Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 07. března 2024 10:16

Zuzuli moje kamaradka se teď snaží pronajímat dům po manželově matce, ta se do domu už nevrátí, je domově s alzheimerem, ale muž vůbec není schopny s domem jakkoliv pohnout, odmita cokoliv vyhodit, byl problém i natrit nábytek jinou barvou než měli, když byl malý....kamaradka to tam cely umyla, uklidila se dvěma malyma detma na krku a teď to pronajímá i se zařízením taky docela za málo, protoze kdo by tam sel, do domu plnyho staryho nábytku, leda někdo na par měsíců...no, držím ji palce, jinak ekonomika tyhle rodiny mi je teochu záhadou, platej fakt drahej pronájem bytu, tchyni platej zařízení a v domě pronajmou byt za par tisíc, ale přestěhovat se tam nechtěj (dům v Praze se zahradou)

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 07. března 2024 10:17

barbucha tak ja si na domaciho (moc) nestezuju, ale hned po predani klicu, jeste pred nastehovanim, jsem zjistila, ze protika zachod. tak mu volam, protoze co ja s tim sama zenska.. tak pry to jsem urcite rozbila sama - kdyz jeste nebydlim, no tak pri uklidu, a spravit si to mam taky samano nakonec to nejak dal do kupy bracha, ale jinak bych musela koupit celou novou nadrzku, pac je tam nejaky atyp taky x let stary, byt je po reko zacatkem devadesatek, celou dobu pronajimany, takze podle toho vypada. no neinvestovala bych tu do niceho ani omylem..

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 07. března 2024 10:23

viktorka_od splavu 

No právě, investovat by měl jedině majitel přece, kdo jinej?

Ovšem když se pokazí záchod a majitel s tím nechce nic dělat, je to dost prekérka

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 07. března 2024 10:35

Potrefenáhusajá bych se mohla přestěhovat do domu se zahradou v Praze, ale z nejrůznějších důvodu - třeba i ten původní nábytek, to dělat nechci. Taky platíme navíc další nájem a jedna nemovitost je trvale volná. 

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 07. března 2024 10:49

Potrefenáhusa to zni jako uplne stejny model muze, jako je i nas domaci. A takovy byl i muj deda. 

Ja se ji vlastne nedivim, ze se tam stehovat nechce. Prece jen je lepsi byt ve svem prostoru, nez se stehovat nekam, kde jeji muz odmita cokoliv zmenit, plneho stareho nabytku a zarizeni, a ona by tam treba nebyla spokojena. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2024 10:52

Potrefenáhusa tohle měl mamky bratr po smrti babičky. V bytě chtěl nechat naprosto vše včetně váz třeba a že bude pronajímat tak. Mamka odvezla to nejcennější, dál už je to jeho boj. Ale nakonec sám změnil názor, akorát to trvalo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2024 10:53

Zuzuli to je pravda, za takových podmínek by se asi stěhovala jen, pokud by měla nějakou bytovou nouzi 

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 07. března 2024 11:01

barbucha treba ja u nas v najmu taky lakovala krasny stary dreveny kazetovy dvere, aji jsem zbrusovala starou prkennou podlahu.. majitele to nezajima a chtela jsem to mit doma hezky :)

49359 příspěvků moje polička 07. března 2024 11:08

Lilly_Ku tak mne treba najitel rekl, ze jedine co nesmim menit, je vestavene spaci patro, jinak kdybych chtela treba za tu total znicenou naprd kuchyn dat novou, tak by byl leda rad:-) no a kdybych vedela, ze tu budu 20 let, tak klidne.. jenze smlouvu mam vzdycky jen na rok, to bych byla blazen. to vubec s nemeckem nejde srovnavat.

49359 příspěvků moje polička 07. března 2024 11:09

continuity jestli je to barak tchyne co popisujes tak tam by se stehoval jen silenec:-))

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 07. března 2024 11:10

viktorka_od splavu to verim, ze by byl rad :D jasne, to je uplne jina situace.

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 07. března 2024 11:35

Lilly_Ku tak mne treba najitel rekl, ze jedine co nesmim menit, je vestavene spaci patro, jinak kdybych chtela treba za tu total znicenou naprd kuchyn dat novou, tak by byl leda rad:-) no a kdybych vedela, ze tu budu 20 let, tak klidne.. jenze smlouvu mam vzdycky jen na rok, to bych byla blazen. to vubec s nemeckem nejde srovnavat.

​zrovna v Německu je běžný pronajímat byt úplně bez kuchyně.

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 07. března 2024 11:40

Tabea to by mi ani nevadilo. Ja bych si klidne poridila kuchyn vlastni. Ale ne s tim zdejsim systemem smlouva na rok a kdo vi, jak dlouho a za jakych podminek budu moct v byte zustat.

Myslim, ze to tim viktorka_od splavu mysli. Nebude delat kuchyn nekde, kde uz za par mesicu bydlet nemusi.

Ja se nejak nemuzu zbavit dojmu, ze chraneni jsou tady jen ti spatni najemnici. Kdyz neplatis a nicis byt, je strasne tezke te z bytu dostat. Ale kdyz jsi slusny najemnik, platis, o byt se staras, tak jsi stejne vydan na milost majiteli, ktery te muze klidne kdykoliv pod zaminkou, ze byt potrebuje pro rodinu, vyhodit. Nebo libovolne se smlouvou na rok zvysovat najem a tak. 

49359 příspěvků moje polička 07. března 2024 11:49

Zuzuli presne. a jinou moznost bydleni proste nemam.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 07. března 2024 12:57

continuity jo, taky mám máslo na hlavě 

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 07. března 2024 14:21
Reakce na Lilly_Ku:

barbucha treba ja u nas v najmu taky lakovala krasny stary dreveny kazetovy dvere, aji jsem zbrusovala starou prkennou podlahu.. majitele to nezajima a chtela jsem to mit doma hezky :)

​To úplně chápu, ale to je právě to nerovný postavení - že se musí snažit víc ten nájemník. 

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 07. března 2024 14:28

Zuzuli viktorka_od splavu 

Fakt se tady dává smlouva jen na rok?! To je děs... a taky jsem myslela, že nájem se smí zvyšovat jen o určitý procento, že to nemůže stanovit majitel libovolně?

Ale všechny tyhle problémy jsou jen kvůli tomu, že obec nestaví. Já to nechápu... u nás zrovna vyrostly nějaký nový baráky - samozřejmě obec prodala svůj pozemek developerovi, určitě nikterak draze, a ten tam do tý nudle nacpal bytů co se jen vešlo. A teď už bude jen vydělávat. By mě zajímalo čím ti naši zastupitelé myslej

49359 příspěvků moje polička 07. března 2024 15:41

barbucha najem je trzni

49359 příspěvků moje polička 07. března 2024 15:42

barbucha cim asi, vlastni srajtofli

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 07. března 2024 16:34

barbucha najem se smi zvysovat o nejake procento u smluv na dobu neurcitou. Tam to je regulovane. Ale kdyz dostanes kazdy rok novou smlouvu, muze tam byt libovolna castka. Najem ma smluvni cenu. Takze to dost casto funguje tak, ze ti prinesou novou rocni smlouvu, treba o dva tisice vyssi najem, a bud podepis a nebo se vystehuj

Neznam asi nikoho, kdo by mel smlouvu na dele jak rok.