Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2024 13:42

Lamicka máme teprve začátek, to se ještě zvrátí

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 05. března 2024 13:46

Lamicka přeju, ať zbytek roku už je jen lepší

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 05. března 2024 15:31

barbucha my jsme si hlavne rikali, ze stejne budeme dalsich tricet let platit za bydleni. Tak kdyz si mame vybrat, jestli budeme platit hypoteku a za tu dobu budeme mit byt, a nebo budeme platit nekomu, kdo pak bude mit byt a jeste nase penize a jeste nas treba bude chtit vystehovat... Tak to bylo celkem jasny. 

Aby teda nedoslo k mylce, ja jsem velky zastance najemniho bydleni. Je to levnejsi, flexibilnejsi, melo by byt dostupnejsi pro rizikove skupiny a tak.

Ale ten cesky system kde treba nekomu platim jeho hypoteku na investicni byt, mi moc nesedi, to uz si fakt radeji platim vlastni. Zvlast, kdyz jsem pri hledani bytu ke koupi videla, kolik inzeratu ma v sobe poznamku "v byte jsou solidni najemnici, tak pokud kupujete byt na investici, muzete si je tam nechat, a nebo je vystehujte". I my nakonec koupili od firmy jeji investicni byt, ze ktereho se prave kvuli tomu prodeji stehovala po peti letech nejaka rodina. A nebo bydlim v dedictvi, na kterem chce dotycny jen trhnout a nedal do nej za roky ani korunu na opravy a nam vycita opotrebovani lina z roku 1969.

No a na druhe strane jsem bydlela ve fajn najmu, kde majitele vlastnili cely cinzak a meli to na kseft. Coz nebylo spatne, oni to vedeli a podle toho ta sluzba vypadala. Vsechno fungovalo, sprava domu, opravy, uklid... Ale smlouva na rok a mesic pred jejim vyprsenim nam prinesli novou, s libovolne navysenym najmem a bud podepiste a nebo se do mesice odstehujte.

Cest vsem ferovym pronajimatelum

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 05. března 2024 16:02

Zuzuli to je presne. My meli nas maly byt splaceny a mne se hrozne nechtelo do dalsi hypoteky. Klidne bych sla na par let, nez deti odrostou, do najmu. Pak se zase vratila do naseho. Jenze jsme zjistili, ze za najem za 3kk-4kk bychom dali vic nez nas stoji mesicni splatka hypoteky to proste nedava smysl.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 05. března 2024 16:09

Len Evaeva Pinot Noir dekuji snad uz to blbe obdobi prejde.

Dnes jsem se dozvedela, ze ten kluk, ktereho srazila v nedeli na tramvaj na P6, byl syn me blizke kamaradky. Je potluceny, cely polamany, po operaci, bude to nadlouho, ale snad bude v poradku. Drzte vsichni palce, prosim. 

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 05. března 2024 16:17

Zuzuli Z rekonstrukce el. bude mit užitek někdo jiný už, takže  to vymalování by měl být  problém majitele bytu. To by musel tak jako tak,ne? 

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 05. března 2024 16:23

rozarka nejen to. Hlavne ta rekonstrukce elektriny probehne az po tom, co my ukoncime najem a predame byt. Takze chtit za nas zaplatit cokoliv, co se tam pak bude dit, je uplne mimo.

Mame v planu se drzet smlouvy, byt v terminu predame uklizeny a vymalovany a tim koncime. 

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 05. března 2024 16:30

Lamicka uff, to je strašný. Už když jsem to četla, hned mě napadali všichni malý kluci z okolí co znám, jestli jsou v pořádku měl obrovské štěstí v neštěstí, moc moc držím palce, aby se z toho dostal

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 05. března 2024 16:39

žluťásek přesně, hned mi projelo hlavou, zda to není někdo z kamarádů nebo žák ze školy. Když mi to dnes volala kamarádka, tak jsem byla v šoku. Děkuji

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2024 16:46
Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 05. března 2024 16:49

Zuzuli to je presny, co pises. ja bydlim v najmu, majiteli patri ve meste nekolik cinzaku, spravou poveril externi spolecnost a podle me na nas barak uz uplne zapomnel, ze ho ma :D kdybych mela bydlet v nekoho investicnim byte, tak uz mam davno hypoteku na vlastni.

takhle si ji vezmem, az se budem muset vystehovat, respektive jestli to bude jeste par let trvat tak mozna uz ani zadnou nebudem potrebovat, panc budeme mit nasetreno a proste jenom koupime.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 05. března 2024 17:06

Lamicka uff, ať je klučina brzo v pořádku. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 05. března 2024 17:20

Lilly_Ku to je prave treba v Praze ten nejvetsi problem. Ze ten najem je tak vysoky, ze lidi nemaji sanci nasetrit. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 05. března 2024 17:20

continuity dekuji 

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 05. března 2024 17:28

Zuzuli 

Máš pravdu ve všem. Proč podporovat něčí nenažranost? Ty nájmy se dneska vůbec nevyplatěj, pronajímatel většinou neví jak tě ještě natáhnout... plus pak ty tahanice ještě Nájemní bydlení tady nemá vůbec budoucnost, našinci se hned tak nezměněj. 

Problém taky je, že stavěj jen developeři, a ne obce - ty by se měly především starat o dostatek nájemních bytů, a ne prodat každičkej volnej metr kdejakýmu šmejdovi. To by ovšem na radnicích nesměli sedět stejný hladový šmejdi, že jo. Je to bída.

Já když vidím jak to funguje u zřítelnice, tak mě berou všichni čerti. Obec tam staví jak vzteklá, a každej si může najmout kvartýr dle svýho příjmu a preferencí, dokonce si můžou z nabídky vybírat... a to ještě ten byt k pronajmutí dostanou vybavenej, linka, lednice, myčka, pračka je samozřejmost, a to ještě obec zajišťuje veškerý opravy včetně malování Protože tam platíš ten nájem přece!

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 05. března 2024 17:32

barbuchaMně docela překvapuje, že ted v okolí vznikají byty ve vesnicích k pronájmu, ale to ti jsou takový díry, jakože fakt obce bez infrastruktury, krom toho, že tam stavi autobus 

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 05. března 2024 17:33

Karja 

A jsou obecní nebo soukromý? 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 05. března 2024 17:36

barbucha Jsou soukrome. Jeden čas se u nás mluvilo, že budou nějaké dotace na ty obecní byty, obec měla i projekt, že to bude pro starší občany, takovej vejminek, ale myslím, že žádna taková podpora se ze strany státu nakonec nerealizuje a na vlastní náklady to asi nebude chtít takhle žádná malá obec stavět. 

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 05. března 2024 18:10

Karja 

Tak v soukromejch bude stejně nekřesťanskej nájem, to nebude ani v takový díře nic levnýho.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 05. března 2024 18:16

Karjamě takové to chráněné bydlení, kde je nějaká jedna sociální pracovnice, která se trochu postará a někdo, kdo doveze potřebným oběd že školky, přijde jako super věc. Teď to vidím na ty tchýni - domov důchodců s plnou péči je blbost, ale ji vyhovuje malý byt, s kterym nemá starosti. Do samosky si dojfe, kdyby jí ty obědy někdo vozil + semtam uklidil, je to značka ideál. Ale nemůže si takto stařečka nastěhovat do sousedství každej. Kdyby měla ještě sousedy podobné...