Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Archivářka
příspěvků moje polička 29. února 2024 07:53

MP Marge jak tady už někdo psal - pro malé děti při delší hospitalizaci asi fajn rozptýlení.

Ještě tu běží projekt cirkusu pro pacienty (dospělé) v psychiatrických léčebnách: přijede na týden skupinka terapeutů s cirkusovým vybavením a nacvičí s klienty, kteří chtějí, i s personálem léčebny cirkusové vystoupení - žonglování, tanec, drezúra "zvířat" (mají masky - gorilu, pštrosa, koně). Někdo třeba umí na něco hrát, kouzla s kartama a pod. Na konci je společné vystoupení, kdy není poznat, kdo je klient, kdo doktor a kdo cirkusový terapeut. Zažila jsem to na jedné sousedské slavnosti (byla jsem drezírovaný kůň) a byl to super osvobozující zážitek. Myslím, že to pomáhá i klientům - zažijí, že něco dokážou, zbaví se trémy a pod.

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 29. února 2024 10:07
Reakce na MP Marge:

continuity Ja nechapu, kdo kdy vymyslel, ze by za detmi do nemocnice meli chodit klauni!? Sama je nesnasim, a vetsina mych pratel a znamych na obou kontinentech to citi stejne. Co vim, tak spousta deti se jich boji. Za mnou tohle prijit do nemocnice, kdyz jsem byla mala, tak dostanu tak akorat hysterak

​Taky nesnáším klauny, odjakživa. Dost nechápu, proč by do toho špitálu za dětma nemohly chodit nějaký pohádkový bytosti, notoricky známý? Proč zrovna klaun?!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. února 2024 11:42

Kdyz jsme teď byli v Motole na dětské onkologii, byla jsem za ty klauny fakt vděčná. Sama mám ke klaunum celkem odpor, ale tihle měli jen červené bambulky, jinak se tvarili jako trochu popletený srandovní zdravotnický personál. Děti se smály všechny. Nevybírali nic.

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 29. února 2024 11:57

Po přechozené viróze (asi) jsem úplně rozhozená. Teď zejména žaludek, nechutná mi maso, nechutná mi víno, furt ho mám na vodě. Včera jsem si v divadle dala sklenku bílého, doma po příchodu chleba s tvarohem a pak prozvracela celou noc, asi překyselení žaludku. Mám z toho strašlivě oteklý oči a na jednom i popraskaný žilky, vypadám jak po rvačce a do práce jsem musela.
Nesnáším se. Já mám normálně kachní žaludek a chuť na úplně všechno!

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 29. února 2024 12:59

MP Meri tak to je dobře, díky za každou chvilku,kdy se ti chudacci zasmějí a o to jde. Není to pro rodiče. 

Offline Ounz
20533 příspěvků moje polička 29. února 2024 14:22

continuity tak ty to máš asi parainfekční, mně to fakt zůstalo po poslednim covidu a teda docela děs. Už si ani nepamatuju, jak zní ticho..

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 29. února 2024 14:34

andulka01 Ježišmarja. Snad to nebude trvat moc dlouho!!

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 29. února 2024 17:13
Reakce na barbucha:

​Taky nesnáším klauny, odjakživa. Dost nechápu, proč by do toho špitálu za dětma nemohly chodit nějaký pohádkový bytosti, notoricky známý? Proč zrovna klaun?!

​No prave, ja nijak nerozporuju, ze to je pro deti super, kdyz je v te nemocnici nekdo rozptyluje, ale ze by to museli byt klauni!? Tady treba nektere nemocnice maji superheroes, takovy Superman mi pripada jako mnohem lepsi spolecnik nez klaun  

Ale dle prispevku mistnich uzivatelek klauni zjevne detem nevadi, tak jsme asi zbytecne precitlivele. Je fakt, ze lepsi klauni nez nic! 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 29. února 2024 17:14
Reakce na Archivářka:

MP Marge jak tady už někdo psal - pro malé děti při delší hospitalizaci asi fajn rozptýlení.

