Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 22:22

Kokoska Hele umíš si to představit, jako ženská takhle pendlovat ještě s dětma? Já teda vůbec. 

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 22:23

Karja ja taky ne, ale ja jsem stara struktura. Prej ted mame rovnopravnost a nemusi se podporovat to klasicke genderove nastaveni

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 22:29

Kokoska Jo takhle, že by děti zustaly doma s mužem:-D. No jasně.-D

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 22:33

Karja no jo, podle toho tveho znameho, prece! 3 volne vecery!

Ale ja bych to asi s malyma detma stejne nedala, bylo by mi smutno.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 22:40

Kokoska Já taky ne:-D.

Online Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 22:46

Kokoska Karja tak pozor, to už jsem navrhla a byla jsem narcena, ze bych pak určitě jenom posadila v Praze děti do vlaku s cedulkou na krku, kde maj vystoupit

Online Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 22:52

Gatita mne je společný spaní sourozenců zatim celkem záhadou, naše děti proste spolu nespěj, strašně se rušej, pořád navzájem buděj ....

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 00:06
Reakce na Gatita:

​ Nam tu deti doslova skacou po hlave jeste ted a nemyslim, ze do 22h odpadnou. No stezuji si tu na to pravidelne a nevim, co s tim. Pritom vstavaji rano do skoly a do skolky v 7 a nejsou vubec unaveni! Moje jedine vyziti je parfumanie, film jsem nevidela ani nepamatuju a o knizkach ani nemluvim

​Nám teda neskáčou, normálně si hrají, kreslí, ale před desátou neusnou. Viktora přitom pravidelně slyším jít ráno do obýváku v 5:40 a Ríša spí do budíku v 6:45, ale někdy vstane dřív a jde za Viktorem. Nechápu to. Vždycky, když čtu o dětech, které v sedm, osm jsou už v posteli, představím si ty naše, jak o půl třetí vstávají.

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 00:10

Achjo, dalo se to čekat, ale mrzí mě to. Ta letadla sem patří, budou mi chybět.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 00:31

My taky chodili spát po večerníčku. A když tady tak sleduju toho svého vzbouřence, co furt ještě nespí, tak bych fakt chtěla vědět jak to naši dělali, že jsme se nechali uspávat takhle brzy.

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 03:09
Reakce na Kan:

​A co na to manžel?

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 07:14

DruIjá ti to přesně řeknu. Nás zahnali do postele v osm a já, sova, jsem kolikrát ještě v půl jedenácté chodila po bytě,že nemůžu spát (to jsem byla někde na základě, 4-5 třída) Všude tma a všichni spali. Když jsem se to pokoušela řešit, tak se řešilo, že jsem přetížená a vynervovana, protože v tý době bylo.normalni zalehnout v deset a to i dospělí.  

Zároveň nás máma budila před půl sedmou, abychom v sedm, kdy odcházela byli vypravené do školy vzdálené 10 minut pěšky. 

No co ti budu říkat, nejenom, že dětem dovoluji jít spát po desáté, ale zároveň nechodím spát, když vím, že nemůžou usnout. 

Vlastně jsem oroboemymse spánkem přestala mít až na vysoké škole, když jsem mohla chodit spát podle sebe. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 30. ledna 2024 07:24

DruI syn i dcera chodili spát v osm, zalehli a spali. Dobrovolně a rádi.  Ráno jsem je budila v půl sedmé a nechtělo se jím. Ale my jsme celkově rodina spacu, o víkendu před desátou vyleze akorát zvěř,  já o víkendu spím poctivý dvanáctky. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 07:44

continuity Tak ve čtvrté třídě už jsme měli večerku posunutou až na devátou :o) já si právě nepamatuju ani že bych měla problém s usínáním (pokud mě zrovna nepřepadly existenciální pochybnosti o tom, co bude až nebude vesmír).

Raduza U nás doma jsem asi jediný spáč já. Když mě děti o víkendu výjimečně nechají spát až do devíti, tak slavím ;o)

Já mám vlastně největší problém s tím, že je nedokážu synchronizovat. Dcera měla tyhlety nespací úlety taky, ale jak byla jenom jedna, tak jsem mohla spát s ní přes den a nějak se to seklepalo, kdežto syna furt musím budit a přesouvat podle dceřina programu a to je dost na prd.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 08:12

Pinot Noir já se děsím toho, co tam místo letiště bude. Další obří sídliště, předpokládám. Doufám, že radnice si nenechá na...t na hlavu jako u nás a bude myslet na občanskou vybavenost. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 08:14

continuity rodicia nas tiez takto zahnali o osmej ale isli pozerat telku. Pamatam si ako sme v letnych mesiacoch nestastne pozerali z okna na to, ako sa ostatne deti este vonku hraju a spat sa nam vobec nechcelo. Bolo to na zakladnej skole. 

Online barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 08:18
Reakce na Kokoska:

continuity fakt nevím, proč se na tom dotazu pořád tak točíš.

Blbě jsem pochopila Karji sdělení, můj výklad byl "chlap je od rána do večera pryč a vyhovuje mu to". Opakuju, že jsem to špatně pochopila. Tak na to "vyhovuje to chlapovi" jsem reagovala "vyhovuje to i manželce a dětem?" Nevím, co je na tom nekorektního, wtf a vůbec příšerného, Karja mi to vysvětila a dobrý.

Aby se člověk bál na něco zeptat.

​(dočítám pozdě)

Nerozčiluj se, mně tyhle dotazy taky lezou na nervy. Ještě je to většinou takovým tónem "a to ti to manžel/ka dovolí?"

Nikdy jsem nechápala, co je na tom špatnýho, že je jeden z manželů třeba často pracovně pryč, není doma každej den a nemůže denně vyzvedávat haranty ze školky, případně jim každej večer číst pohádku. V tom naprosto souhlasím s continuity , že peníze nerostou na stromech - a navíc se taky může stát, že dotyčnýho ta práce, ó hrůzo, dokonce i baví!

Ale záleží asi i na uspořádání původní rodiny, my byli zvyklí že otec nebyl doma třeba půl roku (zaplaťpámbu ) a já svýho času odjela na týden dva a taky jsem v tom neviděla nic divnýho, natož škodlivýho. Prostě stará se ten, kdo může... a pokud se mu to nelíbí, může si najít někoho jinýho, kdo bude doma trčet 24/7. Good luck.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2024 08:27

barbucha moje děti jsou třeba hodně smutné (čti řvou jak blázen), když tatínek není večer doma. Matka u nás slouží jen k pokrytí toho nudného času, kdy otec musí pracovat

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 08:28

Mrakoplas continuity to je přesné, já se bála tmy, dvě hodiny jsem se v posteli užírala strachem, že mám pod postelí obludu, potila se pod peřinou, protože jsem se bála vystrčit kousek těla ven, pak se mi začalo chtít čůrat, hodinu jsem se přemlouvala jít na záchod a vždycky s tím čekala, až někoho uslyším v té části domu (byl to veliký barák)... Samozřejmě jsou rodiče přesvědčeni, že "vy jste chodili spát po večerníčku a žádné takové ponocování nebylo". 

Online barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 08:35

Evaeva 

My jsme byli smutný, když otec doma byl anžto nastoloval pořádky, na který jsme nebyli zvyklí (ani zvědaví)