Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 28. února 2024 09:23

Renusatko Tohle je strašný, pamatuju si kamarádku na pohřbu jejího dědečka, byl to poslední příbuzný, rodiče jí zemřeli když byla na vysoké, je jedináček, rozvedená. Stála tam jen s dvěma malýma dětma, strašně křehce to působilo...:-(

Archivářka Ach jo. :-( To jsem zažila asi pět let zpátky a pořád jsem si nezvykla!

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 28. února 2024 10:34

brrr To je těžké nepůjčit na jídlo, ale asi budeš muset byt tvrdší. Tohle půjčování ocividne nikam nevede. Nemohla bys ji pomoc zorientovat se v dávkách, najít nejakou organizaci, která by ji poradila nebo nějakou jinou pomoc? Nebo najít lepší práci apod? Teoreticky se mi radí snadno, ale sama bych asi těžko říkala ne. 

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 28. února 2024 11:00

notna brrr 

Taky bych řekla, že pokud ji brigáda, zjevně mizerně placená, neuživí, měla by si najít něco stálejšího, z čeho zaplatí aspoň to nejnutnější.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. února 2024 11:39
Reakce na Samantha:

Tabea hele, já tě k ničemu nenutím, volej, co tě první napadne - hlavně, že voláš 

Ale Wiki neví všechno na 100%,  o té 112 kontra 155 nám říkali v kurzu první pomoci (loni na podzim). 

Dobré je, že se vůbec někdo objeví a volá o pomoc, to je na jedničku a díky vám všem, které to děláte. 

​Přesně tak, hlavě, že se volá. On totiž už jen ten telefonát je brán jako poskytnutí první pomoci a co si budem s někým erudovaným na konci telefonu je to ošetření jednodušší. Ale měli by lidi rozlišovat a správně vyhodnotit situaci, protože jde o minuty. Taky se pravidelně školním.

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 28. února 2024 12:52

notna barbucha Nakonec to skončilo tak, že jsem ji nepůjčila. Sice je mi to hodně blbé, ale tisícovka ji fakt nepomůže.

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. února 2024 12:57

brrr Neslo by se s ni priste domlouvat, ze by vyplatu dostavala kazdy tyden? Treba by lepe hospodarila....Jinak jestli je to zdrava mlada zena, tak asi vazne neni reseni ji pujcit. Za mesic budes tam, kde ted. Ta potravinova banka je fajn napad. 

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 28. února 2024 13:10

Jos ne, u nás nejde dávat výplatu jinak, než jednou za měsíc. Ona to asi uplně nerozfofruje, ve smyslu, ze by neuměla zacházet z penězi, ale prostě vydělává tak málo, že zaplatí byt, kočku a ze zbytku se snaží vyžít. V létě to jde, ale v zimě je hnusně a to se prostě nekope.

barbucha Má exekucemi obestavený účet,tak bere jenom práce přes různé otrokářské firmy, taky má docela problém s docházkou (nezvladá přijít na konkrétní čas). U nás je placena od hodiny, takže jsem schopna v rámci možností jí ty pozdní příchody nějak tolerovat.

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 28. února 2024 13:12

Karja Ja o takových věcech nemám vůbec přehled, jsem schopna ji spojit s naší paní účetní,kdyžmá problém ve smlouvách a tak.

Hlavně já fakt nejsem socialní pracovník (ani vnitřně na to nejsem moc nastavena), lidí s takovými problémy je tu x a je to hrozně unavující.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. února 2024 13:42

brrr Někteří lidi to maj fakt těžký a je mi jich líto strašně.

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 28. února 2024 13:45
Reakce na brrr:

notna barbucha Nakonec to skončilo tak, že jsem ji nepůjčila. Sice je mi to hodně blbé, ale tisícovka ji fakt nepomůže.

​Jj, to by nikam stejně nevedlo.

