Evaeva diky, snad nebude tak zle, i když potenciál to má značný.
Stěžovací vlákno
continuity No zjišťuju co a jak. Prostě mi jen přišly zpět prachy na účet. Ale proti tomu, s čím se asi teď potýkáš ty, je to vlastně prkotina. Tlapkám moc a ať vše dobře dopadne ![]()
Erupce na slunci nebo co. Ty čvonče od myší a klávesnic jsou peklo, mám to nastrkaný v rozdvojce v dokině, většinou to zapomenu brát s sebou, už mám myši rozstrkaný ve všech místech, kde se vyskytuju (a kupu čvončů v kapse tašky). Bez myši jsem jak bez ruky.
Pred cca dvema tydny jsme nasemu domacimu oznamili, ze se budeme stehovat. Nejdriv to vzal, ze v pohode... Ale vcera se nejak probral a zacal prudit.
Nejdriv volal, ze nemame pri stehovani malovat. Ze bude predelavat v prazdnem byte tu elektriku (co nam tam za ty ctyri roky trikrat vyhorela), tak pak po te rekonstrukci zavola malire a posle nam ucet. Na to mu muz rekl, ze mu koupi kybl primalexu, kterym bychom to vymalovali my a co se s bytem potom, co ho predame, bude dit, neni nas problem. Tak dneska jsme dostali dlouhy email, jak on nas tam nechava bydlet, tak bychom snad meli byt slusni a dat mu aspon deset tisic na malovani maliri. Protoze on nesouhlasi s tim, ze tam budeme malovat my. Mame si uvedomit jakou nam dela sluzbu, ze nam byt poskytl (original 1969,vsechno se tam sype a my to porad spravujem)... Najem platime normalne komercni.
Uz jen par tydnu... A vypadnem
jestli jsem nekdy pochybovala o te nasi silene hypotece... Tak uz fakt ne, stoji mi to za to.
Zuzuli dobré rozhodnutí jít do svého byť hypotékou ![]()
a to se všichni diví, že většina lidí v ČR chce vlastnit byt/nemovitost a odmítají bydlet v nájmu
Evaeva ja ted s laskou vzpominam na nas predchozi najem, kde jsme predali uklizeny vymalovany byt. Majitel se rozhledl, prohlasil, ze byt vypada jako kdyz jsme se tam stehovali a za nej je to v pohode. Ted domaci resil, ze na tom umyvadle z sedesateho devateho je prasklina, co tam urcite nebyvala. Tak jsme mu jen oznamila, ze byvala, ale dali jsme do koupelny vyrazne silnejsi zarovky, takze driv ji jen nevidel... Tak to prej porovna s fotkama. No my litujem, ze nas fakt nenapadlo pri stehovani fotit kazdou prasklinku a skrabanec. Brali jsme to proste jako byt v puvodnim stavu, co na nem nejake opotrebeni je videt.
dupali no my byli timhle extremne motivovani si ten zaklad na hypoteku nasetrit a jit do vlastniho. I kdyz to je drazsi jak najem a fakt jsme se museli uskromnit. A neni za tim nase touha bydlet ve vlastnim. Ale touha uz nebyt odkazana na nas cesky system najemniho bydleni.
Zuzuli tvl
. Těším se s vámi, že jdete do svého.![]()
Zuzuli chápu! Naše rodina pronajímá několik bytů, ale to co popisuješ, by si nikdo nedovolil.
Zuzuli no a příští dětský sraz bude samozřejmě na Stodůlkách ![]()
![]()
Evaeva ja mu ted jen strasne skodolibe preju, aby se tam nastehoval po nas nekdo, kdo to tam nejak ponici a pak vypadne bez zaplaceni par najmu ![]()
Ne fakt, my se o ten byt starame, drobne opravy delame. Nic cilene nenicime. Pomalovane zdi od dcery hned pretirame. Koupili jsme sami treba digestor a sporak, ktere tam nechavame... Nedluzime mu ani korunu. Platime vcas. Resime kazdorocne revize plynu. Takze tohle si snad na zaver nezaslouzime.
Zuzuli určitě ne. Těch pár týdnů už dáte![]()
Evaeva jsme ale zvedavi, co do toho kvetna jeste stihne vymyslet... ![]()
Ale stehovani se uz nemuzeme dockat. Strasne se vsichni tesime. Krom toho, ze uz nebudeme mit naseho domaciho, tak se nam dost zvedne kvalita bydleni. Treba myckou nebo ze na kuchynske lince bude vic jak jedna zasuvka. A budu moct zapnout vysavac, i kdyz zrovna pujde pracka, aniz by vylitly pojistky![]()
To je neskutecne! My bydleli v najmu jen necele 3roky, byt jsme pouze vyklidili, nemalovali jsme. A majitel hodne litoval naseho odchodu, ze na slusne najemniky je skoro rarita narazit. Vime to, protoze ted uz je to nas kamarad, jsme ve stejnem spolku atd. Skoda ze ty extremy na obou stranach na sebe nenarazi vzajemne.
Zuzuli Ty jo, to je hrozný, máte tam nějakou velikou kauci?
Jako ta karma pro pána, to bude veliký no:-D. Ale škoda, že už se to nedozvíte.
Karja kauce je myslim 15 tisic. Ja mam chut proste odkracet stredem, na nejake malovani a uklid se vykaslat, at si kauci necha a da nam pokoj. Muz teda zaujal o neco bojovnejsi postoj
Jos My jsme taky jednou bydleli v šíleném nájmu, majitel nám jaksi zapomněl říct, že se to tam nedá vytopit víc jak na 20C. Byla tam zima, vlhko, v koupelně snad 15C Při stěhování se sekal a přitom měl s rodinou zděděný celý bytový dům, určitě to nebyl pán, co by musel počítat každou tisícovku a ta naše kauce, co nám nechtěl vrátit by mu nějak významně chyběla.
Zuzuli Já jsem na straně tvého muže, prostě co si to dovoluje...At si to chlapi vyřeší spolu.
continuity Ano, vypravel nam slusne pribehy. A vetsina zahrnovala neplaceni a zdevastovani casti bytu. Party v byte apod. A na prvni pohled tohle nemas sanci poznat...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.