Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. února 2024 11:19

continuity ty musíš bydlet u nás v domě. Jen my tu profesionální firmu na správu už měli a i ta to položila. Stačí úplně jedna rodina idiotů.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 08. února 2024 11:22

Renusatkonestraš mě!

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 08. února 2024 11:31

Nás si teď začali sousedi natáčet z okna když jsme na zahradě (máme tam koupací sud), případě aspoň upřeně zíraj. Děti i dospělí, denně, vidí že je vidíme - někdy na ně taky zírám, někdy jim mávám, ale není jim to blbý, takže místo hezky obrostlý zdi asi zanedlouho začneme pěstovat bambus :)

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 08. února 2024 11:51

Aranel jo. Tyhle zdi do ulice i chápu, lidi na chodníku kolikrát mají pocit, že jsou v zoo, není jim blbý zastavit a čumět na tebe přes plot a hlasitě komentovat, jak máš blbou barvu domu a moc trávníku, ale přesně, i na stranu do přírody, i mezi těmi nově vznikajícími zahradami, mi to připadá fakt škoda. 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 08. února 2024 11:58

My se odstíňujeme se všema a sousedy máme teda fakt skvělý;-). Ale jak asi tráví všichni hodně času na zahradě, mám ráda to soukromí.

Aranel Ta šedivá věc z bauhausu je totiž levná, jestli myslíš ty betonové ploty nebo co to je, taky se mi to nelíbí, ale ty lidi asi počítají, že jim to z jejich strany obroste, tak to neuvidí a z venku je jim to hodně. 

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 08. února 2024 11:59

eM

Jsem taky ničitel tůjí. Tchán okolo exmanželova pozemku nasázel asi stovku, já je nenáviděla. Naštěstí tu prvotní likvidaci za mě vyřešili beránci, z většiny strhali větne a do kmínů trkali. Tak jsem těch 100 kmínků vykopala a spálila, tůje hoří moc pěkně. Průhledný plot mi nevadil, akorát se tam nechtěly uchytit žádné pěkné keře.

Ty betonové ploty vidím čím dál častěji a přijde mi to hrozně líto. A taky je to pěkně hnusný, nechápu, jak to obecní architekti / stavební úřady mohou povolovat.

Na chalupě máme částečně neprůhledný dřevěný (kryje zádveří a terásku, kde se jí venku) a okolo zahrádky drátěný, takže na nás stejně všichni sousedi vidí a je to dobře. V Praze taky průhledný plot, ráda zdravím kolemjdoucí pejskaře :-)

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 08. února 2024 12:00
Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 08. února 2024 12:01

Klara natáčí A není to trestné, náhodou?

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 08. února 2024 12:33

Karja Určitě to je levný (teď koukám, že se to jmenuje "plotový panel"), ale pak tam nejde slunce, vzduch, musíš za tím mít jenom bláto bez trávy, ne?

No blbost.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2024 12:39
Reakce na andulka01:

Ty betonové ploty vidím čím dál častěji a přijde mi to hrozně líto. A taky je to pěkně hnusný, nechápu, jak to obecní architekti / stavební úřady mohou povolovat.

​Co není zakázáno, je povoleno. Nemůžeš to zakázat jen proto, že je to hnusné Ty pravidla se nastavit dají, ale musí je nejdřív někdo schválit a to udělají málokde. Jednak to není úplně jednoduchý proces a pak to ne každý chce.

Online Myrtila
5339 příspěvků moje polička 08. února 2024 12:40

My máme tak ze dvou stran zahrady betonový plot, a ještě každý jiný - jeden rovný a druhý do obloučku. Oboje stavěli sousedi, každý plot teda jiní. Na tom jednom jsme se domluvili, ten druhý postavili úplně na hraně všech pravidel, protože my jsme ho nechtěli. Koukáme na něj ze všech oken, když jsme dělali projekt a stavěli, byl tam normální drátěný plot. Domů jim nevidíme, jenom na zaparkovaná auta před domem, i když to odůvodňovali právě tím. No, snažíme se to z naší strany zazelenit. 
Z ulice máme řídký dřevěný plot, ne teda aby bylo vidět k nám, ale aby pes viděl na ulici, co se tam děje

