continuity v těch jehličnatých keřích se drží potkani, pokud je to takový ten poléhavý. Tak jestli to nebude ten důvod.
Stěžovací vlákno
Raduza u nás probíhalo takové velké klestění loni, syn, milovník křoví, to oplakal. Ale co vzali u země, na konci léta dosahovalo zase metru dvaceti, myslím, že některé keře se tak stříhají ![]()
Zuzuli mně teda ty dvojdomky přijdou jako čiré peklo, s úplně cizími lidmi být nalepení na sebe, nula soukromí, nula klidu, to ty řadovky (ty, co já znám) jsou úplně jinde
co se soukromí týče, hrozné mi připadají ty sdílené balkony, co jsou odděleny jen přepážkou.. bohužel jeden takový mám. ![]()
Když si sousedi povídají na balkoně, je to jako bych je měla doma. Zlaté lodžie s poctivými zdmi..
Evaeva pod tímhle si hrály děti. Rozhodně neměl větve az u země, dělal takový deštník. Teď ho zmrzačili tak, že dělá ten deštník na dvě strany.
Nedávno na X někdo o těch plotech z betonových panelů prohlásil "berlínská zeď místo plotu". Pořád se tomu musím smát.
U nás je v centru takovej malej kopeček, kam děti chodí bobovat. Minulou zimu najednou stal dole uprostřed dojezdu strom. Asi jim to během plánování nedošlo. Bavila jsem se s jednou známou, chtěla hned kontaktovat město. Myslím, že mi pak i rikala, že jim napsala. A letos už tam strom nebyl.
Mě by vůbec nenapadlo, že by ho fakt posunuli na základě žádosti/í občanů.
Mermaid no myslim, ze tyhle radovky bys za "uplne jinde" neoznacila
zlaty dvojdomky. Sirka kazde radovky je dve parkovaci mista, nic navic.

Zuzuli a jaky ma smysl, ze jsou tak rozhazene dopredu/dozadu, ze nejsou v jedne lince?
v tý Císařský nahoře by to chtělo ještě jednu řadovku přilepit - maj moc velkou zahradu!
Mermaid no myslim, ze tyhle radovky bys za "uplne jinde" neoznacila
zlaty dvojdomky. Sirka kazde radovky je dve parkovaci mista, nic navic.
v něčem skoro identickým žije ex švára s rodinou a jsou tam moc spokojení. předtím měli každý svou garsonku v paneláku:-P
baltik nemam tuseni. Asi to udelali, aby to nebylo tak uniformi? Nejstarsi etapa je jak podle pravitka.
RoSa tohle je trochu starsi fotka z mapy.cz. Podle tech novych fotek z dronu je presne v tomhle miste pristavena nizka "garaz", ve ktere je podle popisku kavarna
viktorka_od splavu ja verim, ze v tom lidi ziji spokojene, nejspis i proto vyprodali nekolik etap a chystaji dalsi. Zase nekolik radovek, trojdomky a dvojdomky
Zuzuli takové řadovky jsou i u nás v ulici, jen teda ty úzké zahrady jsou mnohonásobně delší, takže tam někteří mají i keře, stromy a záhony. Ti rohoví pak mají zahrady vyloženě veliké. Já jsem pro zahrádku jakékoliv velikosti, takže pro mě pořád lepší tohle, než bytovka. Ale na kvalitě sousedských vztahů je tam teda kvalita života přímo závislá.
dzizisketa a já furt dumala co mi to připomíná, jo přesně, dik
Ja začínám mít pocit, že ta kvalita sousedských vztahu je už důležitá skoro všude. Když tu čtu o těch panelových dupačích, foticich sousedech, to snad i na samotě musíš mít někde nejakeho souseda, co kdyžtak policii nahlásí, že tě pět dní dní nevidel:D Myslela jsem si, že anonymita velkoměsta tyhlety sousedské vztahy tak jakoby nějak nuluje, ale když tu čtu občas ty příspěvky, tak jsem byla v omylu teda.
Jo a my máme s jednema sousedama takový to ,,lepší,,pletivo. To 3D, to jsem třeba naprosto nepochopila, k čemu to je, přijde mi to jako areál v nějaké fabrice...a ještě je tam ta folie, ale je fakt, že oni jsou venku pořád, a navíc mají i vetsinu oken a terasu situovaných k nám. Ale ta folie je fakt hodně nehostinná, časem to snad všechno zaroste. Máme ji teď provizorně i do ulice než bude nový plot, a zrovna jsme si říkali, že si ji snad nedají ti další sousedí, že by to bylo hodně divny, e tří stran ofoliovany.
Je, no už mi to došlo, mě sousedi nestvou, protože to jsme my, co je štveme:D:D. No jasně, nemáme parkovací místo, takže prekazime na ulici, sambo dává na hlavní navíc to auto schválně aby tam spomalil provoz a již několikrát měl takové přátelské povídání s pár lidmi z ulici, ohledně dodržování rychlosti...No jasně, teď ty břízy a duby, jestli mu to vyroste:D:D:D No ale jako fakt nemáme s nikým problém a všechny máme rádi.
Karja já se obávám, že s našima klukama bychom tady v těch těsných soužitích byli za největší vyvrhele my! Ostatně baba za závěsem by mohla vyprávět!
Pinot Noir ja musim rict, ze ve meste bych takovy domecek s vybehem klidne brala. Treba jednu z radovek na Solidarite bych brala okamzite, a to ty domecky jsou fakt malicke. Tohle je zastavene pole okolo obce hned za hranici Prahy, puvodni vesnice se za patnact let ztrojnasobila o tyhle uniformni ulice. Vlastne mi svym zpusobem prijde trochu zvrhle timhle zabirat zemedelskou pudu, aby mel kazdy svuj vlastni plac na bazen z mountfieldu. Bez zelene, jen dlazba sucha trava, trampolina. Bez pripravene infrastruktury v obci, s nutnosti tech dvou parkovacich mist. Ja si myslim, ze tohle fakt neni ta spravna cena za to, aby kazdy, kdo si vzpomene, mel zahradku.
Na chalupě jsme veškerá pozvání na posvícení, máje, narozky a tak dostali přes plot, když šli kolem sousedi nebo myslivci. Pořád jsme pro ně pražáci, ale už trochu jejich pražáci. Moc si toho vážím a beton bych prostě nedala.
To samé v Praze, aspoň zhruba poznám sousedy a jejich pejsky, mě ten komunitní život připadá normálnější než se odstěhovat z bytu do vsi a znovu okolo postavit zdi, jen delší ale stejně anonymní.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.