Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 10. února 2024 04:53

Karja Jo, tohle je super a v podstatě ideální sousedská konstelace. Mám to teď taky tak a vyrostla jsem v podobné ulici. U našich se stavěly ty domy v podobném období, po válce, stavěl ho děda a všichni se tam znali a vlastně všechny domy s jedinou výjimkou zůstaly v majetku původní rodiny, už tam bydlí různá vnoučata a podobně, ty jo, to mě nikdy nenapadlo, že je to super! Všichni se znají, přitom se nikdo vysloveně nepřátelí, na Vánoce pořádáme punč, je to super. 

Offline brrr
12349 příspěvků moje polička 10. února 2024 07:23

Garfie V naší ulici taky bydlí pořád ti stejní lidé, výjimkou je malá bytovka, kde se asi tři rodiny vyměnily. Náše polovina ulice mívá v září uličkovou slavnost (pivo, jídlo, kdo co přinese), teď se začíná rozmáhat i adventní rozsvěcení stromečku a silvestrovský přípitek.

Online Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 10. února 2024 07:50

my mame v dome kde bydlime super sousedsky vztahy a fakt to hodne ocenujuy kdykoliv jsme na dyl pryc, proste nekomu nechame klice a oni nam chodi zalivat kytky, vybirat postu.. je fajn prohodit par slov, citim tu fakt vsechno jen ne anonymitu velkomesta, prestoze zijem v centru.

asi je to i tim, ze tu vsichni bydlime uz roky, vlastne my jsme se sem prestehovali jako jedni z poslednich pred myslim sedmi lety.

mame tu takovou super smes lidi, nekolik bytu s jednim clovekem, matku se sedmi detma, starsi lesbickej par, matku s dcerou, studentskej sdilenej byt, rodinu co provozuje v predni casti domu kavarnu..

zrovna vcera jdu domu z prace, potkam spusedku, tak s ni hodim rec na tema jeji novy partner

ale funguje to tady, protoze jsou vsichni fakt hodne tolerantni. treba kdyz si nas soused nad nama v byte postavil bici a zacal na ne pravidelne cvicit (wtf :D), tak jsem za nim dosla a rikam, hej fabiane, domluvime se, cvic klidne pres den kdyz tu nejsme, jinak mi dej telefonni cislo a kdyz me to bude rusit, tak ti zavolam. a presne takhle to k oboustranne spokojenosti fungovalo nekolik let.

jiny soused ma bici ve sklepe a cvici na ne o vikendu.

vyhoda na druhou stranu je, ze treba kdyz jsem vcera vecer uklizela, mohla jsem si pekne nahlas pustit muziku, to tady nikoho nerusi. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2024 22:42

Rozbila jsem si brýle Nové byly v plánu, ale až třeba za rok. No zatím jsem je slepila tavkou

Offline Pinot Noir
29900 příspěvků moje polička 11. února 2024 22:49

Evaeva já už asi šest let nové brýle kupuju

Nemůžu se k tomu donutit. Soucítím, pro mě je snazší ostříhat si vlasy na centimetr, než jít koupit brýle.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2024 22:53

Pinot Noir já to právě plánovala až po dětech. Ta logistika teď Ale jako bylo jim už asi víc než 12 let.

Ale mám související dotaz: když si nechám změřit zrak v optice a pak si tam brýle nevyberu, dostanu do ruky nějaký papír?

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 11. února 2024 23:28

Evaevajá jsem to vždy dělala obráceně, nejdřív jsme vybrali a pak měřili. 

Dcera rozslehala brýle u toho úrazu, zlepil ji to muzuv kolega nějakým modelářskými lepidlem a drží to překvapivě dobře. Paní v optice nám pak ještě radila a acetonove lepidla, že to zkouší jako první. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2024 23:36

continuity mně upadl nosník a ani moje oprava se nakonec neosvědčilajá teda naštěstí nosím i čočky. Ale právě mi teď odjel poradce, tak jsem chtěla zvládnout aspoň něco.

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 11. února 2024 23:41

Jimik Zuzuli Solidarita je super; říká se tomu krásná sídliště.

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 13. února 2024 16:19

Kdy člověk (no člověk, já, tedy dement první třídy) zjistí, že má propadlou občanku? Ano, když potřebuje udělat check-in letenek. Naštěstí jsem to nenechala na poslední chvíli a snad to stihnu, teda pokud mi dovolí si udělat ten doklad do 5 dnů. Jsem nepoučitelná, nenapravitelná a pro stát přítěží

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 13. února 2024 16:44

andulka01 pro stat jsi naopak prinosem, protoze te za expres zhotoveni zkasne 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. února 2024 17:02

andulka01 Tak lepší než my s neplatným pasem dítěte na letišti. No platným, ale měsíc a ne půl roku, jak bylo  požadováno. 

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 13. února 2024 17:06

moora jojo, na pokutách jsem takovej oslík, to jo

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 13. února 2024 17:07

Renusatko a jak to dopadlo?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. února 2024 17:25

andulka01 Byli jsme na doma. Je to už dlouho, ale nemohli jsme nechat děcko ve Vídni. Nejhorší je, že se mi to pár let zpátky povedlo málem znovu. To jsem teda měla dovolenou, kluci prázniny, já plán, domluvené ubytování i průvodce a hledala jsem letenky, když mi to došlo.

To jsem teda změnila nakonec jen cíl a letěli na občanky.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 13. února 2024 18:07

Renusatkoznám člověka, který propadlý pas objevil na letišti v Istanbulu. Kupodivu to mělo řešení, akorát to trvalo dvě hodiny běhání od čerta k ďáblu. Nakonec vyfasnul velke razítko, aby bylo jasné, že příště už ne.

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 14. února 2024 03:15

andulka01 Nemůžeš to udělat na pas? 

continuity Renusatko Tak to jsou hustý historky! 

Jinak muži skončí letos platnost pasu, na který má pobytové vízum v Japonsku, je to docela vtipné, protože já a děti máme pochopitelně vízum platné asi o dva roky déle než on. To bude legrace, pokud mu ho neudělí znovu!

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 14. února 2024 07:10

Garfie a je nějaký důvod, aby mu ho neudělili? Předpokládám, že to nebude problém, když je pro zaměstnavatele nepostradatelný?

Offline Marbuša
1420 příspěvků moje polička 14. února 2024 07:22

Náš syn zjistil večer před odjezdem, že má propadlou občanku. Naštěstí jsme jeli jen na týden do Rakouska do aparatmánu, tak to tam nikdo neřešil. Nebylo to všechno, já si při balení hnula se zádama, že jsem mohla jen ležet, ani na posteli se otočit nešlo. A nakonec už to bylo druhý den ty hodiny v autě dobrý. Do třetice jsme jezdili ještě ráno po Praze a hledali poštovní schránku, protože jsem kolegyni slíbila (a zapomněla) poslat dopis manželovi do vězení a divil by se, kdyby bylo razítko třeba z Dvořiště

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 14. února 2024 07:25

andulka01 Jasně že ne, jen vtipkuju. Jen je to s novým pasem zbytečně komplikované, Japonci jsou byrokrati. Kdyby si vyřídil nový pas před odletem, bylo by to podstatně jednodušší.