Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 07. února 2024 23:53

Torrah S těma tůjema jsi mi připomněla vtipnou historku. Jsme řadovka, z každé strany máme sousedy. Na jednu stranu ze přistěhoval nový soused (přátelíme se) a on vysekal celou zahradu, ale brutálně, dokonce tak, že prakticky odkryl naši zahradní besídku, která byla utopená v zeleni...byly tam všude vzrostlé stromy, teď je tam jen tráva, nenechal ani jediný strom nebo keř. No jak říkáš, koukáme jim do talíře a oni nám.

Mezi sousedy č.2 máme právě tůje, ale už jsou hrozně staré, opadávají a navíc zabírají asi dva metry na šířku, což na naší malé zahradě je docela problém. Už dlouhodobě mám v plánu je vykácet a plot osadit znovu něčím víc členitým....a když jsem to řekla tomu sousedovi č.1 tak začal protestovat, že teď koukají do zeleně (=k nám, protože sami si zeleň vykáceli) a já je o to připravím!

Offline Catherinne
10852 příspěvků moje polička 07. února 2024 23:55

Pinot Noir už jsem v posteli, obhlídnu to ráno

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 08. února 2024 06:08

Garfie tuje jsme teda nemilosrdně vzali taky, ale jinak to kácení vůbec nechapu, tady v jednom domku měli nadhernej obrovskej šeřík, pod nim lavičku a velkou třešeň, noví majitele to pokáceli okamžitě, udělali hnusnej betonovej plot, zahradu zasypali sterkem a pořídili plastovej bazen...

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 08. února 2024 07:48

Potrefenáhusa To máme stejný sousedy, oni jsou jinak fajn, ale tohle mě fakt až fyzicky bolí. Pokáceli i strom před domem, že jim bude stínit, ten strom byl asi 10 metrů od domu, v úhlu, kdy jim tam nestínil nikdy! 

Offline baltik
4985 příspěvků moje polička 08. února 2024 08:33

Potrefenáhusa nasi sousedi to same, pokaceli velky strom za domem a ted tam maji moc slunce a stavi tam takovy ten stan v lete; vykaceli vino, co bylo kolem plotu, takze jsme si tam museli dat na plot tu zelenou tkaninu, abychom k nim nevideli atd.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 08. února 2024 08:47

Dům s takovou zahradou jsme koupili. Na celé zahradě byla jedna gingko biloba, kterou člověk neviděl, dokud do ní nenarazil. Pak tedy kolem plotu nasazení habr, aby ten dům byli schopni prodat. Habr stojí, gingko jsme vytrhli jako plevel. A mezitím sázíme a sázíme

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 08. února 2024 09:02

Já tedy musím přiznat, že pokud soused není debil, tak mi vůbec nevadí, že k nám vidí. Se sousedy se nijak zvlášť nekamarádíme, občas si vyměníme nějaké plody zahrady, sem tam nám podají letadlo, které k nim kluci hodí, slušně se zdravíme, ale to je tak všechno. A kupodivu ani jeden z nás nemá potřebu stavět (a sázet) mezi nás hradby "hlavně aby k nám proboha nekoukali". 

Neobhajuju kácení stromů (i když si umím představit, že někdy ty stromy a keře fakt dělají problém, který zvenčí není vidět), ale vždycky mě překvapí ta touha uzavřít se ze všech stran. Já to mám naopak: Jen ať čuměj'! (vtip)

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 08. února 2024 09:07

Pinot Noir tak ja mela sousedy tak blizko, ze pri podavani letadylka nemuseli vstavat od kaficka na terase, tam uz je to vylozene o tom, jak blizko ve svym osobnim prostoru sneses cizi lidi. ze k nam cumeli z protejsiho panelaku mi bylo uplne fuk

