Zuzuli to každopádně. Ještě nakonec zjišťuju, jak moc velká čast lidí toužících po domku se zahradou to pak celé vybetonuje, zasype kamením a rozčiluje se, že je tam hmyz a ptáci rozhrabávají obarvenou kůru. ![]()
Stěžovací vlákno
Zuzuli
v tý Císařský nahoře by to chtělo ještě jednu řadovku přilepit - maj moc velkou zahradu!
![]()
keď sme pred rokmi bývali v radovke, tak sme mali presne takýto krajný dom s väčšou záhradou...akože kupovali sme jedni z prvých, tak sme si mali šancu vybrať....vieš koľko nenávisti a závisti to vyvolávalo medzi ostatnými susedmi? Jedni, ktorých sme nepoznali vôbec, nám raz zazvonili len preto, aby nám povedali, že nám to nikdy neodpustia
....nikdy predtým ani potom sme sa nerozprávali...
Zuzuli z duše mi mluvíš, já myslela, že tohle je už maličko na ústupu. V ex/okolí (Kladensko až Litoměřcko) toho na fakt kvalitní půdě vyrostlo tolik... Zelené vdovy, taxikaření dětí, mizerná infrastruktura, pověstné stredočeské nakládání s odpadními vodami, zahrady úhor bez stínu a rostlin protože tramplína, bazén a gril. Ovšem řadovku pod Bílou horou všema deseti.
Pinot Noir jezis diky za pripomenuti baby za zavesem!![]()
Muž je nemocný, nechcete někdo 2 lístky na Korna v sobotu?

Pinot Noir Škoda, že nebydlíte u nás...:-D
Zuzuli ty radovky jsou velká paráda, domečky jak pro trpaslicky. Tady se taky stavěli, v ulici za hobbymarketem. Nechceš to ani ve městě. ani nevím, jestli se to nakonec prodalo.
Pinot Noir a ještě ta posedlost trávníkem...jakože nemáš nic, hlavně že máš travník jak na stadionu premier league a furt to kropíš. Ale možná ze mě mluví kyselé hrozny, protože my jsme to moc neřešili zatím no:-D
Karja jo, trávník, nebo kačírek.
continuity tady se teď taky takové řadovečky staví a prodané je skoro všechno, cena je šílená. Mně to teda přijde, že to akorát spojuje nevýhody bytu a domky, výhody žádné.
Z tohohle mi taky jde úplně mráz po zádech. Tuhle jsem sledovala takovou nějakou řadu z vlaku. 14 řadovek třeba vedle sebe, zahrádečky jako dlaň a na 8 z nich bazén. Jako nevím no.
Karja máš trávník jak na stadionu Premier League, ale neleze v něm ani žížala, kdyby sis tam natáhla takovej ten umělej, máš to to samý a bez starostí. (Někdo sem myslím dával ten obrázek, kolik v jaký zahradě žije živočichů)
Aranel Přesně. Pojmy "sídelní kaše" a "zelený beton" jsou velmi výstižné...
Mně připadá, že tyhle řadovky vypadají hůr zvenčí, že když tam člověk bydlí, nevnímá, kolik baráků je nalepeno na ně a je rád i za malou zahrádku, kde si může navečer vypít kafe a mít tři kytky. Že to chce slušný sousedy, o tom žádná. Ale já bydlela v rodinném domě - my v přízemí, hluchá teta v 1. patře a ségra se švagrem ve 2. patře a museli jsme se odstěhovat kvůli tomu, jaký dělal švagr mejdany. A bylo k ničemu, že zahradu jsme měli dostatečně velkou.
Zuzuli Já jsem ti právě chtěla na sídliště Solidarita poukázat, že tam jsou ty domky ještě menší a jako dítě jsem to tam milovala. Akorát to nebyly nikde ploty a všechna zeleň byla volně přístupná. Dnes už tedy ploty vyrostly, ale ve většině případů jenom kolem pozemku cele řady. Dlouho to byla taková vesnice ve městě, ale teď se to pomalu mění, jak starousedlíci odcházejí a místo nich jsou tam noví majitelé, kteří právě mají tendenci vše vykácet a oddělit se od ostatních.
Jimik Ty jsi dítě ze Solidarity? Já to tam miluju, pokaždý, když jsem poblíž se tam musím zastavit, má to tam pro mě velký kouzlo.![]()
Jimik Solidarita je nej
měli jsme ve tride par děti a chodila jsem tam tesne vedle i do skauta, takže to znám i uvnitř
no a kamaradka bydlela v sídlišti nalezato v hostivicich a bylo to děsný i zevnitř, ty zahradecky byly uzounky nudle, mezi tím nízký ploty a člověk věděl tak o 10 rodinách okolo, když byli sousedi na zahradě, seděli prakticky metr od malinkyho obejvaku
Len Potrefenáhusa Jsem ta "z řadiček"
a bylo to báječné dětství, byla nás parta podobně starých dětí, co po příchodu ze školy hodily tašku za dveře a letěly ven a užili jsme si spoustu legrace. A vlastně je prima pocit se tam teď vracet s juniorem za dědečkem a potkávat sousedy, kteří mě znají od narození a teď se hlásí k juniorovi, nebo kamarády z dětství, kteří tam bydlet zůstali a teď mají taky rodinu.
Akorát se ta atmosféra mění, jak se tam dostávají noví majitelé, kteří mají pocit, že si koupili samostatný domek a pak se hrozné diví, že konstrukčně je to jako panelák naležato a nemůžou si z šachty která vede pod celou řadou a jsou tam veškerá vedení pro všechny udělat vlastní sklep a pak mají pocit, že jim starousedlíci hází klacky pod nohy.
Zrovna dneska jsme si se ségrou plánovaly nějakou rodinou dovolenou na chalupě, kde bysme oslavily narozeniny, no dostaly jsme se samozrejme až kam bysme jezdily, že oslavu uděláme doma..., asi u nás. A ona no jo, ale to je divný takhle pařit tam mezi barakama. (Oni nemají žádné přímé sousedy, takže pro ni zástavba jako to je konec:D) A já říkám ,,ale proč, vždyť my můžeme sousedy všechny pozvat,, a to je vlastně pravda:D. My se se všemi dá se říct přátelíme, se všemi těmi nejbližšími si rozumíme hodně ale jako nijak extra se nevídame, což podle mě ty vztahy podporuje:D:D. Ale dojde mi mouka, muzu napsat třem sousedkam, no kéž by nám to vydrželo;-).
Karja Treba vydrzi. Nas tu je pet domu pohromade. Tri domacnosti natrvalo, jedno chatari a jedni maji chalupu k pronajmu. A vedle je jeste apatmanovy dum. No a vztahy mame fajn se vsemi. Muz tu funguje jako vikendovy bauhaus, proste ti chybi urcita vrtacka a mas jistotu, ze on ji bude mit. Takze vecne si nekdo pujcuje pipu, krovinorez, ctyrkolku, sneznou frezu nebo pilu. Za to nam sousedi hlidaji kraliky a sklenik apod. A k sousedum z apartmanu zase chodime na dobre proseko
. Vlastne nikde neznam extra spatne vztahy se sousedy, nasi maji takove vlaznejsi ale uplne korektni. Na chate to same...Dikybohu teda!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.