Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 05. března 2024 18:54

continuity u nás si môžu dôchodci brať obedy v niektorých MŠ a ZŠ, naši si ich berú už roky. Ale, čo vidím ako problém,  že po tie obedy si musia chodiť,  rozvoz neexistuje. Čo je pre mnohých dôchodcov veľký problém,  lebo proste neprejdú,  viď naša suseda z prízemia, mne to do školy trvá minútu,  ona to už vôbec nedáva. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 05. března 2024 19:24

letfenixa u nás je jídelna v patře bez výtahu. Takže teoreticky můžou, prakticky nic moc.

Navíc to neřeší, že babku někdo sem tam zkontroluje,jestli bezvládně neleží na podlaze. 

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 05. března 2024 19:48

continuity no lenže ten rozvoz by si to aj všimol. 

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 05. března 2024 19:57

continuity v DE je možný koupit si byt v domě s pečovatelskou službou. To mi přijde jako dobrý řešení. 

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 05. března 2024 20:19

Tabea to je super, ale bohuzel to predpoklada rodice natolik dostatecne v dusevni kondici, ze jsou schopni naznat, ze to je vhodny reseni. coz treba u nas bohuzel naprosto neni ten pripad. vic k tomu radsi psat nebudu nebo se zase desne rozcilim a praskne mi zilka :D

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 05. března 2024 20:23

continuity něco takového měla babička přes sociálku. Dovezli oběd a koukli jestli je v pořádku. Tak třeba něco podobného funguje i u Vás.

Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 05. března 2024 20:27

V bytě s plánovanou pecovatelskou službou bydlel můj děda. V 80. letech postavilo mesto nekolik domu blízko sebe, kde v přízemí byla plánovaná jídelna, někde měl být doktor, někde kadeřník, v jednom prádelna. Byly to mini byty ( predsinka, kuchyň, pokoj a koupelna). Do tech bytu se stehovali senioři, ale snad kromě toho doktora už nikdy nedošlo k realizaci těch dalších služeb. Po revoluci to město už dávalo do nájmu lidem bez ohledu na věk. Jedinou nevyhodu z dnešního pohledu vidím, že tam nebyl výtah, neb to byly triposchodove domy. Ale jinak to byla super myšlenka. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2024 20:27

Lilly_Ku to bohužel naprosto všude všechny systémy, bych řekla. Zase mi přijde, že do toho bytu s pečovatelskou službou budou lidi spíš ochotní se nastěhovat. Jednak je to menší zásah do soukromí a pak je to na pořadu dne, když jsou ještě v rozumné kondici, s čímž se pojí i ta mentální kondice. Ale to je jen moje úvaha.

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 05. března 2024 20:33
Reakce na Evaeva:

Lilly_Ku to bohužel naprosto všude všechny systémy, bych řekla. Zase mi přijde, že do toho bytu s pečovatelskou službou budou lidi spíš ochotní se nastěhovat. Jednak je to menší zásah do soukromí a pak je to na pořadu dne, když jsou ještě v rozumné kondici, s čímž se pojí i ta mentální kondice. Ale to je jen moje úvaha.

Evaeva mas uplnou pravdu, ja naprosto nechtela zpochybnovat smysl tech zarizeni, naopak mi prijdou skvely a smysluplny.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 05. března 2024 20:35

continuityTohle bylo jako zamýšleno bez sociálních služeb, bylo by to prostě pro ty usedlíky tady, co už nezvládnou táhnout dům a práci kolem toho. Ale jak říkám, sešlo z toho. 

Offline Myrtila
5344 příspěvků moje polička 05. března 2024 20:38

continuity letfenixa Úplně nevím, kdo to organizuje a platí, ale u nás v obci si můžou senioři chodit pro oběd do ZŠ, a pokud někdo nemůže, funguje tu i rozvoz, kastrůlky ke dveřím domu. Neřeší to tu kontrolu seniora, ale jinak je to výborný, naše obec je už větší a z některých ulic je to ke škole i víc než kilometr. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2024 20:53

Lilly_Ku já to tak ani nebrala.

U nás to jednou bude taky zřejmě hustý, tak snad to bude za hodně dlouho.

Offline tv
4214 příspěvků moje polička 05. března 2024 20:55

Myrtila u nás rozváží jedna "jídelna". Polévka plus hlavní chod za 120,-. V dnešní době super cena a jsou to porce, že se z toho nají dva. Pokud je někdo sám, vyjde mu to na oběd i večeři.

Offline Myrtila
5344 příspěvků moje polička 05. března 2024 21:05

tv Takhle vlastně fungovala i jídelna v bývalé práci, vařili i pro seniory do kastrůlků a přesně, byly to obří porce, klidně i na večeři. To bylo v jiné obci, a tam ten rozvoz taky nějak organizovala obec. 
Ono to evidentně jde, ale je potřeba zapojení té obce. Zrovna u nás teda vedení obce dost myslí na různé projekty pro různé skupiny obyvatel, tohle je tu opravdu parádní. 

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 05. března 2024 21:12
Reakce na Myrtila:

continuity letfenixa Úplně nevím, kdo to organizuje a platí, ale u nás v obci si můžou senioři chodit pro oběd do ZŠ, a pokud někdo nemůže, funguje tu i rozvoz, kastrůlky ke dveřím domu. Neřeší to tu kontrolu seniora, ale jinak je to výborný, naše obec je už větší a z některých ulic je to ke škole i víc než kilometr. 

​V mé rodné vsi je to taky tak, myslím, že ten rozvoz zajišťuje obec. Vesnice se jmenuje Dlouhá Loučka a opravdu název nelže, škola je na jednom konci, dům s pečovatelskou službou na druhém, pro většinu jeho obyvatel už to je neřešitelná štreka. Obědy zaváží i jinam, nejen do DS.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. března 2024 21:21

U nas to zastresuje Cerveny kriz ale myslim, ze s podporou mesta. 

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 05. března 2024 21:23

Pinot Noir mazec, divala jsem se kde je dlouha loucka a zjistila jsem, ze hned vedle je plinkout, tam jsem se svou prvni rockovou kapelou jezdila hrat na vesnicke zabavy, nekdy kolem roku 2000

Offline Myrtila
5344 příspěvků moje polička 05. března 2024 21:24

Pinot Noir Mimo téma ale jé, kousek od vás jsme byli na dovolené, v Loučné nad Desnou, a bylo to tam krásný, ta příroda!

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 05. března 2024 21:25

Myrtila dva geniove, jedna myslenka :D

Offline Myrtila
5344 příspěvků moje polička 05. března 2024 21:26