Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 08. února 2024 15:05

žluťásek já hrozně ráda koukala do oken, kdy jsem vozila prvního syna v kočárku. Bylo to v zimě, brzo tma, nebyla v tom žádná zvědavost ani šmíráctví, jen mě tak jako hřálo, když jsem viděla tady v té staré zástavbě ty různé nábytky povědomé z dětství, a přesně, ty knihovny, lustry a celkově, že jsou ty rodiny doma, pospolu, v teple... Taková ta poporodní melancholie, no.

Ale koukala bych i teď, jenže když jdu sama, tak obvykle hrozně spěchám, a když jdu s dětmi, tak mi spíš chybí oči vzadu a nemůžu si dovolit obětovat ty oči vpředu na čučení do zahrad a oken.

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 08. února 2024 15:08
Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 08. února 2024 15:10

barbucha ale vevnitř mi to tak nevadí, tam vnímám to oddělení zdmi. Ted taky nemáme v některých pokojích záclony:-D a hodně mě na to naopak lidi upozornují....:-D to nedávaj asi ten pohled k nám:-D

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 08. února 2024 15:35
Reakce na žluťásek:

Cestou do práce jsem takhle každej den koukala na rodinku s několika dětmi, během půl roku co jsem tam byla vyrostlo mamince břicho a přibyla postýlka v obýváku

To je jak z Jaro, leto, podzim, zima

Offline Vosina
příspěvků moje polička 08. února 2024 15:36

K těm plotům z betonových panelů bych měla jen poznámku, že v reálu moc levné právě nejsou, při výstavbě se s tím kvůli váze blbě manipuluje (ideálně to chce nějaký cajk s hydraulickou rukou, občas taky nějaká deska nechtěně rupne) a ty sloupky se musí fakt dobře a hluboko zabetonovat. Dělala jsem loni kalkulaci, když jsme přispívali na plot jednomu z našich sousedů na zahradě a 30 metrů hladkého ve výšce 180 cm vycházelo na necelých 40k s daní, zatímco de luxe pletivo s kdejakými bonusovými doplňky a podhrabovými deskami na asi 16k. Bez dopravy a bez montáže. On chtěl ten betonový, já osobně betonový plot ke štěstí nepotřebuju a souseda jsme neočumovali ani předtím, ale nešť, dostal skoro půlku na ten betonový.
Jako projektant si investice do těchto plotů neumím vysvětlit jinak, než potřebou absolutního soukromí při nulových nárocích na údržbu, nemusí se to natírat, hnojit, zalévat ani stříhat, než se to zubem času rozpadne. Akorát při velkém pozemku to stojí nižší statisíce jen za materiál a na průměrném dnešním pozemku kolem 500-600 m2 je člověk fakt jak v krabici. Ale pokud se někdo přestěhoval z bytu, tak mu to asi vadit nemusí.

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 08. února 2024 15:40

A uz mi  naskakujou reklamy na betonove plotove prvky a la kamen nebo drevo

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 08. února 2024 15:49
Offline monis
1611 příspěvků moje polička 08. února 2024 16:07

žluťásek já jsem úplně milovala jednu trasu metra v Paříži, kde souprava jela nad úrovní země, cca tak třetí patro a člověk v noci viděl ty nádherné hausmanovné interiéry. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 08. února 2024 16:38

Kokoska mě taky

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 08. února 2024 16:39

Ja ted mam v praci na stole projekt jednoho satelitniho mestecka u Prahy, bude se tam ke stavajicim radovkam pridelavat dalsi etapa. Uz teda asi osma a konecne to budou aspon dvojdomky s pruhem zelene vedle. Ale ty radovky jsou v sirce dvou parkujicich mist (predzahradka je cela vydlazdena prave na parkovani), asi osm domecku vedle sebe. Pak mezirka a dalsich osm domku. Tam bych mela bud pocit absolutni absence soukromi, kdyz v podstate na jedne terase se mnou sedi dalsich sedm rodin. A nebo klaustrofobie, kdyz by sousedi udelali ty nepruhledne ploty. 

Celkem jsem zkoumala fotky z dronu tech predchozich etap a vetsina lidi ma na te zahradce bud trampolinu a nebo ten modry bazen s nafukovacim lemem. Oboji se na zahradku nevejde. Snad jen ve trech zahradach jsou nejake zahony a strom nikde ani jeden. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. února 2024 16:40

barbucha Nemám záclony a thuje pěstju čistě z potřeby materiálu. Sousedi jsou v pohodě, hlídáme si baráky navzájem. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 08. února 2024 16:47

Zuzuli strom si tam zasadit nemůžeš, protože když kopneš do země, vypadnou na tebe cihly. A když to náhodou vyroste, na té minizahrade ti za 20 let kořeny zruší zakladovou desku.

Offline Myrtila
5339 příspěvků moje polička 08. února 2024 16:50

Zuzuli Takhle to má kamarád, je to teda stará zástavba ve vsi pod vysokou a strmou mezí, všichni tam mají domečky jako dlaň a k tomu dvorek cca 20 m2, a jeho sousedi tam mají právě tu trampolínu, a on si stěžoval, že jejich děti skáčou až nad plot a koukají mu do obýváku Bylo to myšlené jako vtip, ale z toho dvorečku jsem fakt měla pocit, že jsem v kobce

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 08. února 2024 16:58

continuity mela jsem napsat stromek nnikde tam neni ani vetsi ker, i kdyz ty domy tam stoji skoro deset let. Na lipu nebo platan jsem ani nepomyslela

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 08. února 2024 17:15

Zuzuli

Na keře jsem teď trochu přecitlivělá. 

nám teď před barákem příšerně ocesali takovy jehličnatý keř, ani nevím co to je, ale mělo to 5 m v průměru a 3 na výšku , nezbyla ani půlka. Aby prý ve městě mohl prosperovat. Takže  mame 10m2 udusané holiny, na které nebude nic růst.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 08. února 2024 17:15

Doprkýnka, to už kvetou lísky? Jen co jsem se zbavila rýmy a kašle, přichází na řadu zánět spojivek

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 08. února 2024 17:28

continuity jo, to necitlivé sekání městské zeleně je další věc. Dopraváci u nás zrušili motýlí keře v květu (ok, u křižovatky, ale zas tak nebránily), živý plot lemující ulici u lesa řežou do kořenů nejlíp v létě a tak. Zajímavé, že opravou místních ulic se nikdo nezabýval už desetiletí, úklid napadaného listí jsme radši udělali sami, komunikace s lesy kvůli hrozbě padání mrtvých stromů na ulici a auta je nanic.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 08. února 2024 17:56

Pinot Noir no právě , kdoví kolik let to zas bude

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 08. února 2024 18:12

žluťásek mňa oči režú už týždeň. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 08. února 2024 19:23

continuity u tchanu před domem je takové volné prostranství v každém.rohu jeden jasmín.  Na začátku léta to tam vždycky nádherně vonělo.  Loni je ostechtali úplně u země,  vůbec nechápu proč.