Zuzuli U vás ta změna bydlení bude úplně z nuly na sto. Už aby to bylo, že ![]()
Stěžovací vlákno
Len jo, uz se fakt nemuzeme dockat ![]()
My si na ten byt vetsinou moc nestezovali, brali jsme ho, ze je proste trochu zasly a ne uplne funkcni, ale obecne se tam nebydlelo uplne spatne, narodila se nam tam dcera a je to jeji prvni domov. O to vic nas mrzi, jak ten konec vypada. Jsme si naivne mysleli, ze zase jen predame uklizeny vymalovny byt a bude to uzavrene. Protoze jsme ho fakt nijak neznicili, kdyz nepocitas nejake bezne opotrebeni ze ctytleteho uzivani s ditetem. Coz se treba schova tim vymalovanim
takze ted, kdyz nam pan domaci vycita nedostatek slusnosti, kdyz nam umoznil tam zit a my ted odmitame pristoupit na jeho podminky, me to dost mrzi. A jen doufam, ze se fakt odstehujem v klidu a nebude nam delat moc problemy.
Len ale z nuly na sto to fakt bude. Rozdil je tohle. A tohle je teda ten stul a zidle, co jsem resila, jak se jich zbavit. v designovem vlakne. V te soucasne kuchyni je opravdu jen ta jedna zasuvka. A ten cerny kabel v ni je od sporaku s troubou. Kdyz je zapla trouba, nesmis treba pustit pracku, to vylitnou pojistky. Elektrikar nad tim obracel oci v sloup, ze to je elektrika z doby, kdy meli lidi doma lampicku a radio. Hned za zady ma mala lednici (neotevru ji, kdyz tam ma tu zidli) a okno, je tam jen uzky prostor. Ve dvou po sobe v kuchyni slapeme.
Vlastne bych mohla dodat, ze my jsme asi pred tremi lety domacimu navrhovali, ze tu kuchynskou linku vymenime. Ale zasadne nesouhlasil.

Mě by zajímalo jestli vám majitel to, že se v tom bytě nesmí nic měnit řekl ještě před uzavřením smlouvy a nastěhováním. Jakože žádné jiné skříně, kuchyň, třeba nová podlaha, prostě nic v tom bytě nesmíte změnit.
Co třeba základní nábytek, postel, stůl židle? To je taky jeho?
V každém případě přeji krásné nové bydlení.
Catherinne nabytek mame vlastni. Ale on nam tam ten jeho po rodicich chtel nechat. Vubec nechapal, proc tam chceme stehovat ten nas nabytek z ikei, kdyz byt je zarizeny. Chtel tam nechat i zavesy a koberce. Coz jsem hned zatrhla, s argumentem alergie na roztoce. Pak to na natlak jeho manzelky (kolegyne meho taty) vystehoval. Ale fakt to nevypadalo, ze bude se vsim takovy problem, my zadne velke zmeny delat nechteli, meli jsme to jen jako prestupni stanici, planovali jsme se stehovat do vlastniho, coz ale nakonec odlozila ta ma nemoc. Resili jsme spis funkci nez estetiku. A i u toho jsme narazili. Uz jen vymena stare nefunkcni digestore za novou byl pro nej strasny problem. Prej ta kuchyn uz bez te stare neni hezka ![]()
Pracuju tento týden s jedním klientem, co je takovej hroznej, takovej nepředvídatelnej, někdy v pohodě, jindy děsnej. Minule do telefonu řval, ale takový to z 0 na 100, jak to děláme často my matky, vůbec se mě to netýkalo, rozčiloval se nad třetí stranou, já z toho uplně vyskočila. Navíc je chytrej, to je hrozná kombinace. Bože já to nesnášim tyhlety lidi, co nejsou milý, proč to dělaj:-D. To už je druhej takovejhle kousek od nového roku, ale kolegyně říká, že nikoho dalšího podobného nemáme.
Zuzuli trošku jsem ten příběh vnímala, jen jsem nevěděla jestli se cuknul až po vašem nastěhování.
Já bych taky nic cizího nechtěla, takže to chápu, my bydlíme u majitele 26 let, je skvělej, majitel i byt
, máme to oba 15min pěšky do práce a jsme tady strašně spokojený.
