Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online letfenixa
10882 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:46

Evaeva neviem ako v ČR, ale na Slovensku musí riaditeľ presne stanoviť dobu prítomnosti na pracovisku a dobu práce na doma. Takže na niektorych školách platí ešte staré,  že oducim a idem domov, inde 7,30-15,30.

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:55

DruI To je pravda, ale to jsem tu strategii evidentne uz davno propasla

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:58
Reakce na Kokoska:

continuity no nejsou horsimi rodici, to jsem nikde ani nenaznacovala. Jen to ma ta rodina slozitejsi.

​Upřímně, ani to nepovažuji za složitější. Ten směnný provoz má mnoho výhod a zrovna ta flexibilita a dva plné úvazky, které si tady většina se skolkovyma dětma neumí představit, byly úplně v pohodě. 

Možná právě tohle uspořádání vyžaduje víc kreativity a flexibility bez ohledu na to ostatní, takže to vlastně šlo líp.

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 17:58
Reakce na DruI:

​No, tak používáš-li řešení dítětem dostatečně dlouho, tak pak může to nejstarší ditě převzít vyzvedávání nejmladšího dítěte a jseš v pohodě ;o)

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 18:05

continuity nemusis me presvedcovat, snad at si to kazdy zaridi po svem. 

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 18:09

MalengeMuz by taky mohl byt na home-office, ale jezdi radeji do kanclu, kde je sam. Nenazyvala bych to zasivani. Doma by mu kazdou chvili nejake dite vtrhlo do pokoje, a i pres zavrene dvere deti dokazi udelat takovy hluk, ze se neda soustredit na praci. Na jeho miste bych taky preferovala kancelar ;-)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 18:23

continuity myslis, ze vacsina matiek tu (so skolkovymi detmi) ma ciastocny uvazok?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2024 18:25

ziginka taky by ti ale mohl tvrdit, že si HO v žádném případě nevezme ani když ty musíš k doktorovi třeba. To by pak bylo to zašívání. Tohle je akorát jeho strategie přežitíS tím soustředěním to má každý jinak, můj muž se v tom domácím hluku soustředit taky úplně nedokáže, já ano. Čekala bych to spíš opačně, v práci se někteří kolegové uměli odpojit tak, že absolutně nevnímali okolí.

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 18:35

Mrakoplasjá nevím kolik, občas to tady čtu nebo že by to nešlo bez alespoň částečného HO

On tomu dost pomohl COVID, předtím se běžně chodilo do práce na 5dni v týdnu a HO byl benefit, o kterém se složité vyjednávalo. Dostala jsem ho akorát ve chvíli, když jsem šéfovi vysvětlila, že buď OCR nebo HO. 

Já jsem teda vážně ráda, že je ta doba pryč, ale bez muže na směnách bychom to s mým 40 minutovým dojížděním vůbec nedavali. To je podstata toho sdělení. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 18:36

A ja sa stazujem na seba. Nechcela som ist na pnku, tak som si zobrala HO, ze porobim najnutnejsie a v medzicase aj trocha pospim. No zaklapla som pocitac uplne hotova o pol 4, zrovna dnes sa mi tam navalala robota na tyzden . Blba som. Ale aspon som tu nemala deti, takze vlastne pohoda

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 18:42

continuity ja to chapem, ze u niektorych by to z roznych dovodov neslo a ze u vas vdaka zmenam ano, len ma zaujalo  dva plné úvazky, které si tady většina se skolkovyma dětma neumí představit. Ja som myslela, ze vacsina ma plne uvazky ale uznavam, ze statistiku nemam a aj pamat mi dost zle sluzi

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 18:45
Reakce na Lilly_Ku:

continuity

rozdil je v tom ten, ze ty popisujes dnes porad jeste spis vyjimku, opacne to je spis pravidlo.

ja ti celkem fandim, jak to mas zarizeny, mam to v podstate podobne i kdyz bez deti, ale neni to bezny usporadani.

daleko beznejsi je, ze muzi prevazne zajistuji finance a doma se moc nevyskytuji. u nas v praci znam experty, co jezdi do prace, i kdyz by mohli delat home office.

