Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 04. března 2024 19:31

Zuzuli no jo, city, to je vždycky problém. Ale jedni známí si koupili investiční byt (v novostavbě) a on nakonec odmítl ho pronajímat, že nechce, aby jim ho nájemníci zdevastovali , takže prý ho nechají jak je, než dorostou děti a budou ho mít jako startovní.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. března 2024 19:33

Torrah takhle to měli mužovi rodiče taky. Moc to nechápu, ale když nám bylo dvacet, vůbec nám to nevadilo, byt byl volně k užití

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 04. března 2024 19:41

Torrah Tak to budou rekonstruovat pak ne:D. Já teda znám dvoje lidi s prázdným bytem v Praze na metru, kam fakt nejezdí vůbec a je to v nějakém stadiu zakonzervovanosti. Nechapu to, tak někdo na to asi nemá to všechno zařídit a tak, a nechce třeba otravovat rodinu, ale ten jeden známej, ten je asi fakt jen linek ..

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 04. března 2024 20:21

Karja tenhle říkal, že prostě nechce, aby mu to někdo zničil (novostavba, nové spotřebiče, podlahy, vše...). No prostě nevěří, že by to dopadlo. Staršímu dítěti je 16, takže je možné, že za pár let už bude byt obsazený, kdoví. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 04. března 2024 20:44
Reakce na Torrah:

Karja tenhle říkal, že prostě nechce, aby mu to někdo zničil (novostavba, nové spotřebiče, podlahy, vše...). No prostě nevěří, že by to dopadlo. Staršímu dítěti je 16, takže je možné, že za pár let už bude byt obsazený, kdoví. 

​Jo, to asi jo, pokud je tam už od dvaceti let čeká;-)

Offline tv
4214 příspěvků moje polička 04. března 2024 20:57

Karjateď bydlím "po známosti". S majitelem bytu jsme vyrůstali v jednom paneláku. A říkal mi, že mi to pronajal, protože se známe, ze by ten byt nechal jinak ležet. A to je prosím v původním stavu, zničit tady toho moc nejde. Ale asi není úplně jednoduché dostat z bytu nájemníka, který přestane platit třeba?

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 04. března 2024 21:17

tvNo dostat z bytu neplatiče je zhola nemožné. Někdy má člověk štěstí, že zatlačí a ten chudák vysmahne sám, ale když se rozhodne bydlet zadarmo, je to podnik na mnoho let.  Proto dost nechápu, pokud pronajímatele prudí platící slušné nájemníky. Není vůbec vyloučené, že se proprudi až k neplatičům. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 04. března 2024 21:17

tvNestraš:D. Já nevím, my jeden být pronajimame a o druhý se staráme rodině. A je to v pohodě, za 5 let se nám nic nezničilo, jako nájemníci se střídají, protoze chtějí časem větší byt/vlastní byt, ale zatím všechno v pohodě. Sambo to většinou dělá tak, že udělá prohlídkový den či dva a pak si vybere z těch zájemců, snad na to má čuch, jak me teda rád úkoluje ve vsem, tohle mi na starost ještě nikdy nedal:D. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 04. března 2024 21:21

Karja to je asi rozumné, do problémů jsme se dostali, když muž jel spravedlivým systémem, kdo dřív přijde. No od té doby se už do pronajímání cizím nikdy nepustil, radši to nechával kamarádům úplně pod cenou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. března 2024 21:24

Karja my jsme jednou trochu smůlu měli, ale kluk přestal platit dost brzy, nestihl nic zničit a nakonec vypadl sám. Akorát tam po něm zbyly nějaké krámy. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. března 2024 21:25

continuity já to před lety s babičkou udělala stejně, měla jsem to přes půl Prahy, tak jsem všechny pozvala na jedno odpoledne a ona si pak vybrala.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 04. března 2024 21:28

Evaevateď už je to fuk, v zimě tam bude tchýně a v létě nik. Nic jiného se s tím nevymyslí a minimálně jedno dítě si brousí zuby, jak se tam časem nakýbluje. 

Kvůli nim to snad i předěláme, ale kvůli nájemníkům se to vůbec, ale vůbec finančně nevyplatí.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 04. března 2024 21:38

continuityNo sambo oba byty rekonstruoval, ale jako je to nové, ale ,,nové,, jakože třeba obklady dal druhou jakost, kuchyňskou linku koupil od někoho 7 let starou, je to hezké, čisté, ale prostě nemrzi te to, když se tam něco znici, a nevydal se finančně nijak moc, i spotřebiče jsme tam dali svoje a koupili si pro sebe nové. Ale kupovat všechno nové, byt ne třeba moc pěkné, to si nedovedu představit, kolik by to tak splachlo těch nájmu, ještě platit za práci třeba... On si tam pri těch dětech krásne odpočinul, jeden byt dělal když se narodila velkamala a druhý když malamala:D Nádherná víkendova zasivarna a ještě takhle pro rodinu, že jo, že ani kecy jsem nemohla mít!:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. března 2024 21:39

continuity to chápu. My do jednoho bytu akorát na popud nájemníků přidali myčku a to bylo, myslím, s nějakou spoluúčastí. Uvidíme, jak bude vypadat, až se odstěhují (doufám, že za dlouho).

Offline Friga
2164 příspěvků moje polička 05. března 2024 09:26

RoSa Kan a jeste nekdo, kdo mi tu radil (bohuzel si ted uz nevybavuju, kdo to byl) diky za rady se srazenou podsivkou. Podsivka se zehlenim natahla, ale kolem sikmeho prouzku to porad lehce tahne, jeste ho zkusim znova vic natahnout. V nejhorsim ho vymenim, to neni zas tak velka operace, jakou by byla vymena cele podsivky. 

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 05. března 2024 10:11
Reakce na Torrah:

Zuzuli no jo, city, to je vždycky problém. Ale jedni známí si koupili investiční byt (v novostavbě) a on nakonec odmítl ho pronajímat, že nechce, aby jim ho nájemníci zdevastovali , takže prý ho nechají jak je, než dorostou děti a budou ho mít jako startovní.

​Grrrr!! My máme teď takový štěstí na majitele, kterej přesně tohle neudělal!

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 05. března 2024 11:12
Reakce na dupali:

a to se všichni diví, že většina lidí v ČR chce vlastnit byt/nemovitost a odmítají bydlet v nájmu

​Přesně tak. Tady si lidi zjevně pletou Čechy s Klondikem to není normální prostředí jak na civilizovaným Západě. 

I ta hypotéka se v podstatě vyplatí - nejen že máš klid, ale nakonec to bude i majetek/dědictví...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. března 2024 11:55

Friga Tak super.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 05. března 2024 13:32

Spousta lidi nadavalo na rok 2023, pro me osobne ten rok byl moc pekny a uspesny. Naopak 2024 mi dava zabrat, mam pocit, ze je to jedna spatna zprava za druhou a uz se bojim zvedat telefon.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 05. března 2024 13:37

Lamicka To mě moc mrzí. Snad bude pokračování lepší než začátek.