Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jos
příspěvků moje polička 04. března 2024 13:50

Zuzuli Mate najemni smlouvu. Co se v ni pise? Pokud je tohle vymysl pana domaciho, ma proste smulu a basta. 

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 04. března 2024 13:56

Jos mame. Je tam napsano, ze byt predame vymalovany primalexem plus. Takze my mame v planu tuhle smluvni cast splnit a nazdar. To, ze on si mysli, ze se domluvime a zaplatime mu za malire po rekonstrukci elektriny, kdyz my uz budeme mozna mesice bydlet jinde, pro nas neni argument. Ale je to neprijemne. Jak porad vola a odvolava se na to, jak mame byt podle nej slusni... No uvidime, co jeste vymysli.

Ale pri trose stesti, ze vsechno pujde jak po dratkach a nekde se nezasekne nejaky papir, tak uz po pulce dubna budeme mit klice a stehujem se. Kupni smlouva na byt a hypotecne smlouva jsou podepsane, jen cekame, az se to vsechno zprocesuje. Nejpozdeji v kvetnu jsme ve svem. 

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 04. března 2024 14:15

Zuzuli držím palce!

Offline tv
4214 příspěvků moje polička 04. března 2024 14:32

Zuzulijá jsem měla problém s paní, co mi předtím pronajímala byt, nechtěla mi poslat přeplatek za vodu, teplo atd., ba právě naopak po mě chtěla doplatek. Stěhovali jsme se v listopadu. A že v prosinci tam nikdo nebydlel a ty zálohy musela platit ona. No prostě úplný nesmysl. Tak jsem oslovila právníka a domluvila se s ním, že mu paní možná bude volat. Paní jsem dala na něj telefonní číslo. Do druhého dne jsem měla peníze na účtu.

A to se ještě rozčilovala, že jsem si odnesla svůj vlastní zámek z koje ve sklepě, že byl určitě její. Já si říkala, jestli jsem ji neměla naprášit na finanční úřad, protože vsadím boty, že to nedanila.

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 04. března 2024 14:39

tv to rikal i manzel. Ze kdyby delal domaci s tou kauci problemy, tak se klidne sejdeme u soudu. Pripadne s nasim letos fakt velkym preplatkem za energie. A povime si tam treba to, jak nedoplatky jsme mu davali hotove na ruku, jak to danil... Vsechno mame v mailech

A pravnicku mame, co jsme ted resili tu koupi bytu. Ale stejne doufam, ze se proste v klidku odstehujem, byt uklidime a bude hotovo. 

Offline tv
4214 příspěvků moje polička 04. března 2024 14:42
Reakce na Ignis:

tv ta fotka je boží. Ještě jak je ta kočka krásně černá

​Díky.

Offline tv
4214 příspěvků moje polička 04. března 2024 14:46

Zuzulivíš co, podle mě by do nějakého boje s právníky nešel, musi mu být jasné, že na to, co po vás chce, nemá prostě právo. Ale je to nepříjemné, chápu tě, mě to štvalo tenkrát dost. Už abyste byli ve svém. Snad se k tomu taky někdy dopracuju a nebudou mě šikanovat báby, že jsem si povesila prádlo na jejich oblíbené místo.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 04. března 2024 15:40

Zuzuli On by stačil i nějak dopis asi od právníka, ale i to je investice časová a finanční....No nezávidím ti to. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 04. března 2024 16:29

Zuzulijá bych tomu taky neustupovala, tihleti výkukové totiž mají tendenci zkoušet, kam až lze zajít a jestli by z protistrany jste něco nešlo vyrazit. Ani bych nic s právníkem nesepisovala, jen prostě napsala email jak to bude. A v případě, že to chce pan pronajímatel jinak, že s ním spojí vás právník, aby to domluvil za vás. 

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 04. března 2024 16:46

Zuzuli Já bych taky šla cestou právníka, opravdu stačí jeden dopis. Vloni jsem to udělala 3x a vždy to zabralo. S vámi se bude dohadovat, s právníkem ne.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 04. března 2024 16:53

Vždycky když tyhle příběhy o nájemním bydlení čtu, tak se vůbec nedivím, že u nás kdo může, jde do svého... Neskutečný.

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 04. března 2024 17:19

Torrah tohle je podle me nejhorsi typ pronajimatele. Zdedil byt a chtel by, aby z nej neco kaplo. Ale zaroven k nemu ma citovy vztah, protoze v nem vyrostl a tak se v nem nesmi nic menit a on ho povazuje za mimoradne cenny. Vcetne uplne odrbane tapety v chodbe, protoze ji tam lepil osobne s tatinkem. Jeho ideal by byl, kdyby mu nekdo platil petatricet mesicne (tolik chtel po nas, to jsme se mu vysmali a odmitli) a radeji tam nebydlel, aby byt neopotrebovaval.

My se k nemu dostali tak, ze jsme bydleli v peknem, ale malem 1+1 v podkrovi bez vytahu a ja byla tehotna. Tak tata prisel s tim, ze manzel jeho kolegyne ma volny byt k pronajmu a jestli ho nechceme, kdyz budeme mit mimino.

My teda mame stesti, ze jsme ho vzdycky brali jako prestupni stanici k vlastnimu bydleni. Tohle bych treba jako senior resit fakt nechtela.

Pro zajimavost jsem vylovila par fotek z doby stehovani, at mate o tom "pokladu", ktery jsme si dovolili znectit tim, ze ho chceme sami vymalovat a nezaplatime mu za profesionaly po tom, co se on pusti do rekonsteukce, lepsi predstavu. Teda on jenom predela elektriku, na zbytek se sahat nebude. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. března 2024 17:26

Zuzuli jak jsou v tom city, je to vždycky problém 

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 04. března 2024 18:07

continuity 999 vzhledem k tomu, ze se ted jeste ozval, ze bychom meli nechat prebrousit parkety, kdyz jsme po nich ctyri roky chodili... Predavam to fakt te pravnicce. 

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 04. března 2024 18:21

Zuzuli Je to nejlepší řešení.

Offline tv
4214 příspěvků moje polička 04. března 2024 18:27

Zuzuli ano, nejlepší řešení, kdo ví, s čím ještě přijde..

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 04. března 2024 18:28

Jsme na horách, je to už taková jarní lyžovačka a to já tak nerada. Jezdím jak paní radová a jsem z toho utahaná jak pes. No a to se kluci dostali do věku, kdy konečně jezdí stejně rychle jako my a nejradši by zůstali na sjezdovce i přes noc. Jak jsme se na to s mužem těšili a teď, když to nastalo, jsme za slabé články my dva.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. března 2024 18:38

brrr Jo to tak bejvá, že nás děti kolikrát přerostou v dovednostech. Ale je to radost, když člověk vidí, že je to baví a mají z toho radost a potěšení.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. března 2024 19:28

brrr to je ta lepší varianta gratuluju a těším se na totéž (to už asi nebude padat žádný sníh teda)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. března 2024 19:29

Zuzuli bože, to je kokot