​PProblem se těmito dotazy je, že pokud se tak ptáme: a co na to manželka? žádná síla nezabrání se lidem ptát: a co na to manzel a vopruz je to veliký. 

Jinak v něm okolí není ta rovnoměrná péče o děti nijak extra výjimečná, třeba proto, že ona je lékařka na JIPu, sestra na urgentu nebo manažerka zastoupení zahraniční firmy (2x), jen co mě takto napadlo z hlavy. A to neni žádná super výběrová progresivní bublina. Lidi, co se znají ze skauta. 

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 18:46

Lilly_Ku já radši jezdím do práce, než být doma na home office. I když mám děti na krku víceméně sama.

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 18:55

Tabea ja po korone home office naprosto nedavam a mam fakt jen v nejvyssi nouzi. v praci to je super, fajn lidi, dobry kafe, jsem tam za pul hodky na kole.. ideal.

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 18:57

continuity fakt nevím, proč se na tom dotazu pořád tak točíš.

Blbě jsem pochopila Karji sdělení, můj výklad byl "chlap je od rána do večera pryč a vyhovuje mu to". Opakuju, že jsem to špatně pochopila. Tak na to "vyhovuje to chlapovi" jsem reagovala "vyhovuje to i manželce a dětem?" Nevím, co je na tom nekorektního, wtf a vůbec příšerného, Karja mi to vysvětila a dobrý.

Aby se člověk bál na něco zeptat.

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 18:58

Lilly_Ku Jo, taky bych se těžko jinak vykopala každý den se projet na kole. Kolo neberu jen pokud ráno strašně leje nebo leží vrstva sněhu/ledu.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 19:02

Kokoska Kokoska continuity No složitější, kamarád začal jezdit na 4 dny do zahraničí a jako idylka doma. Děti už teda mají na prvním stupni ZŠ, ale začal když byla holčička ve školce. Jenže to je furt s manželkou za ručičku, s dětma fakt celej víkend, prostojí s nimi na hřišti celé odpoledne, říká že jedine negativum té práce je to, že na to nepřišel dřív:D:D. Prostě ono je to vždycky něco za něco....za to, že teda se nikam nehnu, když je ten druhý pryč, nevyzvedne děti, ale když dá víkend full time a ještě nadsenej, že se na ně těší a ještě si vylepší významne rodinný rozpočet. 

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 19:03

Kokoskajá odpovídám teď Lilly_Ku  protože ona k tomu dala nějaké další argumenty . Mně diskutovat různá uspořádání baví, takže se tady asi ještě chvíli zdržím. 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 19:04

Kokoska já jsem to pochopila stejně a pochopila jsem plně i tvou reakci. Vyřešit to dvěma směnami doma je super, co se vykrytí péče o dítě týče. Ale když je syn nemocný a děláme to tak týden, jsem z toho úplně zchvácená. Jen se vyměňujeme v chodbě a nemáme žádný čas spolu.

Takže jak bylo řečeno, kéž by si to každá rodina mohla zařídit ku svojí spokojenosti. 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 19:07

Evaeva Kamoska taky byla takhle marná na vstávání, to furt bylo ,,eee byla jsem v 7 rano na krvi, jsem úplně hotová,, děti ji spaly do 9,my jsme z nich kolikrát měli srandu z těch medvedu, tam jsem na ni byla zvědavá, jak to budou dělat. Hele v práci ji dali služební auto, pěknou pozici, další sociální jistoty a jak se jim vstává najednou v 6, dva roky je učitelka upozorňovala, že chodí pozdě do školky a teď jsou tam první. Za půl roku ani slovo na to vstávání:D. Asi se všechno dá překonat:D