Zuzuli no ta elektřina ![]()
Ale líbí se mi, že vás tam nechal milostivě bydlet. Za nájem ovšem ![]()
Catherinne my to prave brali, ze to je starsi byt, ale na dobrem miste, tak neresime treba vzhled. Jenze kdyz se pak ukazalo, ze to, co nebyl problem, kdyz v byte bydlela samotna devadesatileta pani, se problemem stalo, kdyz tam bydli rodina s ditetem a denne se tam vari a pere. Tak jsme nekolikrat navrhovali, ze treba neco predelame, ale nesouhlasil. Naopak pak mel vzdycky proslovy, jak v tom byte neumime bydlet. Plus kdyz naposled byl u nas uz ponekolikate opravit zachod, tak zacal resit, ze na tom starem umyvadle je prasklina, ktera tam rozhodne nebyla a co mu s tim bytem delame. Mimochodem ten zachod drzi pohromade je kobercovka, misa nesedi na stary odpad, tak misto redukce, co ani neexistuje, je to tam proste omotane paskou. A protoze se ta misa kyve, tak si fakt musis dat pozor, jak na ni sedas, aby si tu kobercovku neurvala a vsechno ze zachodu zase nevyteklo ven...
na tuhle stiznost jsem jen dostala prednasku, proc se tam neni mozne dat novy zachod. V podobnem stavu je ta kuchyne, odnekud tam porad prosakuje voda a my to bez demontovani skrinek nezjistime. Praska a droli se to lino z 69 a tak. My se ted jen bojime, co vsechno nam jeste vycte a bude po nas chtit zaplatit.
Takze brat si ted, pri soucasne cene bytu, hypoteku, neni u nas zadne "hrdinstvi". My fakt chteli vypadnout do sveho.
A jsem fakt zvedava, jestli se najde nekdo, kdo mu tam bude platit tech 30+ mesicne najem, jak chtel puvodne po nas ![]()
Catherinne tak doufej, že to jednou dědictví nezmění, jako u mé kamarádky, bydlela v domě, který přešel do restituce, žili tam už její rodiče, takže ona od malička... No a vloni zemřela stará paní, která dům restituovala, a před Vánoci už dostala přípis, že byt potřebují pro rodinu a má dva měsíce na vystěhování. Nikdy nevěřila, že by jí to někdo mohl udělat, a ono jo.
Karja Ja taky takhle jednala s clovekem, co byl jednou zlatej a jednou uplne hroznej, nikdy jsem to nevedela dopredu. A pak jsem zjistila, ze to jsou jednovajecny dvojcata :-D.
Vari jezisi![]()
Prisli oba? ![]()
Vari Princové Jasoň a Drsoň ![]()
Zuzuli on za to chtěl 30+?? Jako čtu původně, ale tvl.
zelene.oko U nás sa jedna uchádzačka o štúdium prekladateľstva na dni otvorených dverí spýtala: Tam treba asi veľa čítať, však? Nechápala som.
tv jo, on se jen podival, za kolik se pronajimaj byty v okoli. Ze ty 30+ jsou udrzovane, vetsinou po rekonstrukci, s myckou a casto susickou... To nejak nepochopil. On je i celkem rozdil mezi prvorepublikovou vilou a touhle druzstevni bytovkou, kde treba cele ctyri roky nefunguje ani svetlo na schodech a kazdemu to je jedno. No ted nam vycita, ze nas tu nechal bydlet za nepomerne nizky najem, tak mame byt slusni a zaplatit mu ty malire a prebrouseni podlah... Co jsme to konzultovali, tak s ohledem na stav bytu platime najem zcela adekvatni.
Vari No teda
Já mám taky jednoho takového klienta. Ale on je jeden, jak mi jednou sám řekl, je nesnesitelnej, když má hlad. A fakt. Už se známe 20 let, a občas je nepříjemný a pak během hovoru řekne, že ještě neobědval nebo něco podobnýho.
Zuzuli lituju fakt moc. Teď už to budete mít super.![]()
Ta "moje" zděděný být po babičce. Byt celý v původním stavu, bez balkonu. Neinvestovala nic. Zvedla nám nájem o dva tisíce a po roce chtěla o další dva. Takovým bych fakt přála ty neplatiče a vybydlovače. Troufám si říct, že jsem bezproblémový nájemník, nikdo o nás neví, děláme úklidy, neděláme party. A co z toho?![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.