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 08. února 2024 12:40

andulka01 Asi je, ale ono upřímně co by jim kdo udělal. A s takovýma divnolidma nic moc řešit nechceme, radši sud přesuneme kam nevidí a takhle jim ten výhled ještě omezíme (i do budoucna, když víme že tohle dělaj tak bych byla ráda aby k nám celkově viděli co nejmíň)

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 08. února 2024 12:43

Aranel a lidi jsou schopný si to dát okolo i pidipozemků, vždyť to pak musí vypadat jak v krabici od bot. Plus umělej trávník, bazén a betonová terasa. Asi nechápu, proč se teda stěhujou do domků, když jim vadí stromy, keře, kolemjdoucí...

Offline Raduza
příspěvků moje polička 08. února 2024 12:57

Pinot Noir 

já jsem ochotná postavit plot klidně do nebe, protože na zahradě chci soukromí a nechci se dívat na sousedy. Oni to naštěsí mají stejně, takže všeobecná pohoda. Z druhé strany je les, srnky ať si klidně čuměj.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 08. února 2024 13:16

Aranel Hele sousedi to mají a mají to plne keřů a rostlin, jako z jejich strany je to pěkne obrostlé, skoro to není videt. Mají to teda asi 160, není to dvoumetrové. A ono jako stín to nedělá vůbec, jako kdybys měla dvorek 3 metry na 3 tak jo, ale na normální zahradě to nestini nijak zásadně. Mají to že 3 stran, a když jsem u nich tak mi to ani neprijde

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 08. února 2024 13:20

RaduzaViď, já to mám úplně stejně a to se s každým z ulice bavím, nikdo mi nevadí, nikdo není pošuk, ale mám ráda to soukromí prostě;-). Nikoho nevidět a nikdo mě;-)

Offline Raduza
příspěvků moje polička 08. února 2024 13:34

Karja jj, sousedi jsou fajn, ale jako nechci, aby mi někdo čuměl do obýváku, tak stejně to mám se zahradou. 

Offline Kokoska
34996 příspěvků moje polička 08. února 2024 13:48

Sousedi z jedne strany maji uz od zacatku thuje kolem plotu nahusto, uz je to kompaktni plot asi 3 m vysoky. A stejne jim z patra do velke casti zahrady vidime (ale nesledujem). Oni to vzdycky nechaji ostrihat, pulka toho spadne k nam, sice to ti zahradnici prijdou posbirat, ale pokazde po nich jeste uklizim. Z nasi strany to taky proleza dratenym plotem, striham to na pokryti zahonu pred zimou, davam to i venku do truhliku a kvetinacu na zimu misto kytek. Z druhe strany nemaji nic, vyuzivaji nas rozrostly chaos, jen v jednom miste dali par thujek, ktere teda moc nezijou. Z ulice je dreveny latkovy plot na podezdivce a ze ctvrte volny pozemek, ktery nas bohate zasobuje ruznyma semenama plevele.

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 08. února 2024 14:41
Reakce na Karja:

RaduzaViď, já to mám úplně stejně a to se s každým z ulice bavím, nikdo mi nevadí, nikdo není pošuk, ale mám ráda to soukromí prostě;-). Nikoho nevidět a nikdo mě;-)

​To by ses v takovým Holandsku nebo i v tom Švédsku asi zbláznila. Nebo spíš by tě do cvokhauzu zavřeli rovnou sami, hned jak bys pověsila - nedejbože!! - záclony!

Online žluťásek
8863 příspěvků moje polička 08. února 2024 14:57

Já hrozně ráda v zimě koukám do rozsvícených bytů. Nezastavuju se teda a něčumim okatě, ale koukat jakou kdo má knihovnu, kytky u okna, je to takový útulný. Milovala jsem to v Nizozemsku a v Irsku, žádný záclony, velký okna nízko do ulice jak výkladní skříň. Cestou do práce jsem takhle každej den koukala na rodinku s několika dětmi, během půl roku co jsem tam byla vyrostlo mamince břicho a přibyla postýlka v obýváku