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 08. února 2024 09:11

Garfie tak to je výborný teda :). Mně to vadí proto, že sousedi mají zahradu asi o půl metru výš než my (nechápu jak je to možný, ale je to tak), takže když teď soused chodí po zahradě, je od půl pasu nahoře nad těma tújema a protože jsme v řadové zástavbě (ne řadové domky, ale jeden dům vedle druhého), navazující na sebe, je to opravdu nepříjemné, není tam žádné soukromí. Fakt jsem zvědavá, jestli ty ořezané túje obrostou, jak sliboval. Obávám se, že to hned tak nebude.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 08. února 2024 09:17

Pinot Noir mne to u nás taky neva,ale verim, ze v řadový zástavbě není příjemný pit kafe vedle  sousedů z obou stran 2 metry 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2024 09:20

Pinot Noir já to pořád říkám, že na zahradě má člověk míň soukromí než v těch panelácích Čumění sousedů by mi nevadilo, víc mi vadí ty hradby tůjí, ale stromů bych litovala.

Ale vtipná poznámka, na škole nám říkali, že ve vesnici mají být ty uliční ploty průhledné a nižší, že je to paradoxně bezpečnější, protože se ti sousedi vlastně hlídají navzájem. Prostě si musíš všimnout, že soused odjel na dovolenou nebo jestli se nevrací nějaké dítě od autobusu a za ním jde někdo cizí. Za dvoumetrovou betonovou zeď nikdo nevidí.

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 08. února 2024 09:20

viktorka_od splavu se aspoň nemuseli zvedat od stolu

Torrah myslím, že obrostou v pohodě, ale úplně hned to nebude.

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 08. února 2024 09:30

Evaeva Ale uliční ploty takové i bývají, ne? :-) I když vlastně máš pravdu, že u novostaveb to nebývá pravidlo, ale staré domy to tam mají vždycky. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2024 09:34

Garfie no právě, ty staré bývají takové. I když třeba na chalupě máme dvoumetrovou dřevěnou "hradbu" od vždycky a naopak ty nízké plaňkové k sousedům. Ale ty satelity mívají ty vysoké zdi a ještě automatické brány, takže vůbec nevíš.

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 08. února 2024 09:52

Jsem si tady u těch stesků vzpomněla na souseda (teda bydlel pod náma), kterej neváhal na štědrej den přijít a bušit mi do dveří, že já naklepávám řízky když von chce spát! (zhruba ve dvě odpoledne to bylo) Aktuálně teda buší už leda tak na brány do pekla, zaplaťpámbu.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 08. února 2024 10:00

Pinot Noir my máme živý plot jen směrem na ulici, jsme rohová parcela. K sousedum nic, a ani oni k těm dalším. Ty pozemky jsou dlouhé, úzké nudle, takže takto ty zahrady vypadají širší. 

Loni jsem tedy na plot, po oznámení sousedce, vysadila klematis. Tak jestli se to chytne a rozroste, tak to bude občas někde zdobit z obou stran. Ale uvidíme na sebe pořád.

Na terasu si tedy nekoukame. Tam je zděný plot

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 08. února 2024 10:11

MaeGandal my tam máme taky clematisy, různé (zaím) malé keře. Asi se časem rozrostou, ale žádná neprostupná hradba to nebude. Ale asi zase chápu, že je soused a soused, někdy asi nezbývá, než odstínit se fest.

Tady přes ulici se staví celá nová čtvrť rodinných domů, pozemky tak 500 - 1000 metrů. No a většina začne stavět dvoumetrovým betonovým plotem a hradbou tújí. Mně to připadá smutné.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 08. února 2024 10:22

Pinot Noir já někdy předloni koupila horskej klematis, no už ho máme po okapu až nahoru na strechu, jsem zvědavá, kdy si začnou stěžovat sousedi, máme dvojdům. Ale na jaře celej úplně nadherne kvete 

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 08. února 2024 10:40

Song pro všechny pěstitele i ořezávače tují :)

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 08. února 2024 10:59

Pinot Noir Taková ta zeď šedivá někde z Bauhausu! To je taková ohavnost a já nechápu, že si to lidi dávají nejen třeba do rušný ulice (to bych ještě plus mínus pochopila), ale dozadu na zahradu, kde mají výhled na pole a kopec!