Offline tv
4214 příspěvků moje polička 28. února 2024 14:15

brrr napadl mě příspěvek na bydlení, nemohla by si požádat?

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. února 2024 14:30
Reakce na brrr:

Karja Ja o takových věcech nemám vůbec přehled, jsem schopna ji spojit s naší paní účetní,kdyžmá problém ve smlouvách a tak.

Hlavně já fakt nejsem socialní pracovník (ani vnitřně na to nejsem moc nastavena), lidí s takovými problémy je tu x a je to hrozně unavující.

​Pokud je to tak jak píšeš, tak bych se od toho odpojila. Nejsi za ní odpovědná a už vůbec jí nemůžeš radit s tím, jak si požádat o příspěvek na bydlení.  Maximálně bych ji našla nějakou sociální službu v okolí, která toto poradenství poskytuje (to ti případně pomůže i s dalšími brigádníky v budoucnu). 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. února 2024 14:36

Mám od rána zalehnute v uších a do toho příšerný tinnitus. 

Na callech ještě jakž takž, ale dceru třeba vůbec nerozumím, když na mě mluví. Ostré zvuky nedávám vůbec. 

Nastříkala jsem si 2x Olynth, takže mi odlehlo jedno ucho, začalo se mi dělat špatně, vzala jsem prášky na migrénu. No uvidíme, co z toho bude.

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 28. února 2024 14:39
Reakce na brrr:

barbucha Má exekucemi obestavený účet,tak bere jenom práce přes různé otrokářské firmy, taky má docela problém s docházkou (nezvladá přijít na konkrétní čas). U nás je placena od hodiny, takže jsem schopna v rámci možností jí ty pozdní příchody nějak tolerovat.

​V tom případě doporučuju insolvenci. Pokud jí to schválej (a proč ne), nějaký peníze jí zůstanou (rozhodně víc než jí nechaj exekutoři), a za tři roky má pokoj. Zkus jí to doporučit - na internetu je informací mraky, jak na to... jinak ji budeš mít na krku furt, a ona se z toho už nevyhrabe.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. února 2024 14:57

continuity Zvoní ti v uších? Tak to tě někdo pomlouvá! :D

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 28. února 2024 15:14
Reakce na brrr:

​Hele, a vi o Cloveku v tisni? Ja je sleduju na FB. Oni maji v CR program, ktery se zameruje na pomoc lidem, kteri upadli do dluhu a jsou v exekuci. Da se zavolat na tisnovou linku, kde vysvetlis situaci, a oni te podle toho nasmeruji dal. Treba by pro ni mohli neco udelat? A mozna i pomoct v jinych vecech? 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. února 2024 15:16

Kanpomlouvá no dobře, ale šest hodin? Zas tak zajímavá nejsem. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 28. února 2024 15:17
Reakce na brrr:

​Já to chápu, myslela jsem, že jsi nějak víc angažovaná nebo tak. Já bych to jen zvládla vyhledat na netu a říct jí, at si tam dojde, že tam chodí i uplně takhle běžní lidé, že to není nic pro bezdomovce.

Offline evuch
94 příspěvků moje polička 28. února 2024 17:05
Reakce na brrr:

​V takových případech je ideální odborné sociální poradenství (tohle je ofiko název sociální služby, ale poskytují ji různé organizace.) Dokážou s tím člověkem probrat situaci tak nějak komplexně a nasměrovat na další pomoc. Měli by umět poradit s dávkami a odkázat na dluhové poradny nebo potravinovou pomoc (u nás třeba to umí poradna i přímo poskytnout). Kdybys chtěla poradit konkrétní kontakt, napiš mi klidně do SZ lokalitu. Většinou tohle mívá místní Charita. Člověk v tísni je taky dobrý nápad, ale ten nemá tak hustou lokální síť. 

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 28. února 2024 18:22

MP Marge evuch Karja Dík, za tipy na všechno. Předám dál, ale trochu pochybuju, že něco využije. Ale uvidíme.