Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 07. března 2024 18:17

Zuzuli na Slovensku to pronajímám ideálně alespoň na dva roky (déle nechtějí nájemníci) ale je to většinou přes firmy a pro cizince, takže šance, že z nájemníka bude neplatič je minimální. 

Ono by nevadilo mít dobu neurčitou, jenže když jediná reálná šance jak se zbavit neplatiče je to, že mu ta smlouva prostě vyprší. 

Jinak jim to teď určitě neprodloužim a možná to i prodám. Platí totiž už tak málo, že mi to vůbec nestojí za ty starosti. Cca 2/3 nájmu padnou na energie, daně a moje poplatky sjv a do fondu oprav. Předpokládam, že nájemníci si myslí, jak si krásně z toho žiju. 

Offline tv
4214 příspěvků moje polička 07. března 2024 18:27

continuity ve smlouvě to snad mas rozepsáno, kolik je nájem a kolik jsou zálohy na energie a poplatky, ne? 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 07. března 2024 18:31

tv to je přece úplně jedno, co je ve smlouvě. Oni mají zahrnuté i energie, je tam akorát částka kolik to je (cca 25% z nájmu), takto to maji tihle cizinci všichni. Nějaké fody oprav je fakt nezajímají, ale Finančně je to tento výsledek. 

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 07. března 2024 18:36

continuity my si v jednom byte platili energie sami, meli jsme je na sebe prepsane, a tady posilame mesicne penize na zalohy navic k najmu

Offline RoSa
10177 příspěvků moje polička 07. března 2024 18:37

continuity ty máš energie jako % podíl z nájmu? tak to jsi odvážná... co když budou topit na třicet s otevřenýma oknama?

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 07. března 2024 19:03

RoSa je tam částka, takže nějaký strop tam je. Ale oni to nechtějí bez toho vůbec podepisovat. 

Offline tv
4214 příspěvků moje polička 07. března 2024 19:03

Zuzuli ale jen plyn a elektřinu, ne? Voda, teplo, fond oprav přepsat nejde. Aspoň tady ne.

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 07. března 2024 19:18

tv fond oprav je vec majitele, ne najemnika, ten a poplatky do svj ti uctovat v najmu nesmi (samozrejme si je zapocte). V tom byte jsme meli na sebe plyn a elektriku. Topili jsme vlastnim plynovym kotlem. Stejne jako ohrivali vodu. Voda se platila v ramci sluzeb (uklid domu, odpad a tak), ten dum patril cely jednomu majiteli a ta voda se pak jednou za rok rozpocitavala podle osob v byte. Tady platime mesicne sest tisic na zalohy na plyn, elektrina, voda a topeni, jednou rocne se to vyuctovava 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 07. března 2024 19:19

Zuzuli tady by šlo teoreticky přepsat jen elektřinu. Největší pruser je stejně TUV

Studená voda je oproti tomu zbytku pakatel. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 07. března 2024 20:45

Jo, takže nájemníci přinutili jet osobně do bytu realitacku, kterou si tam platím, aby si postezovali na souseda nad sebou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2024 21:26

continuity jakože dupe nebo co?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2024 21:27

continuity obstarávat byt takhle daleko musí být fakt na pytel.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 07. března 2024 22:21

Evaevanevím prý dělá hluk, který je už neúnosný, ale byt se jim líbí, že by si to prodloužili. Jako jsou s nima starosti od začátku. Hned první týden nabourali školní dodávkou garážová vrata v domě.

Pak jsem jim 3x posílala notářem ověřené papíry pro cizineckou policii, protože nejprve zmatlali čísla dokladů, pak se zjistilo, že nemají domluvený termín. Britští učitelé na mezinárodní škole. To s Korejci s manželkami, které se s uklízečkou domlouvali anglicky pres svoje nezletilé děti, nebylo tolik starosti.

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 07. března 2024 23:49

marieu to je moc hezký příběh, s tím štěnětem. Nám taky někteří majitelé posílali fotky, zajímali se, kterých výstav se s tím, kterého jsme si nechali, zúčastníme, abychom se mohli potkat. To bylo moc fajn, navíc v době, kdy se fotky posílaly v obálce poštou.

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 07. března 2024 23:50

continuity ježiš, ty se nenudíš! 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 08. března 2024 01:04
Reakce na barbucha:

Zuzuli viktorka_od splavu 

Fakt se tady dává smlouva jen na rok?! To je děs... a taky jsem myslela, že nájem se smí zvyšovat jen o určitý procento, že to nemůže stanovit majitel libovolně?

​Do statistiky: V USA je smlouva taky jen na rok. Nekdy se pronajimatel uvoli treba na sest mesicu, anebo "month-to-month", coz je z mesice na mesic bez zavazku, ale to se vetsinou jedna o levnejsi nemovitosti nevalne urovne. Anebo kdyz se spratelis s majitelem a on ti vyjde vstric; ja treba letos prodluzuju smlouvu ve trimesicnich intervalech, protoze se chci stehovat, ale nevim kdy, tak mi takhle vypomohli. Ale rok je standard. A najem si majitel muze zvysit, jak chce, klidne treba dvojnasobne.

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 08. března 2024 11:08

Nebudu to úplně rozvádět, ale jsem prostě blbá a stálo mě to dost peněz. Jo, když člověk nezjišťuje detaily a k tomu je panikář... prostě blbka.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 08. března 2024 11:11

andulka01tlapkam, bude líp

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 08. března 2024 11:21

continuity Děkuji, snad někdy... Jako snad si to před sebou můžu omluvit tím pondělním průserem ve firmě, který mě fakt hodně zasáhnul, ale to mi prachy nevrátí. Sakra práce.

Offline tv
4214 příspěvků moje polička 08. března 2024 12:35