezdy na tyden a pod, je hodně a nejsou kvůli tomu horšími rodiči. 

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:08

Obdivujem vás všetkých s riadnou prac.dobou. my máme prítomnosť na pracovisku 7,30-13,15. Bývam teda ohucana, s vycerpanymi hlasivkami, dlhšie si to neviem predstaviť. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:09

Jos muž pracuje z vlastního rozhodnutí 9 až 17, doma je v půl šesté. Ale hlavně zastane kompletně ráno. Udělá snídani, obleče děti, odvede do školky. Já akorát kontroluju čistotu a bundy odpovídající počasí To je obrovská pomoc i teď, když jsem doma, natož potom. Prostě vždycky musí jeden vzít ráno a druhý večer. Akorát když nás vidím, jak tu v sedm ráno chodíme jako zombie, tak nikdy nikdo z nás nebude chodit na půl sedmou do práce, takže pak ten, co má na starosti odpoledne, si bude muset zkrátit úvazek. Ale ono je to na pár let, ve třetí, čtvrté třídě už některé ty přesuny děti zvládnou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:12

letfenixa tvůj muž jezdí na týden pryč, ne? To jseš skoro jako samoživitelka.

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:13

continuity

rozdil je v tom ten, ze ty popisujes dnes porad jeste spis vyjimku, opacne to je spis pravidlo.

ja ti celkem fandim, jak to mas zarizeny, mam to v podstate podobne i kdyz bez deti, ale neni to bezny usporadani.

daleko beznejsi je, ze muzi prevazne zajistuji finance a doma se moc nevyskytuji. u nas v praci znam experty, co jezdi do prace, i kdyz by mohli delat home office.

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:13

Evaeva Áno. Akurát že táto prac.doba je plný úväzok. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:15

letfenixa ano, to mají všichni učitelé, ne? 20h učí a 20h na přípravu. Já teda obdivuju každého dobrého učitele, takže za mně je to v pořádku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:17

Lilly_Ku naší rodině rozhodně víc vyhovuje, když muž přijde po práci plný trpělivosti na děti než když byl na HO. Ale jiná situace by byla, kdyby si nechtěl brát HO třeba k nemocným dětem, když já musím do práce.

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:23

Evaeva ja vim, ze v generaci dnesnich tricatniku uz ty usporadani jsou mnohem ruznorodejsi, coz je super :)

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:25
Reakce na Lilly_Ku:

u nas v praci znam experty, co jezdi do prace, i kdyz by mohli delat home office.

​tvoje kolegy experty samozřejmě neznám, ale napadá mě hned na první dobrou několik důvodů. A sama za bežné konstelace taky radši jedu do práce, než být na HO.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:26
Reakce na continuity:

Lilly_Kujaký je v tom rozdíl, který rodič není doma? Pokud budeme mluvit o rovnoprávnosti, nemelo by to přece hrát žádnou roli?

Já jenom rozporuji to, že ptát se tyto wtf dotazy na uspořádání soužití jiných lidí je mimo, je zcela na nich, aby si to domluvili. 

Společensky se má tlačit na to, aby otcové mohli zůstavat s dětma doma a aby ženy, pokud podají stejny výkon, měly stejný plat. Jak konkrétně si to která rodina uspořádá a jakých z nabízených možností využije, je její věc. 

​tohle klidne hned podepíšu.

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:31

Malenge ja taky, jezdim do prace dobrovolne kazdej den, protoze potrebuju osobni kontakt s lidma, mohla bych mit full HO ale nevyhovuje mi to. vyuzivam akorat moznost prace ze zahranici, to je super.

tech duvodu jezdit do prace je urcite hodne a ruznych. ten fenomen zasivani se v praci ale existuje taky.

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:31

continuity no nejsou horsimi rodici, to jsem nikde ani nenaznacovala. Jen to ma ta rodina slozitejsi.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:39

Lilly_Ku pokud se zasivaji před rodinou a svým zapojením do rodinného fungování, tak chudaci jejich protějšky a děti. To je fakt smutne.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:40
Reakce na Jos:

Jedina sance je poridit si dalsi dite , ale stejne vzdycky nejake je to posledni. 

​No, tak používáš-li řešení dítětem dostatečně dlouho, tak pak může to nejstarší ditě převzít vyzvedávání nejmladšího dítěte a jseš v pohodě ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:42