Ještě tu běží projekt cirkusu pro pacienty (dospělé) v psychiatrických léčebnách: přijede na týden skupinka terapeutů s cirkusovým vybavením a nacvičí s klienty, kteří chtějí, i s personálem léčebny cirkusové vystoupení - žonglování, tanec, drezúra "zvířat" (mají masky - gorilu, pštrosa, koně). Někdo třeba umí na něco hrát, kouzla s kartama a pod. Na konci je společné vystoupení, kdy není poznat, kdo je klient, kdo doktor a kdo cirkusový terapeut. Zažila jsem to na jedné sousedské slavnosti (byla jsem drezírovaný kůň) a byl to super osvobozující zážitek. Myslím, že to pomáhá i klientům - zažijí, že něco dokážou, zbaví se trémy a pod.

​Tohle je super ❤

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 29. února 2024 17:22

MP Marge Já si totiž myslím, že ti klauni tady v místních nemocnicích mají jen ty červené nosy jako hlavní doplněk a jinak nejsou nijak přeplácaní do toho strašidelna.

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 29. února 2024 17:31

MP Marge ti zdravotni klauni mivaji jen cerveny nos (ten se i prodava, jako treba vlci maky, jako symbol dobrocinne sbirky), nemaji zadny makeup a jsou obleceni v bilych plastich jako zdravotnicky personal. Neni to desivy klaun s bilym oblicejem, obri pusou a tak

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 29. února 2024 18:40

Ounz mne v uších často píská, to nějak vytesnim (to bude od krční páteře). Ale tohle bylo něco! Některé frekvence v tom otoku interferovali, takže třeba, když mluvil muž, bylo to jak praskající rádio. Jedna dcera zas občas zvedne hlas a to se mi zvuk nejenom ztratil, ale fyzicky to bolelo.  A televize mi drncela, jak když máš hrozně nahlas reprak. 

No fuj! Dnes lepsi, tak snad je to pryč. Přitom se vůbec necítím nemocná. 

Offline Ounz
20533 příspěvků moje polička 29. února 2024 18:46

continuity to zní hrozně, tak snad to už bude dobrý

Offline Ounz
20533 příspěvků moje polička 29. února 2024 18:48

Zuzuli jsou děsivý, a jednou jsem s jedním jela ve výtahu a byl docela nepříjemnej až agresivní, vysloveně vhodnej na tu práci..

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 29. února 2024 19:26
Reakce na Zuzuli:

MP Marge ti zdravotni klauni mivaji jen cerveny nos (ten se i prodava, jako treba vlci maky, jako symbol dobrocinne sbirky), nemaji zadny makeup a jsou obleceni v bilych plastich jako zdravotnicky personal. Neni to desivy klaun s bilym oblicejem, obri pusou a tak

​Aha, tak to je potom jina! Tihle opravdu nejsou tak desivi jako klasicky cirrkusovy klaun - nebo To

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 29. února 2024 19:30

continuity tak snad to byl jen nějaký divný ušní tlak a už se to nevrátí. Mě takhle teda začínají horečky, tou nesnašenlivostí a změnou různých zvuků. 

Aranel díky, taky doufám

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. února 2024 19:45

continuity tohle teď popisoval muž, jak mu praskl ten bubínek 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. února 2024 19:47

MP Marge já myslím, že většinou hrají roli popleteného doktora, aspoň co jsem viděla v nějakých reportážích. My na ně narazili v rámci nějaké prevence k mytí rukou ve vstupu do nemocnice, syn byl nadšený. Takže dělají i takovéhle osvětové akce.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 29. února 2024 20:25

Ounzdíky, dnes už dobry, už mi šumí v uchu jen tak normálně.

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 29. února 2024 21:33

Já přišla do kontaktu s nemocničním klaunem, když šla dcera v šesti letech na operaci s kýlou, dceři se moc nelíbil-nebavil ji, ale mě pomohl hodně, když dceru odvezli na sál, povídal si se mnou a tak nějak mě uklidnil, a v tu chvíli si tedy už na klauna nehrál