Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. února 2024 22:13

Tabea Já jenom detail, 112 se volá, když nevíš co, ale pokud je potřeba záchranka, lékař, je lepší volat 155 hned, protože je to rychlejší. 

Offline Samantha
3295 příspěvků moje polička 27. února 2024 22:19

Ano, ze 112 přepojují na záchranku. Anebo taky se může hodit aplikace záchranka, výborné pro detekci lokace. Ale to už asi nosím sůvy do lesa

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. února 2024 22:21

Zuzuli Dneska je to asi infekcni. Vyzvedla jsem syna ze skolky a nastoupili jsme do autobusu. Vzadu se skacela mlada zena, tak jsem nakazala synovi at na me pocka a nejak jsem se tam snazila prodrat. A vlastne strasne pozitivni zazitek! Pani vedle mi syna hned vzala, ze mi ho pohlida (i s kabelkou). Vzadu uz lide zvedali pani nohy a snzili se pomoci...Ja jsem jenom zjistila, ze je opravdu v bezvedomi, dycha, drzi dychaci cesty (trochu jsem ji pomohla) a nekdo dalsi zavolal 112. Do 5 minut se probrala, zmatena a predali jsme ji zachrance. Jako epilepticku, ale prastit se mohla a na zacatku proste nevite. A lidi byli skveli, jeden cizi pan mi dokonce podekoval a syn si udelal nekolik pratel. Anikdo mi neukradl kabelku. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 27. února 2024 22:29

Jos

On kolikrát stačí jeden člověk,co nějak zareaguje, pak už se ostatní aktivizují. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. února 2024 22:31

Kan Ja bych zase podotkla, ze je nejlepsi vedet jedno cislo. Ve stresu fungujes jinak, 112 si poradi. 
Tabea Ano. Zaklad je nehledejte puls, zjistete zda reaguje na osloveni/bolest? Drzi dychaci cesty/dycha? Pokud tohle neni volat 112 a mackat hrudnik. U ditete vzdycky dychat! U dospelych se na to klidne vykaslejte. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. února 2024 22:34

Jos To ano a jistě stres udělá své, ale 155 je rychlejší a o tu jde.

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. února 2024 22:52

Kan Mas pravdu. Ta 112 je jenom univerzalni, aby se lidi obecne naucili jedno cislo. I bez signalu cehokoli. 

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 27. února 2024 23:08

Kan

Tady jsem použila 112 jako zkratku pro všechny tísňový hovory ve kterýkoliv zemi EU a ve spoustě zemí mimo.
Já u toho ohně volala 112, protože byli stejně potřeba hasiči i policajti. Děti jsem naučila jen 112. Kdyby bylo potřeba, dovolají se tady i v ČR a nemusí si pamatovat x čísel. V DE např. mají extra číslo jen policajti (110), ale jsem si celkem jistá, že ve stresu bych volala stejně 112, ať si to koordinátor přebere. 

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 27. února 2024 23:11
Reakce na Samantha:

Ano, ze 112 přepojují na záchranku. Anebo taky se může hodit aplikace záchranka, výborné pro detekci lokace. Ale to už asi nosím sůvy do lesa

dle Wikipedie

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. února 2024 23:14

Tabea V zahranici uprimne vzbec netusim jina cisla

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 27. února 2024 23:20

Jos hned ráno si děti vyzkouším, jestli mě ještě umí dát do stabilizované polohy.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 28. února 2024 07:06

Les je pryč... Ptáci a kočky jsou zmatený. My taky. Začala jsem používat žaluzie v kuchyni. Najednou nám je vidět přes tu paseku do oken.

Offline Marbuša
1420 příspěvků moje polička 28. února 2024 07:20

RenusatkoTeda úplně mám slzy v očích, představuju si, jak ta maminka sedí v té první lavici sama. Moc smutné.

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 28. února 2024 07:24

Další střípek ze života na archeologickém výzkumu. Mám brigádnici, takovou samotářku, moc nemluví a protlouká se od výplatě k výplatě. Už jsem ji půjčila docela dost peněz, ale protože výplata chodíba můj účet, jsme domluvené, že si můžu část strhnout na umoření dluhu. Jenže výplata byla před týdnem, ona je zas bez peněz a chce půjčit další. Akorát už jsem ji půjčila tolik, že budeme rády, když to do konce výzkumu splatí, takže se mi do toho moc nechce. Na druhou stranu, asi má fakt hlad.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. února 2024 07:28

Tabea nevim jak jinde, ale tady se přes 112 dovoláš na hasiče. 

Ti si to zkoordinují. 

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 28. února 2024 08:11

brrr to je tezka situace, ale nemuzes te brigadnici misto penez koupit aspon nejake jidlo? 

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 28. února 2024 09:07

Ginger Můžu, ale na celý měsíc? Protože tak dlouho teď nebude mít peníze. Tím chci říct, že koupit jídlo nebo ji půjčit tisícovku není moc řešení. Těch peněz si tady nevydělá přes zimu tolik, aby zaplatila byt, jídlo, atd.

Offline Samantha
3295 příspěvků moje polička 28. února 2024 09:09

Tabea hele, já tě k ničemu nenutím, volej, co tě první napadne - hlavně, že voláš 

Ale Wiki neví všechno na 100%,  o té 112 kontra 155 nám říkali v kurzu první pomoci (loni na podzim). 

Dobré je, že se vůbec někdo objeví a volá o pomoc, to je na jedničku a díky vám všem, které to děláte. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 28. února 2024 09:14

brrr využívá třeba potravinové banky nebo tak? Někteří lidé potřebují trochu postrčit, myslím, že tam spoustu lidí nechodí, že se stydí nebo tak. My jsme jednomu známému taky pujčovali na jídlo, spíš mu pak kamarád teda dělal nákup, protože on to neuměl utratit moc jako efektivně, aby fakt měl to pořádné jídlo, do potravinové banky by nikdy nešel. Pokud jí chceš pomáhat, zkus něco takového. Jak píšeš, do mínusu z výplaty jít nemůžeš....

Offline Samantha
3295 příspěvků moje polička 28. února 2024 09:19

brrr Chápu tě, taky by mi jí bylo líto. A taky bych zkusila pomoci.

Ale ani to dlouhodobé půjčování, jak je vidět, není řešení. Mysli na svoje možnosti.

Pokud ta holka bude chtít, bude svou situaci řešit (jinak než půjčkama). 

A pokud ne, tak si půjčí jinde.