Karja proc ne, vzdyt jsem psala, at si to kazdy zaridi, jak mu vyhovuje. Slozitejsi to vidim v tom, kdyz je treba nutny, aby se v jeden moment angazovali oba, napr. jeden zustal s jednim ditetem, kdyz druhy musi nekam s tim druhym, nebo kdyz ten doma onemocni, musi se zdrzet v praci apod. Kdyz jsou k dispozici babicky nebo nekdo ochotny zaskocit, urcite to jde i tak.
Stěžovací vlákno
Kokoska Jojo, ono se hlavně naučíš fungovat úplně jinak asi
žluťásek nekde muze to stridani mezi dverma byt dokonce velka vyhoda ![]()
Keď som bola na ZŠ a SŠ otec chodil na týždňovky, neskôr aj na dlhšie preč. Bol dosť mimo domu, ako dieťa som veľmi nepoznala to, že prídem zo školy domov a večer strávim s obomi rodičmi. Ale mame pomohli jej rodičia, bývali sme s nimi. Neviem, ako to vnímala ona. Ale keď bol otec doma, venoval sa nám.
Tak HO může mít výhodu v tom ušetřeném času na dojíždění, prostě že ten co pracuje ten den doma, může děti odvést na kroužky/vyzvednout v institucích, zase nemají HO jen otcové mimin a batolat, ale i dětí školkou a školou povinných.
Ja jsem z těch, co si ten svůj fulltime představit neumí, s dojezdem vlakem je to odchod z domu v 6:45 a návrat v 18:45, doufám, ze půjde částečný HO, i když představa, jsk to pytlikuju po nocích nebo o víkendu....ale fakt tu stal ten dům půlku, co byt v Praze ![]()
Karja asi se dá zvyknout, ale touhle cestou asi jít nechci
Děti si taky zvykly, že vstávají v sedm, ale někdy je to boj, neumím si představit je tahat z postele v šest. V naší rodině je to fakt boj, jak ani jeden člen není skřivan. Ale uvidíme, co mimino, možná nás naučí zatím z kluků vstává nejdřív.
Potrefenáhusa a to se vyplatí ![]()
Karja to psal už v blahé paměti Plzák, že víkendová manželství fungují často až překvapivě dobře. Manželé nemají čas si moc jít na nervy a než by se stihli pohádat kvůli blbine, už se ten druhý loučí u dveří. ![]()
Je fakt, že když muž začal delat denni a ještě zůstal na HO během covidu, zvykala jsem si dost těžce, i když mi nosil do schůzek kafe. Jako já mu to přeji, ale po těch volných večerech se mi občas stýská. Teď to teda vyvažují ty dva měsíce v roce mimo domova. S většina dětma to není úplně blbý, jen se nikdo během té doby nesmí přizabít. ![]()
Evaeva mám dojem, ze manžel Potrefenáhusa to ma do práce par minut a je v ni spokojen...
Karja takže je 4 dny pryč a tři doma? A z toho jsou dva víkend? Samé otázky
Asi to má něco do sebe. Mně se hrozně příčí nechávat děti ve školce moc dlouho, když je to zase tolik nebere, ale to v jednom zaměstnaném rodiči nedáš vodit je i vyzvedávat, aby to nebylo od 7 do 17 ve školce.
Makara já vím.
continuity máš pravdu, že s většími dětmi, u kterých už neřešíš vyzvedávání, ti ten víkendový nebo jinak vzdálený manžel přináší určité benefity![]()
Tak ja do statistiky pridam, ze my mame dva plne uvazky. A muz hodne prescasu. Ja se na rodicaku strasne bala, jak to budu zvladat, kdyz se mi k domacnosti a diteti prida jeste prace (to jsem jeste planovala flexibilni na par hodin denne, abych se zvladla jeste dat poradne fyzicky dohromady, ale kvuli hypotece mam nakonec hpp na plny). Muz je totiz dost workoholik, za mesic klidne da i tyden prescasu, takze jak jsem byla doma, na nic ani nesahl. A tak jsem strasne mile prekvapena, jak nam to ted funguje.
Ve vodeni do skolky a vyzvedavani se stridame. Jeden rano, druhy odpoledne. Rano vstavame spolecne, ja obleknu malou, dame si kafe, vyrazime spolecne z domu a u metra se rozdelime. Vetsinou ja vodim rano. Po praci se v klidku vracim domu, oni uz byvaji doma. Protoze muz ma moznost pracovat na HO, kdyz zrovna neni na stavbe/urade/u investora, staci mu k tomu notebook, tak vetsinu absenci ve skolce resi on. On i bezel do skolky, kdyz mi volali, ze mala blinkala. Nekdy si ji bere v patek ze skolky po obede, aby s ni byl odpoledne. Faktem ale je, ze ani jeden z nas nema predepsanou pracovni dobu, oba musime jen splnit ukoly a je jedno, jak si to behem tydne poskladame. Jsme ale na vsechno sami, nemame tu zadne prarodice, kteri by nam pomohli.
Stejne tak se chopil casti domacich praci, ja teda porad delam vic jak pulku, ale i to je velky krok.
Makara par minut pěšky! (Ale našel ji až po několika letech, predtim taky denně dojížděl)
no jsem na ti zvědavá...(moc ne)
Nechápu, jak se můžete v klidu vypravovat všichni, u nás jsou společné výpravy celé rodiny zdrojem velkého stresu.
Potrefenáhusa a ty bys nenašla práci poblíž?
Evaeva Jo, myslíš ten můj kámoš? Jo, jezdí pondělí ráno a přijíždí ve čtvrtek pozdě vecer. Má tři dny volno. Ja myslím, že ta jeho žena nedělala plný úvazek dřív a teď ty děti chodí do školy i ze školy samy už.
Karja jo, když chodí děti sami, je to o něčem jiném zase.
Ale kdyby měl volno třeba neděle až úterý, tak by mohl ty dva dny plně obstarat děti (a ještě si užít volné dopoledne třeba) a žena by odpracovala větší část práce. To mi zní skoro ideálně, mít třeba jeden den v týdnu volno celá rodina a jeden den mít volno, ale děti ve školce ![]()
Evaeva No jo no, ale to už asi úplně nejde...a věřím, že pak lidi chtějí mít spíš ty volne víkendy celé, aby mohli něco podniknout, jet někam s dětma, zajít si večer ven a tak. A on fakt tráví čas s dětmi velmi intenzivně, ze dvou pracovních dnů by je viděl dvě odpoledne nebo večery po skole. Já teď jak už pracuju full time, mně by to vadilo mít volno a děti ve školce, už mi stačí urvat hodinka dvě týdne pro sebe, na nějakou vycházku nebo kavu a pak už jsem radši s dětma, už je to takovej vzácnější čas. A věřím, že kdyby tolik nervaly, tak tu hodinku ani mít nemusím;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.